Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Υπευθυνος καθηγητησ: γεωργιοσ καπετανακησ υπευθυνη μαθητρια: ελισσαβετ δουλοπουλου τμημα: β1 σχολικο ετοσ: 2015-2016 ημερομηνια: 25/2/16.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Υπευθυνος καθηγητησ: γεωργιοσ καπετανακησ υπευθυνη μαθητρια: ελισσαβετ δουλοπουλου τμημα: β1 σχολικο ετοσ: 2015-2016 ημερομηνια: 25/2/16."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Υπευθυνος καθηγητησ: γεωργιοσ καπετανακησ υπευθυνη μαθητρια: ελισσαβετ δουλοπουλου τμημα: β1 σχολικο ετοσ: ημερομηνια: 25/2/16

2 περιεχομενα Εκφώνηση άσκησης Ερμηνευτικά Απάντηση άσκησης Πηγές Τέλος

3 Εκφωνηση ασκησης Πότε και πού συμβαίνει το γεγονός της Μεταμόρφωσης; Ποια πρόσωπα συμμετέχουν σε αυτό; (βλ. και Ερμ. 1 και 2).

4 Ερμηνευτικα 1. Πριν από έξι μέρες βρισκόταν με τους μαθητές του στα περίχωρα της Καισάρειας Φιλίππου, ΒΑ της λίμνης Γενησαρέτ (βλ. χάρτη). Σε μια συζήτηση τούς ρώτησε ποια γνώμη έχουν οι άνθρωποι - αλλά και οι ίδιοι - γι' αυτόν. Ο Πέτρος απάντησε: "Εσύ είσαι ο Μεσσίας" (Μκ 8, 29). 2.Κατά τη χριστιανική παράδοση πρόκειται για το Θαβώρ, στη νότια Γαλιλαία (βλ. χάρτη και φωτ.).

5 Απαντηση ασκησησ Το γεγονός της Μεταμόρφωσης συνέβη στο όρος Θαβώρ στην Γαλιλαία. Έξι ημέρες πριν από την Μεταμόρφωση ο Ιησούς βρισκόταν παρέα με τους μαθητές του στην Καισάρεια της Φιλίππου εκεί βασίλευε ο γιος του Ηρώδη Φίλιππος. Ο Ιησούς καθώς συζητούσε με τους μαθητές του τους ρώτησε τι γνώμη έχουν οι άνθρωποι για εκείνον αλλά και τι πιστεύουν εκείνοι. Ο Πέτρος , εξ ονόματος όλων των μαθητών απάντησε < < Εσύ είσαι ο Μεσσίας >> (Μκ 8,29). Τα πρόσωπα που συμμετέχουν είναι ο Πέτρος, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης.

6 πηγεσ

7 τελοσ


Κατέβασμα ppt "Υπευθυνος καθηγητησ: γεωργιοσ καπετανακησ υπευθυνη μαθητρια: ελισσαβετ δουλοπουλου τμημα: β1 σχολικο ετοσ: 2015-2016 ημερομηνια: 25/2/16."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google