Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνητική εργασία Διαδίκτυο και Επικοινωνία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνητική εργασία Διαδίκτυο και Επικοινωνία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνητική εργασία Διαδίκτυο και Επικοινωνία
Ερευνητική εργασία Διαδίκτυο και Επικοινωνία Κοινωνικά Δίκτυα και Τρόποι Επικοινωνίας

2 Μέλη ομάδας Αρλέτος Νίκος Βαγγελαράς Διονύσης Γιάτσιος Νίκος
Θεοχάρης Νίκος Τρόκε Αλεξάνδρα

3 Ερωτήματα Με ποιους τρόπους επιτυγχάνεται η επικοινωνία μέσω διαδικτύου ; Υπάρχουν όρια ηλικίας στα άτομα που χρησιμοποιούν την επικοινωνία στο διαδίκτυο; Είναι η διαδίκτυο ένα δημοκρατικό μέσο μαζικής επικοινωνίας ; Με ποιες μορφές και ποια σχήματα γίνεται η επικοινωνία στο διαδικτυο; Ποιες είναι οι ποιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;

4 Στόχοι της εργασίας είναι οι εξής
Ενημέρωση. Αποφυγή κινδύνων . Χρήση και λειτουργία από την νεολαία. Πρόκληση του ενδιαφέροντος για άγνωστες πτυχές των κοινωνικών δικτύων.

5 Κοινωνικά Δίκτυα είναι οι ιστότοποι στους οποίους μπορεί να μπει ο καθένας και να επικοινωνήσει με άλλα άτομα ανεξάρτητα από τόπο και χρόνο .

6 Τα πιο γνωστά είναι: Skype Facebook Twitter MSN MySpace HI 5, κτλ

7 Επισκεψιμότητα ανά ηλικία.

8 Το Φόρουμ είναι ένας ανοιχτός χώρος συνάντησης, πληροφόρησης, διαλόγου, διαμόρφωσης θέσεων και διασύνδεσης δράσεων των προσώπων που συμμετέχουν στις διαδικασίες του και των κοινωνικών σωμάτων, στα οποία ανήκουν τα πρόσωπα αυτά. Το Φόρουμ είναι πρωτοβάθμιος κοινωνικός χώρος, δεν είναι κοινωνικό ή πολιτικό σώμα. Από τις δύο παραπάνω θέσεις απορρέουν νομίζω μία σειρά από παράγωγες θέσεις, μεταξύ των οποίων οι εξής: ­ Το Φόρουμ είναι ένα σύστημα σχέσεων μεταξύ προσώπων, στα οποία προσφέρονται οι αντικειμενικές δυνατότητες για να αναπτύξουν τις αναγκαίες ατομικές και συλλογικές ικανότητες πληροφόρησης, διαλόγου, διαμόρφωσης θέσεων και διασύνδεσης δράσεων των προσώπων, που συμμετέχουν στις διαδικασίες του Φόρουμ, και των κοινωνικών σωμάτων, στα οποία ανήκουν τα πρόσωπα αυτά.

9 To ιστολόγιο, γνωστό συχνά με την άκλιτη ονομασία μπλογκ ' (blog), είναι μορφή ιστοχώρου. Είναι λίστα καταχωρήσεων από την πιο πρόσφατη καταχώρηση στην παλαιότερη. Το περιεχόμενο των καταχωρήσεων μπορεί είναι οτιδήποτε, όπως Νέα , πολιτικοκοινωνικός σχολιασμός, σχολιασμός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διασημοτήτων, προσωπικά ημερολόγια και ειδικά θέματα όπως τεχνολογία, μόδα, αθλητικά, τέχνες, γαστρονομία. Συνήθως δεν απαιτείται ενδελεχής επιμέλεια του κώδικα της ιστοσελίδας, μιας και συχνά είναι εγκατεστημένα αυτόματα συστήματα, που παρέχουν την δυνατότητα στο διαχειριστή του ιστολογίου να συντάξει μια καταχώρηση με πολύ λίγα βήματα.

10 Λίγα λόγια για το facebook
Έτσι γίνεται καλός στόχος εταιριών και εγκληματιών για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων. Τώρα πρόσφατα ο ιδρυτής του άλλαξε την κατάσταση να δημοσιεύονται πιο πολλά προσωπικά στοιχεία δηλαδή σαν το HI5 και το Myspace.Οπότε σκοπός του ιδρυτή είναι να εξαφανίσει την προσωπικότητα του ανθρώπου χωρίς να γίνεται δημόσιο θέαμα

11 Τηλεδιάσκεψη  Ένα από τα εργαλεία που προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα στην εφαρμογή του προγράμματος είναι η τηλεδιάσκεψη. Τηλεδιάσκεψη είναι η επικοινωνία, μέσω υπολογιστών, δύο η περισσοτέρων ατόμων ή ομάδων ατόμων, που βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους. Κατά την τηλεδιάσκεψη γίνεται συγχρόνως οπτική και ακουστική επαφή των μετεχόντων (τηλεδιάσκεψη μπορούμε να έχουμε και με ακουστική επαφή μόνο). Η τηλεδιάσκεψη γίνεται σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει να γίνει ομιλία, συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις με ομιλητές και ακροατές σε απόσταση. Η οθόνη του υπολογιστή είναι εκείνη που κάνει δυνατή την οπτική και την ακουστική επαφή.

12 Συμπεράσματα Ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα που δε γνωρίζουμε καλά.
χρήστες αποκτούν ολοένα και περισσότερο την ιδιότητα του παγκόσμιου πολίτη . Δημιουργία εικονικής πραγματικότητας με ανθρώπους που επικοινωνούμε. Επικοινωνία με κακόβουλες προθέσεις. Αμεσότητα στην ενημέρωση και την επικοινωνία ανεξάρτητα από χώρο και χρόνο. Συγκεκριμένα το facebook χρησιμοποιείται περισσότερο από την νεολαία σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά δίκτυα και μεθόδους επικοινωνίας ενώ η χρήση του φτάνει και σε κινητά τηλέφωνα. Έκθεση προσωπικών στοιχείων και πιθανή εκμετάλλευση χωρίς την αποδοχή μας. Έκδηλη η προθυμία όλων να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα παρά τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που αναλύσαμε παραπάνω. Υπάρχει έντονη τάση, ήδη από την αρχή της εμφάνισής του Διαδικτύου, να θεωρείται ένα άκρως δημοκρατικόμέσο μαζικής επικοινωνίας, το οποίο αποδιαμεσολαβεί την επικοινωνία και καθιστά ισχυρότερο τον μέσο άνθρωπο, καθώς δίνει στον τελευταίο τη δυνατότητα πρόσβασης σε μεγάλο όγκο πληροφοριών συγκεντρωμένων σε ένα "χώρο" και την δυνατότητα της προσωπικής επιλογής των πληροφοριών αυτών. Συνεπώς, η βασική θέση της προσέγγισης αυτής είναι ότι το Διαδίκτυο θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία με το να βελτιώσει την επικοινωνία καταργώντας την ανάγκη για διαμεσολάβηση.

13


Κατέβασμα ppt "Ερευνητική εργασία Διαδίκτυο και Επικοινωνία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google