Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

τον αριθμό των πηγών (ένα ή πολλαπλά κείμενα)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "τον αριθμό των πηγών (ένα ή πολλαπλά κείμενα)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 τον αριθμό των πηγών (ένα ή πολλαπλά κείμενα)
Στο πλαίσιο αξιολόγησης του Προγράμματος PISA 2018, τίθενται τέσσερις διαστάσεις των κειμένων και συγκεκριμένα, ως προς: τον αριθμό των πηγών (ένα ή πολλαπλά κείμενα) την οργάνωση και τη δυνατότητα πλοήγησης στο κείμενο (στατικό κείμενο ή δυναμικό) τον τύπο (Αφήγηση, Περιγραφή, Επιχειρηματολογία, Οδηγίες) το είδος: συνεχές, (π.χ. άρθρο, επιστολή, ομιλία, κριτική ενός βιβλίου, ερωτηματολόγιο) ή μη συνεχές κείμενο,(π.χ. πίνακες, γραφικές παραστάσεις, διαφημίσεις, χάρτες), ή ανάμεικτο (π.χ. απόδειξη συναλλαγής/κάρτα εγγύησης) Το Στατικό κείμενο δεν εξαρτάται από κανένα μαθηματικό αντικείμενο και δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές της κατασκευής σας. Το Δυναμικό κείμενο περιέχει τιμές αντικειμένων που αυτόματα προσαρμόζονται σε κάθε αλλαγή αυτών των αντικειμένων. Το Μικτό κείμενο είναι συνδυασμός στατικού και δυναμικού κειμένου .Για την δημιουργία ενός μικτού κειμένου πρέπει να γράψετε το στατικό κείμενο με το πληκτρολόγιό σας (π. χ, Σημείο A =). Μετά κάντε κλικ στο αντικείμενο εκείνο του οποίου την τιμή θέλετε να παρουσιάσετε δυναμικά.

2 Αποδεσμευμένο υλικό Το αποδεσμευμένο εξεταστικό υλικό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για σκοπούς εξοικείωσης των μαθητών/τριών με το περιεχόμενο και τη φύση των ασκήσεων της αξιολόγησης PISA.

3 Αποδεσμευμένο υλικό

4 Παραδείγματα ασκήσεων Κατανόησης Κειμένου στο χαρτί
Ερμηνεία κειμένου: κατανόηση μιας ιδέας που εννοείται στον πίνακα ΔΕΝΔΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

5 Παραγόμενο υλικό για το PISA 2018

6 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Κείμενο 1 Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν οι γονείς ότι έχουν την ευθύνη της διατροφής των παιδιών τους. Με άλλα λόγια τα παιδιά εξαρτώνται αποκλειστικά από εκείνους. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι διατροφικές συνήθειες που αποκτώνται στην πρώτη παιδική ηλικία θα ακολουθούν το παιδί σε όλη την υπόλοιπη ζωή του – θα γίνουν συνείδηση. Αν και δεν είναι πάντα εύκολο να ακολουθείται η σωστή διατροφή, χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας ότι πάντα μπορούμε να δώσουμε στον οργανισμό μας το απαραίτητο για να έχει μια σωστή και ισορροπημένη λειτουργία. Αυτό είναι κυρίως στο χέρι μας, αλλάζοντας ακόμα και συνήθειες χρόνων, όταν όμως πρόκειται για τα παιδιά μας, θα πρέπει με τη δική μας βοήθεια και καθοδήγηση να γίνει η σωστή διατροφή μέρος της καθημερινότητάς τους. Από την επιστημονική ομάδα του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα diatrofi.gr  26 Μαρτίου 2015 Ερώτηση 1 Ποιους αναγνώστες είχε στο μυαλό ο συντάκτης του πιο πάνω κειμένου; Να τεκμηριώσετε την άποψή σας.

7 Ερώτηση 2 Να δώσετε έναν άλλο τίτλο στο πιο πάνω κείμενο. Ερώτηση 3
Κείμενο 2 Νοσήματα και διατροφικές συνήθειες Κατά την άσκηση της ιατρικής στην καθημερινή κλινική πράξη, ο σύγχρονος ειδικός παθολόγος αντιμετωπίζει καθημερινώς πληθώρα νοσημάτων και παθολογικών διαταραχών, ένα μεγάλο μέρος των οποίων οφείλεται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό σε λανθασμένες διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου έλληνα. Στο παρόν άρθρο αναφέρονται συνοπτικά ορισμένα από τα πιο κοινά νοσήματα και παθολογικές διαταραχές, στην εμφάνιση των οποίων συντελούν σε πολλές περιπτώσεις κακές διατροφικές συνήθειες. Δημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2010 Γράφει: Μοσχοβάκη Αναστασία, Ειδική παθολόγος Ερώτηση 3 Ποιο από τα δύο κείμενα θεωρείτε πιο αξιόπιστο; Να τεκμηριώσετε την άποψή σας.

8 Διάγραμμα 1 Διάγραμμα 2

9 Ερώτηση 4 Να εντοπίσετε δύο διαφορές ανάμεσα στα διαγράμματα 1 και 2. Ερώτηση 5 Να εξηγήσετε πώς σχετίζονται τα δύο διαγράμματα με το Κείμενο 1;

10 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "τον αριθμό των πηγών (ένα ή πολλαπλά κείμενα)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google