Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κεντρο πληροφορησησ ανεργων τησ γ.σ.ε.ε.(κεπεα)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κεντρο πληροφορησησ ανεργων τησ γ.σ.ε.ε.(κεπεα)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κεντρο πληροφορησησ ανεργων τησ γ.σ.ε.ε.(κεπεα)
Ξένια Ντβέικ

2 Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.) δημιούργησε το 2000 το «ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ» (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.) το οποίο έχει έδρα το κτίριο της Συνομοσπονδίας στην οδό Αινιάνος 3 & Πατησίων 69 στην Αθήνα. Το ΚΕ.Π.Ε.Α. στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης στους εργαζόμενους, Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες για την εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής, ασφαλιστικής και μεταναστευτικής νομοθεσίας.  Οι άνεργοι έχουν την δυνατότητα να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους και να ενημερωθούν για θέματα απασχόλησης, ενώ οι εργοδότες μπορούν να αναζητήσουν προσωπικό μέσω μιας σύγχρονης on line εφαρμογής.

3 ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Το Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων,και
Το Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων,και το Γραφείο Ασφαλιστικών Θεμάτων Τα γραφεία αυτά παρέχουν: α) υπηρεσίες πληροφόρησης στους εργαζόμενους για την εφαρμογή της Εργατικής & Ασφαλιστικής Νομοθεσίας αντίστοιχα, β)υποδεικνύουν τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, επιλύουν προβλήματα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί και κρίνεται απαραίτητο.

4 3. Ειδικά για τους μετανάστες λειτουργεί το Γραφείο Οικονομικών Μεταναστών που υποδέχεται και ενημερώνει μετανάστες. Οι μετανάστες θεωρούνται ισότιμο κομμάτι της εργατικής τάξης κα έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες.

5 4. Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΕ. Π. Ε. Α
4. Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΕ.Π.Ε.Α. λειτουργεί Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου οι άνεργοι μπορούν να απευθυνθούν για να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, να αναζητήσουν εργασία και να ενημερωθούν για προγράμματα απασχόλησης και σεμινάρια κατάρτισης. Έτσι, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προσωπικό μέσω της δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική βάση των ανέργων που έχει καταρτίσει το Γραφείο στην ιστοσελίδα του.

6 5. Το Γραφείο Συμβουλευτικής απευθύνεται τόσο σε ανέργους, με κύριο στόχο την υποβοήθηση και υποστήριξή τους στη πορεία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης (εξατομικευμένη προσέγγιση). Στόχος είναι η ανεύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας . Παρέχεται σε εργαζόμενους και οικονομικούς μετανάστες πολύπλευρη καθοδήγηση και στήριξη σε δυσκολίες σε σχέση με εργασιακά προβλήματα.

7 6. Το Γραφείο Υποστήριξης του Κέντρου συγκεντρώνει, αναλύει και επεξεργάζεται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανέργων που επισκέπτονται το ΚΕΠΕΑ, τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι και τα προβλήματα που κατά καιρούς απασχολούν τους οικονομικούς μετανάστες. Μέσω ηλεκτρονικού προγράμματος πραγματοποιείται η διεξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τα οποία ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε.

8 7. Η Νομική Υπηρεσία συνεπικουρεί το έργο των τμημάτων του ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, γνωμοδοτώντας και παρέχοντας όλη την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και νομολογία, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Συμβάλλει στην επίλυση διαφορών, παρεμβαίνει στους αρμόδιους φορείς όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο και γενικά παρέχει την νομική στήριξη σε συμβουλευτικό επίπεδο με τους νομικούς της συμβούλους, σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

9 Τηλεφωνική συνέντευξη
Στα πλαίσια της εργασίας έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο Πληροφόρησης Ανέργων της Γ.Σ.Ε.Ε, με την κ. Μπαντούνα Σταυρούλα

10 Τηλεφωνική συνέντευξη
Το Κέντρο υποστήριξης ανέργων είναι ένας φορέας που παρέχει πληροφόρηση σε θέματα εργασιακά,ασφαλιστικά κ.α. Έρχεται ο κάθε ειδικός σε επαφή με ανθρώπους που έχουν απολυθεί, ανέργους, μακροχρόνια ανέργους,αλλά και εργαζόμενους.Η παρέμβαση είναι στοχευμένη και εξαρτάται από το αίτημα του ωφελούμενου. Οι συνεδρίες κυμαίνονται από 1-3. Σε κάποιους γίνονται και follow up συνεδρίες.

11 Δουλεύεται το βιογραφικό του καθενός και αναπτύσσονται τεχνικές αναζήτησης εργασίας είτε ομαδικά είτε ατομικά.Γίνεται και ομαδική συμβουλευτική όταν υπάρχει κοινό προφίλ μεταξύ των ωφελουμένων. Κάποια από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι: η ανίχνευση οριζόντιων δεξιοτήτων, το ερωτηματολόγιο ενδιαφερόντων του Holland. Το Κέντρο Πληροφόρησης Ανέργων συνεργάζεται με φορείς όπως Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.(Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού) και Ε.Λ.Ε.ΣΥ.Π.(Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού). Μπαντούνα Σταυρούλα


Κατέβασμα ppt "Κεντρο πληροφορησησ ανεργων τησ γ.σ.ε.ε.(κεπεα)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google