ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΗΜΟΝΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 7 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Advertisements

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Για ποιους λόγους φεύγουν οι πελάτες και δεν ξανάρχονται Τρόποι να τους ξανακερδίσετε.
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ως υβριδικό θεωρείται το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερες διαφορετικές τεχνολογίες προκειμένου να επιτύχει την κίνησή.
ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ/ΓΝΩΣΤΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ Η΄ ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ MODERN GREEK IB LANGUAGE AND LITERATURE H/SL.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ  Η παιδαγωγική χρήση/αξιοποίηση της λογοτεχνίας γενικά και η «χαμένη» λογοτεχνικότητα. «ΣΧΟΛΙΟ-ΜΥΘΟΣ;» Ο.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
 ΦΑΣΗ 1 η : ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ με Αξιολόγηση εναλλακτικών προμηθευτών για το ίδιο προϊόν ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ : πρέπει να είναι γνωστό πόσο δημοφιλές είναι.
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Δ. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Παρουσιάζουν οι μαθητές: Γ Ι Ο Υ Λ Η Λ Ι Ο Υ Ν Η Ι Α Σ Ω Ν Α Σ Τ Α Σ Σ Η Σ.
Ιδέες για διαχείριση του εστιατορίου. Συχνή ερώτηση τι είδους εστιατόριο να ανοίξω.
Διοίκηση Λειτουργιών και Παραγωγής Ενότητα 1: Εισαγωγή στα Συστήματα Παραγωγής Διδάσκων: Βασιλική Καζαντζή Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Τούλα Πατσάλη Διεύθυνση Διαρθρωτικών Ταμείων και Ταμείου Συνοχής Γραφείο Προγραμματισμού ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΙΙΙ
Περιεχόμενα Παρουσίασης
Επιλογή τοποθεσίας και προγραμματισμός των εγκαταστάσεων
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Η σημασία της Επιχειρηματικής Ηθικής
Διδακτική Εργαστηριακών Μαθημάτων
Ερευνητική εργασία Διαδίκτυο και Επικοινωνία
Πρακτική επιμόρφωσης Έρευνα αγοράς Καταγραφή αναγκών επιμόρφωσης
Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (9-12χρ)
Παπαϊωάννου Άλκηστις Ph. D. , M. Sc
Οι τεχνικές των Πωλήσεων
Παπαϊωάννου Άλκηστις Ph. D. , M. Sc
Εισαγωγή στη Λήψη των Αποφάσεων
Κεντρο πληροφορησησ ανεργων τησ γ.σ.ε.ε.(κεπεα)
«Δημότης Αμαρουσίου» η τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολίτη
Χρόνος καί αἰωνιότητα στόν Πλωτῖνο Ενότητα 5η: Αἰωνιότητα ΙΙΙ Ελένη Περδικούρη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών Τμήμα Φιλοσοφίας.
Νομική Πληροφορική Δρ. Δαμιανός Σακάς.
Τοπικη ιστορια- βιωματικη δραση
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ..
Διδακτική Εργαστηριακών Μαθημάτων
Αξιοποίηση Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεεκπαίδευσης στις Κυκλάδες
Πλατφόρμα Δήλος (Delos)
Οι μαθητές μου κι εγώ γυρίζουμε ταινία
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ( TEACHER’S PROFESSIONAL DEVELOPMENT AND PROFESSIONALISM Καθηγ. Σπύρος Κρίβας.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ στο e-Learning
Να ζωογονούν το ανθρώπινο πνεύμα με την παροχή βιβλίων
Ανάπτυξη Σχεδίου Μαθήματος στις Φ.Ε.
ΘΕΡΜΟΫΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Δομή και Αξιολόγηση της Ερευνητικής Εργασίας
COMENIUS-REGIO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΩΤΑ
3ο Γυμνάσιο Τούμπας Θεσσαλονίκης Προκοπίου Αικατερίνη Φιλόλογος
Από τον Web 1.0 στον Web X
Αριθμοί- αλγεβρικές εκφράσεις
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (9-12χρ)
Επιμορφωτική Ημερίδα Φιλολόγων
«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
ΕΙΣΟΔΗΜΑ – ΔΑΠΑΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Για μια ευέλικτη, αποδοτική και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση)
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Κεφάλαιο 4 Βενζινομηχανές Κυλινδροκεφαλή
BIG ISSUES IN SMALL HANDS
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Σωστή Χρήση & Κατάχρηση του Internet
Χρίστος Τζάμας Διεύθυνση Υπηρεσιών Κατάρτισης Σεπτέμβριος 2018
Fintech και Μικροπιστώσεις στην Ελλάδα
Δραστηριότητα 2 Αφορά στον κλάδο ΠΕ60
Μια άλλη εκπαίδευση για τα παιδιά της μειονότητας στη Θράκη
Συμβουλές Πωλήσεων Καλοκαίρι 2018 ON LINE Εκπαίδευση - Αύγουστος 2018.
Μοντέλα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών
ΟΜΑΔΑ Ομαδική εργασία Τζιάτζιος Δημήτριος Ψουρούκα Ευαγγελία
Ανατομια καρδιασ προβατου
Ειδικά θέματα δικαίου 5ο μάθημα – 22 Μαρτίου 2018 Αιμιλία Γ. Ευθυμίου
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΚΦΕ Καρδίτσας.
Στα διάφορα επαγγέλματα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗ ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΙΝΔΑΡΕΙΟ -2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΤΙΑ –ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ

SERVICE LEARNING- Tι ειναι; Είναι ένα παιδαγωγικό εργαλείο που ενσωματώνει τις αποκτηθείσες γνώσεις από το σχολείο στην υπηρεσία της κοινότητας. Διδάσκει την κοινωνική ευθύνη και ενδυναμώνει τις τοπικές κοινωνίες. Το κέρδος για την τοπική αλλά και για τη σχολική κοινότητα είναι αμφίδρομο.

Σε τι διαφερει το Service learning απ’ τον εθελοντισμο; Γίνεται ανταλλαγή πληροφοριών, ικανοτήτων και αναγκών ανάμεσα στην κοινότητα και το σχολείο.

ΠΟΥ; ΠΩΣ ; ΠΟΤΕ; O μαθητής που θα εμπλακεί στο service-learning θα συμμετέχει Σε Βιωματική και hands-on μάθηση που είναι ένας σημαντικός παράγοντας της υπηρεσίας μάθησης. Η υπηρεσία-μάθησης έχει ως στόχο να παρέχει στους μαθητές μέσω της γνώσης , τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο. Ο μαθητής αξιολογείται στο τέλος της χρονιάς : Πόσες ώρες αφιέρωσε, τι αντίκτυπο είχε η δραστηριότητα στην ευρύτερη κοινότητα, ποιο ήταν το όφελος που αποκόμισε ο ίδιος. Οι δραστηριότητες διεξάγονται εντός και εκτός διδακτικού ωραρίου με τη συμμετοχή όλων των ειδικοτήτων και των διαφορετικών μαθημάτων.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Μετράμε το Δ.Μ.Σ των παιδιών στο σχολείο, ανεβάζουμε τα στατιστικά στο blog του σχολείου και διοργανώνουμε ένα « Μαραθώνιο» βοηθώντας στη μείωση της παχυσαρκίας.

Παίρνουμε δείγματα νερού, τα αναλύουμε, βγάζουμε τα αποτελέσματα και τα παρουσιάζουμε στη Δημοτική Επιτροπή Υγείας για τη μείωση της ρύπανσης στην περιοχή. Διοργανώνουμε συναυλία ή θεατρικό με εισιτήριο και τα έσοδα διατίθενται σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Μαθαίνουμε για τα ποσοστά φτώχειας στον πλανήτη μας αλλά και στην Ελλάδα. Συλλέγουμε ρούχα, τρόφιμα, είδη υγιεινής και τα διαθέτουμε σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.

Διαμορφώνουμε τον χώρο του σχολείου καθαρίζουμε και φυτεύουμε . Διαμορφώνουμε τον χώρο του σχολείου καθαρίζουμε και φυτεύουμε .

Μαθαίνουμε για τα αδέσποτα ζώα, απευθυνόμαστε σε φιλοζωική εταιρία για υιοθέτηση ζώων . Ζητάμε από την κτηνιατρική επιτροπή τη στείρωση των ζώων ή ψάχνουμε χώρο για τη φύλαξή τους.

Φτιαχνουμε οδηγο τησ πολησ μασ μεταφρασμενο σε γλωσσεσ των αλλοδαπων τησ περιοχήσ μασ. •Κανουμε παρουσιαση με θεματα που αφορουν τουσ εφηβουσ π.χ ‘Βια και προληψη εθισμου σε ουσιεσ’.

Μερικα ακομη παραδειγματα Μερικα ακομη παραδειγματα Βοηθάμε αδύνατους μαθητές στο διάβασμά τους. Διδάσκουμε μουσική, χορό σε αρχάριους μαθητές. Γράφουμε την ιστορία του τόπου μας. Καθαρίζουμε χώρους πρασίνου από ζιζάνια και σκουπίδια ή διαμορφώνουμε καινούργιους χώρους.

Αποτελέσματα- επίτευξη στόχων Συνοψίζοντας τα τελικά αποτελέσματα από την εφαρμογή ενός τέτοιου εργαλείου στη διαδικασία της μάθησης είναι τα ακόλουθα: Ανάπτυξη συνεργατικότητας και ομαδικότητας μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών Βιωματική προσέγγιση της γνώσης με αμείωτο ενδιαφέρον από όλους τους μαθητές Ανάδειξη δεξιοτήτων ,ανάπτυξη της διαθεματικότητας και θετική εποικοδομητική αλληλεπίδραση τόσο μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας όσο και μεταξύ των μελών της κοινωνίας.