ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πώς επηρέασε η εξέλιξη του αθλητισμού τη σύγχρονη μορφή του.
Advertisements

ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Οι αναβολικές ουσίες είναι φάρμακα τα οποία προέρχονται από την ανδρική σεξουαλική ορμόνη, την τεστοστερόνη. Προάγουν την ανάπτυξη της μυϊκής.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΕΚΑ
ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΘΕΜA:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ1)ΕΛΕΝΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Αναβολικά.
Ντοπινγκ και αθλητισμοσ
Όνομα μαθητή / τριας , Καπετανέα Μάρθα
Στεροειδείς ορμόνες και αναβολικά
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Φ Α Ρ Μ Α Κ Ο Δ Ι Ε Γ Ε Ρ Σ Η.
Ερευνητικη εργασια: «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ εξαρτησεισ»
Ερευνητικη Εργασια Ά Ταξησ Λυκειου Μyρινα ετοσ ο Τετραμηνο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΥΓΕΙΑ.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ANABOΛΙΚΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Κάπνισμα & Εφηβεία Ομάδα Α’.
Νικόλας - Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ - ΑΠΘ Τάξη Ε 2.
H συμπεριφορά του σύγχρονου άνθρώπου μπορεί να αποβεί μοιραία για την υγεία του Έλλειψη άσκησης Κακή διατροφή Χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ.
ΑΓΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, SPORT Ευάγγελος Αλμπανίδης.
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
Ολυμπιακα αθληματα.
Συμπληρώματα διατροφής
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ Οι κρυφοί προπονητές. Τι προκαλεί το φανατισμό; Η οικονομική κρίση Η ανεργία Η έλλειψη παιδείας Η πολιτική διαφθορά Τα στερεότυπα.
Διάλεξη 10η ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Μάθημα: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.
Σχολ.Ετος: Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.
Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή; Τα αναβολικά στεροειδή είναι συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης. Στους άντρες, η τεστοστερόνη παράγεται από τους όρχεις.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ l ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ “ The Silence of home fear” ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑ ΣΤΕΛΛΑ ΣΙΜΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΛΙΓΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Τα αγωνίσματα της αρχαίας Ολυμπιάδας ήταν 6.Οι αγώνες δρόμου,η πάλη,η πυγμαχία,το παγκράτιο,το πένταθλο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Μ. ΕΦΗ Π.. Οι ολυμπιακοί αγώνες είναι αθλητική οργάνωση με πολλά αθλήματα και γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ξεκίνησαν από την αρχαία.
ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΜΑΔΑ 2 ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΟΣΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΚΗΣ.
Ντόπινγκ: Μια Μάστιγα του Αθλητισμού
Εργασία βιολογίας Σχολικό Έτος 2016/17 Γ. Αντώνης Α1
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Αρχαία Εποχή.
Γίνε "ειδικός" στη χρήση ΟΒΕΑ
ΚΑΛΙΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Το σώμα ως μια μηχανή.
ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Το σώμα ως μια μηχανή.
Εργασία Νεοελληνικής Θέμα :Αναβολικά
Γιατί είναι δημοφιλείς οι ΟΒΕΑ;
ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.
Στην Αρχαιότητα και Σήμερα
Ο αθλητισμός στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή.
Αθλητισμός στην αρχαία Ελλάδα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Δημήτρης Φ. Παύλος Ν. Νικόλας Σουντουλίδης.
Οι ολυμπιακοι αγωνεσ και ο ηροδωροσ
Τα αναβολικά και οι Συνέπειες τους
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Τι είναι τα αναβολικά; Οργανικές χημικές ενώσεις που προάγουν τον αναβολισμό, δηλαδή τις βιοχημικές εκείνες διεργασίες του οργανισμού που οδηγούν σε σύνθεση.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΗΘΙΚΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
Oλυμπιακοί αγώνες Ευτυχία Α. Δέσποινα Χ..
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ Α 1
Ολυμπιακοί Αγώνες! Λαμπρινή Χριστίνα.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Δημήτρης Μίλτος Γιάννης Π.
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Σχολικό έτος : Τάξη ΑΟΔ Μάθημα: Ερευνητική εργασία Θέμα : « Αθλητισμός » (Νους υγιής εν σώματι υγιεί)
ΣΤΙΒΟΣ Μάθημα: Project Τμήμα: Α’1 Συμμετέχοντες : Κων/να Μανιάτη
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Το ντόπινγκ στον αθλητισμό Συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία του αθλητη Σελ.1.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας Στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας Καθηγήτρια: Ναουμίδου Μαρία

Περιεχόμενα Τι είναι αναβολικά? Ποιές είναι οι ουσίες? Ποιές είναι οι συνέπειες τους? Καθαροί αγώνες Φωτογραφίες Πηγές πληροφοριών

Τι είναι αναβολικά ΟΡΙΣΜΟΣ- ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Οργανικές χηµικές ενώσεις που προάγουν τον αναβολισµό, δηλαδή τις βιοχημικές εκείνες διεργασίες του οργανισμού που οδηγούν σε σύνθεση µεγαλύτερων χηµικών µορίων. Στην πράξη κυρίως ενδιαφέρει η προαγωγή του αναβολισμού (δηλαδή της σύνθεσης) των πρωτεϊνών. Η χρήση τους άρχισε το 1940 για την καταπολέμηση της γεροντικής αδυναμίας, της ανορεξίας, και για την νεφρική ανεπάρκεια. Αντίθετα σήµερα, χρήση αναβολικών γίνεται από τους αθλητές για την βελτίωση της αθλητική τους επίδοσης. Το φαινόμενο της χρήσης των αναβολικών είναι πιο έντονο στους body- builder για να αυξήσουν το µέγεθος των µυών τους και γιατί ως παράγωγα της αρσενικής ορµόνης τεστοστερόνης, σύµφωνα µε την έρευνα που έχει γίνει στο πανεπιστήµιο Νόρθιστερν, διεγείρουν την επιθετικότητα. Χορηγούνται σε περιπτώσεις που είναι επιθυµητή η αναβολική διαδικασία, στη σύνθεση του λευκώµατος (δηλαδή πρωτεϊνών) ή στην παρεµπόδιση των καταβολικών εξεργασιών. Τα ¨ναρκωτικά¨ αυτά κυκλοφορούν συχνά σε γυµναστήρια και σε αθλητικές λέσχες. Η κατοχή τους δεν είναι παράνοµη άλλα παράνοµο είναι να τα προµηθεύσεις σε οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών.

Doping Οι αναβολικές ουσίες είναι φάρμακα που προέρχονται από την ανδρική σεξουαλική ορμόνη, την τεστοστερόνη. Η λέξη ¨ντόπινγκ¨ προέρχεται από την αγγλική γλώσσα (doping) και το ρήμα ¨to dope¨ σημαίνει την χρήση ναρκωτικών και άλλων παρόμοιων ουσιών. Χρησιμοποιείται για την περιγραφή της χρήσης συγκεκριμένων απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων από τους αθλητές, για να αυξήσουν τεχνητά την επίδοση τους.

Ποιές είναι οι ουσίες Δροστανολόνη Μεθανανδιενόνη Μεθενολόνη Νανδρολόνη Οξανδρολόνη Οξυμεθολόνη Στανοζόλη Τεστοστερόνη

Συνέπειες των αναβολικών Η αρνητική αυτή εξέλιξη δεν παρατηρείται μόνο στα αγόρια και στους νέους άνδρες αλλά επίσης στα κορίτσια και στις νέες γυναίκες. Οι πρώτοι τα χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν τις αθλητικές τους επιδόσεις και τη σωματική τους εικόνα ενώ οι δεύτερες, για απώλεια βάρους και βελτίωση της εμφάνισης τους. Τα στεροειδή αναβολικά είναι σε θέση να προκαλούν πολλά, σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα στην υγεία. Όσο πιο ψηλή είναι η δόση, τόσο σοβαρότερα είναι τα προβλήματα που μπορούν να προκληθούν. Μερικά από τα αρνητικά αποτελέσματα των αναβολικών στον οργανισμό των εφήβων είναι ανατρέψιμα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν άλλα τα οποία καθίστανται μόνιμα. Για παράδειγμα στους έφηβους που βρίσκονται σε ανάπτυξη, ένας από τους μεγάλους κινδύνους της χρήσης των στεροειδών αναβολικών, είναι η μόνιμη μείωση του ύψους του σώματος τους.

Καθαροί αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες (αρχ. Ελληνικά: Ολύμπια), ήταν αθλητικοί αγώνες μεταξύ αγωνιζομένων από τις ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας και ο σημαντικότερος από τους πανελλήνιους αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι άλλοι ήταν τα Πύθια, τα Νέμεα, και τα Ίσθμια. Διεξάγονταν, στην αρχαία Ολυμπία, κάθε τέσσερα έτη από το 776 π.Χ. και διοργανωνόταν έως το 393μ.Χ. όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Θεοδόσιος τους κατάργησε οριστικά. Κατά τον 19ο αιώνα πραγματοποιήθηκαν 4 διοργανώσεις των Ολύμπιων στην Αθήνα ως αναβίωση των αρχαίων ολυμπιακών αγώνων. Από το 1896, οι σύγχρονοι αγώνες έγιναν διεθνείς και αναβίωσαν με την ονομασία Ολυμπιακοί αγώνες, γνωστοί και ως θερινοί Ολυμπιακοί ενώ διεξάγονται και χειμερινοί αγώνες από το 1924.

Φωτογραφίες

Πηγές πληροφοριών www.ifet.gr Wikipedia