Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σωστή Χρήση & Κατάχρηση του Internet

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σωστή Χρήση & Κατάχρηση του Internet"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σωστή Χρήση & Κατάχρηση του Internet
ΑΝΩΝΥΜΟΙ Αλεξανδρίδου Βαλεντίνα Γκάργκαλη Αποστολία Χαλιαμπάκη Ευαγγελία Παπλιάκας Αχιλλέας

2 Ελεύθερη Διακίνηση Ιδεών
- Τα Blogs και οι ιστοσελίδες,αποτελούν κατάκτηση στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών "Η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η ελευθερία της έκφρασης και του διαλόγου αποτελούν συστατικά στοιχεία για την Δημοκρατία. Η ιλιγγιώδης διάδοση του INTERNET και κάθε μορφής εφαρμογών στο διαδίκτυο με blogs, ιστοτόπους και ιστοσελίδες, αποτελεί κατάκτηση που αφορά στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, πληροφοριών αλλά και ειδήσεων, που ορισμένες φορές ιδιοτελώς, τα παραδοσιακά ΜΜΕ αρνούνται να δημοσιεύσουν”

3 Ιστολόγιο To ιστολόγιο, γνωστό συχνά με την άκλιτη ονομασία μπλογκ ' (blog), είναι μορφή ιστοχώρου. Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Συνήθως δεν απαιτείται ενδελεχής επιμέλεια του κώδικα της ιστοσελίδας, μιας και συχνά είναι εγκατεστημένα αυτόματα συστήματα, που παρέχουν την δυνατότητα στο διαχειριστή του ιστολογίου να συντάξει μια καταχώρηση με πολύ λίγα βήματα.

4 Τα δικαιώματα των bloggers

5 Διαδικτυακός εκφοβισμός
Ο όρος Διαδικτυακός εκφοβισμός (Cyber-bullying) αφορά τον εκφοβισμό, την απειλή, την ταπείνωση ή την παρενόχληση παιδιών, και εφήβων που δέχονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων είτε άλλων ψηφιακών τεχνολογιών από ομηλίκους τους. Ο εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου είναι οποιαδήποτε πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που θεσπίζεται και πραγματοποιείται μέσω της χρήσης των ψηφιακών συσκευών επικοινωνίας, συγκεκριμένα  του Διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων και η οποία επαναλαμβάνεται ανά τακτά ή άτακτα χρονικά διαστήματα.

6 Η διαφορά της Διαδικτυακής παρακολούθησης και παρενόχλησης από τον Διαδικτυακό εκφοβισμό
Στον Διαδικτυακό εκφοβισμό παρατηρείται η συμμετοχή συνομήλικων και από τις δυο πλευρές, ή τουλάχιστον η συμμετοχή ενός ενήλικα υποκινούμενη από κάποιον ανήλικο εναντίον άλλου ανηλίκου. Συχνά παρατηρείται η ανάμειξη ενός η περισσότερων ενηλίκων, οι οποίοι ικανοποιούνται μέσα από την διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση των ανήλικων θυμάτων.

7 Μορφές Διαδικτυακού εκφοβισμού
Επαναλαμβανόμενη αποστολή ηλεκτρονικών ή τηλεφωνικών μηνυμάτων Παρέμβαση και παρενόχληση οποιασδήποτε διαδικτυακής δραστηριότητας του ατόμου Δημιουργία ψεύτικων διαδικτυακών προφίλ Είσοδος σε προσωπικούς διαδικτυακούς λογαριασμούς του ατόμου Αποστολή φωτογραφιών του ατόμου ή αλλού είδους μαγνητοσκοπημένου υλικού Αποστολή προσωπικών πληροφοριών του ατόμου σε πολλαπλούς παραλήπτες Αποστολή απειλητικών μηνυμάτων σε αλλά άτομα υποκρινόμενοι το άτομο που εκφοβίζεται Υποκίνηση τρίτων για διαδικτυακή παρακολούθηση και παρενόχληση του ατόμου

8 Συνέπειες του Διαδικτυακού Εκφοβισμού
Το φαινόμενο του Διαδικτυακού εκφοβισμού εγκυμονεί σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία του θύματος, αλλά και του θύτη. Το άτομο αρχίζει να αναπαράγει αρνητικές σκέψεις και η επίδοση των κοινωνικών του ικανοτήτων μειώνεται σημαντικά. Κάποιες φορές, κυρίως κατά την εφηβική ηλικία η αποχή από το σχολείο και από τις παρέες των συνομηλίκων αποτελεί προσωρινό καταφύγιο, ενώ ταυτόχρονα η αυτοκτονία θεωρείται ως η μοναδική λύση στο πρόβλημα. Oι εκφοβιστές τείνουν να είναι άτομα με έντονη αντικοινωνική συμπεριφορά, επιρρεπή στο αλκοόλ και απομονωμένα από τους συνομηλίκους.

9 Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό
-Η 14χρονη μαθήτρια γυμνασίου διαπίστωσε έκπληκτη ότι κυκλοφορούσαν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, σκηνές από την πρώτη ερωτική της σχέση, που είχε συνάψει με συμμαθητή της στη διάρκεια σχολικής εκδρομής. Το άτυχο κορίτσι, αλλά και οι γονείς του ζουν από τότε ένα καθημερινό μαρτύριο. Ταπεινωμένη και φοβισμένη, αναγκάστηκε να αλλάξει μέχρι τώρα τρία σχολεία, ενώ είναι πολύ πιθανόν να μετακομίσει, με την οικογένειά της σε άλλη πόλη, για να χαθούν τα ίχνη της, αφού δεν μπορεί να αντέξει άλλο τα ειρωνικά χαμόγελα και τα σχόλια, που κάνουν πίσω από την πλάτη της, οι συνομήλικοί της.

10 Έρευνα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου
Στην έρευνα που κάναμε στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας συντάξαμε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο συμπληρώθηκε από 106 κορίτσια και από 81 αγόρια .Έπειτα συλλέξαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:

11 Τα κορίτσια στην ερώτηση αν έχουν παρενοχληθεί και αν έχουν συναντήσει κάποιον μέσω διαδικτύου απάντησαν τα εξείς:

12 Τα αγόρια στην ερώτηση αν έχουν παρενοχληθεί και αν έχουν συναντήσει κάποιον μέσω διαδικτύου απάντησαν τα εξείς:

13 How to save a life…..!!!!


Κατέβασμα ppt "Σωστή Χρήση & Κατάχρηση του Internet"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google