Όνομα μαθητή: Ελισσάβετ Δουλοπούλου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο Σύνδεσμος Μυοπαθών Κύπρου και τα άτομα με αναπηρία.
Advertisements

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Γιώργος Γιαλλουρίδης, Παναγιώτης Χριστοδούλου Λεμεσός 2006
Eπιμέλεια Τίκβα Χριστίνα
3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχ. Έτος :
Διδάσκοντας Μαθηματικά
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ.
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ Λούκας Σόλωνος Ε΄
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΥΛΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΗΛΥΚΟ ή ΑΡΣΕΝΙΚΟ? Μέχρι τώρα δεν είμουν ικανός να ξεχωρίσω ανάμεσα σε δύο πουλιά ποιο είναι το αρσενικό.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
Πώς εκφράζουν τις ιδέες τους σήμερα
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Δανάη Φιλιπποπούλου Β’3
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α1 Αντωνίου Αλέξανδρος Κερασίδου Βασιλική
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
ΕΛΕΝ ΚΕΛΕΡ Η Έλεν Άνταμς Κέλλερ ήταν Αμερικανίδα συγγραφέας, λέκτορας και ακτιβίστρια. Η Κέλερ δεν γεννήθηκε τυφλή και κουφή- αυτό έγινε μετά τους 19.
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαθηματικά Επίκαιρα Τεύκρος Μιχαηλίδης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 : ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ;
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕΡΙΚΩΝ ΟΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ «ΑΧΡΗΣΤΗ» Β’ ομάδα:Λιόλιου Αρετή, Ματσούκα Αντωνία,
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης Σοφία Σταματιάδη Α’ Θρησκευτικά Σελίδα 100 άσκηση 2 Υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Καπετανάκης.
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Βασικες Εννοιες Φυσικης _2
Βιωματικές δράσεις Α΄ τάξη Σχ. Έτος: Ά Τρίμηνο
Πολιτιστικό Πρόγραμμα “Εμπιστεύομαι – Δεν εμπιστεύομαι” Μαθαίνω να ζω με τους άλλους 6 ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου Τάξεις Δ1 & Δ2 Σχολικό έτος
ΒΟΛΤA στις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ
Α τάξη Καλφαγιάννειου Γυμνασίου Φίλιας Βιωματικές Δράσεις.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αναγνώριση, έκφραση, χειρισμός συναισθημάτων»
Μια εργασία από τις μαθήτριες του Β’2 Γυμνασίου: Ελένη Αγγελοπούλου, Άννα Συριοπούλου, Δανάη Τροκούδη, Εβίνα Μαρτινάκου.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Γιώργος Σούλτης.
Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΜΙΑΣ- ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Π.Γ.Ε.Σ.Σ.Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 20 ΟΜΑΔΑ: CaptainΑκης ΜΕΛΗ: ΚΑΡΝΑΡΟΥ.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Συμβουλευτική ΑμΕΑ Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ή Αναπηρία; Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Ανάγκες.
Μια φορά ήταν ένα κοριτσάκι….
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΩΦΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Χριστίνα Γιασεμή Ειδική.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Ενθαρρύνοντας την ανταπόκριση στη Βιβλική Αλήθεια
Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι. Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι οι μαθητές.
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 21 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΩΣ ΔΙΔΑΔΚΑΛΟΣ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Δυσκολίες των Μαθηματικών
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ. Καπετανάκης Δημήτρης Μπεκιάρης ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 3
Δέσποινα Μαγαλιού Σεπτέμβρης 2015 Ε1’.
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Προπονούμαι στην προπαίδεια
Θρησκευτικά-Κεφάλαιο 17: Ο Ιησούς υπερασπίστηκε και εξύψωσε τις γυναίκες και τα παιδιά στην καινούρια ανθρωπότητα Επιμέλεια: Μαρίνα Μίρκου Τμήμα: Β2.
Το καμάρι μου έχει δυσλεξία
Υπευθυνος καθηγητησ: γεωργιοσ καπετανακησ υπευθυνη μαθητρια: ελισσαβετ δουλοπουλου τμημα: β1 σχολικο ετοσ: ημερομηνια: 25/2/16.
Oι άνθρωποι καθημερινά ελπίζουν…
Κατανοώντας τους φίλους Carol Grey The sixth sense II
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ Β1 Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης.
Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ως οπλο επικοινωνιας
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
Πόσο συχνά τον/την βλέπω Όνομα και ηλικία Πού μένει;
2o γυμνασιο Ελευσινας Κουρβας Επαμεινωνδας, μαθητης γ΄γυμνασιου
τον αριθμό των πηγών (ένα ή πολλαπλά κείμενα)
του διαδικτύου Η ασφάλεια ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ:
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Όνομα μαθητή: Ελισσάβετ Δουλοπούλου Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Καπετανάκης Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος:15-16

Περιεχόμενα Εκφώνηση άσκησης Κείμενο άσκησης Απάντηση άσκησης α’ ερώτημα Συνέχεια απάντησης Απάντηση β’ ερώτημα Εικόνες Πηγές Τέλος

Εκφώνηση Άσκησης Εργασία α. Διαβάζοντας το κείμενο: "Μια προσωπική μαρτυρία« περιγράψτε πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την αναπηρία του και πώς οι συνάνθρωποί του. β. Βρείτε και φέρτε στην τάξη φωτογραφίες ατόμων με ειδικές ανάγκες που διαπρέπουν σήμερα στην επιστήμη, στον αθλητισμό, στη ζωγραφική, στη μουσική και αλλού.

Κείμενο άσκησης Μια προσωπική μαρτυρία  Από μικρός έχω πολλαπλές δυσκολίες εξαιτίας της αναπηρίας μου. Δυσκολεύομαι πολύ στα χέρια και στην ομιλία και λιγότερο στα πόδια μου. Παρ' όλες τις αναποδιές της ζωής, αυτό που βρήκα και με κάνει να νιώθω ευχαριστημένος από τον τρόπο που ζω είναι ότι όλα όσα μου συμβαίνουν δεν τα βλέπω με κακομοιριά, αλλά τα αντιμετωπίζω με αισιοδοξία και φτάνω στο σημείο να κάνω χιούμορ με τα προβλήματά μου. .Καθημερινά δέχομαι τη βοήθεια των γύρω μου. Δίνω την ευκαιρία να αισθανθούν ότι χρειάζεται η αλληλοβοήθεια μεταξύ μας. Αυτή η συμπαράσταση που δέχομαι από όλους με κάνει από τη μια να ευχαριστώ τους φίλους μου κι από την άλλη καταλαβαίνω πόσο αδύναμος θα ήμουν χωρίς τους ανθρώπους. Ορισμένοι από εμάς τους ανάπηρους δυσανασχετούν, γκρινιάζουν, μοιρολογούν και κάποτε τα βάζουν με τον Θεό. Με τέτοια στάση η ίδια η ζωή τους γίνεται μίζερη. Όσο για μένα, σήμερα πια αισθάνομαι χρήσιμος στους συνανθρώπους μου. Αυτό το ήθελα πολύ από μικρός. Τώρα πια αισθάνομαι ότι έχω ολοκληρώσει την Οδύσσειά μου με το να σπουδάσω, να δουλέψω και να εκδώσω δύο βιβλία μου... Ιανουάριος 1997 Σωτήρης Στυλιανού 

Απάντηση α’ ερώτημα Σύμφωνα με το κείμενο ο νέος αυτός άνθρωπος αντιμετωπίζει την αναπηρία του ως εξής: << δεν τα βλέπω με κακομοιριά, αλλά τα αντιμετωπίζω με αισιοδοξία και φτάνω στο σημείο να κάνω χιούμορ με τα προβλήματά μου>>, <<όσο για μένα, σήμερα πια αισθάνομαι χρήσιμος στους συνανθρώπους μου. Αυτό το ήθελα πολύ από μικρός. Τώρα πια αισθάνομαι ότι έχω ολοκληρώσει την Οδύσσειά μου με το να σπουδάσω, να δουλέψω και να εκδώσω δύο βιβλία μου...>>. Όσο αφορά τους άλλους ανθρώπους αναφέρει στο κείμενο ότι: << Δίνω την ευκαιρία να αισθανθούν ότι χρειάζεται η αλληλοβοήθεια μεταξύ μας. Αυτή η συμπαράσταση που δέχομαι από όλους με κάνει από τη μια να ευχαριστώ τους φίλους μου κι από την άλλη καταλαβαίνω πόσο αδύναμος θα ήμουν χωρίς τους ανθρώπους>>.

Συνέχεια Σύμφωνα με το κείμενο αν και αυτός ο νεαρός αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες εξαιτίας της αναπηρίας του δεν τις αντιμετωπίζει με κακομοιριά, γκρίνια, απαισιοδοξία και μιζέρια αλλά με αισιοδοξία και πολλές φορές αστειεύεται με τα προβλήματά του. Αισθάνεται χρήσιμος για τους συνανθρώπους του, έχει σπουδάσει, δουλεύει και έχει εκδώσει και δύο βιβλία. Οι άλλοι άνθρωποι τον βοηθάνε με αποτέλεσμα να καταλαβαίνει ότι η αλληλοβοήθεια και η συμπαράσταση ανάμεσα στους ανθρώπους είναι αναγκαία. Η αντιμετώπιση αυτή από τους άλλους ανθρώπους τον κάνει να τους ευχαριστεί αλλά κατανοεί ότι χωρίς τους συνανθρώπους του θα ήταν αδύναμοι. Σύμφωνα με το κείμενο μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς. Αντιλαμβάνονται ότι η συμπαράσταση και η αλληλοβοήθεια ενισχύουν τις ανθρώπινες σχέσεις τόσο σε ατομικό αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο διάσημος συνθέτης Μπετόβεν είχε προβλήματά ακοής. Απάντηση β’ ερώτημα Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με ειδικές ανάγκες οι οποίοι έχουν διακριθεί σε ξεχωριστούς τομείς, όπως στον αθλητισμό, στις τέχνες, στην επιστήμη και αλλού. Μερικά παραδείγματα: Ο Ισπανός ζωγράφος Γκόγια έμεινε κουφός σε ηλικία 46 ετών λόγω ασθένειας. Ο διάσημος συνθέτης Μπετόβεν είχε προβλήματά ακοής. Ο δημιουργός της γραφής μπράιγ, Λούις Μπράιγ έμεινε τυφλός σε ηλικία 3 ετών.

Συνέχεια Η Έλεν Κέλερ συγγραφέας 14 βιβλίων και πολλών άρθρων, υποστηρίκτρια των ατόμων με ειδικές ανάγκες, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και μίλησε για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Η ίδια ήταν μουγκή και είχε προβλήματα ακοής και όρασης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φραγκλίνος Ρούσβλετ ήταν παράλυτος εξαιτίας πολυομέλύτιδας και βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι. Όμηρος: Ο συγγραφέας της Ιλιάδας και της Οδύσσειας, φημολογείται ότι ήταν τυφλός.

Η πρωταθλήτρια Παραολυμπιακών Αγώνων Έιμι Μάλινς Ο διάσημος φυσικός Στήβεν Χόκινς ο οποίος πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Γιώργος Λαζαρίδης ένας σπουδαίος Έλληνας αθλητής της αντισφαίρισης με διακρίσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Πήγες https://www.google.gr/search?q=%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%82&espv=2&biw=1366&b ih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi3vK6w7NvKAhWDPhQKHbODCfkQ_AUIBigB&dpr=1ht tps://www.google.gr/search?q=%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%B5%CE%BD&espv= 2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjJu9647tvKAhVKcBoKHbrbC9gQ_AUIB ygB#imgrc=6L8ru8JVzVTNBM%3A#imgrc=Z6pawt0Ov3VeEM%3A http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSGYM-B118/381/2538,9852/ http://www.imerodromos.gr/beethoven/ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF_ %CE%93%CE%BA%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%BD_%CE%9A%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%8 1#/media/File:Helen_KellerA.jpg https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF %CF%82_%CE%A1%CE%BF%CF%8D%CE%B6%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CF%84 http://www.oneman.gr/keimena/diabasma/article1493423.ece http://www.tennisnews.gr/greek-tennis/men/20267-lazaridis

Τέλος