Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο αθλητισμός στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο αθλητισμός στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο αθλητισμός στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή.
Ολυμπιακοί αγώνες Ο αθλητισμός στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή. Μοαβίνης Άγγελος Πόζντνιακ Σταύρος Κουτσοκώστα Μαρία Σεϊτανιώτου Ελένη

2 Ο αθλητισμός στα ελληνιστικά χρόνια
Οι αυτοκράτορες προσπάθησαν να δώσουν ζωή στους πανελλήνιους αγώνες και στον αθλητισμό δίνοντας χρήματα για την οργάνωση των αγώνων με σκοπό την προβολή τους. Οι αγώνες αποσυνδέονται από τη θρησκεία και γίνονται θέαμα και υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες.

3 Ολυμπία Η παλιά λαμπρότητα της Ολυμπίας επιστρέφει και η ίδια αναπτύχθηκε σε πολυπολιτισμικό χώρο. Νέοι αγώνες διεξάγονταν στις πόλεις: Πύθια, Νέμεα, Ίσθμια, Ολύμπια, Άκτια αλλά και προ τιμήν αυτοκρατόρων: Αυγούστια, Αδριάνεια κ.α.

4 Το γυμνάσιο Ορισμός: Το γυμνάσιο ήταν αθλητικό, πνευματικό και πολιτικό κέντρο, όπου πολλοί έφηβοι χρονών συνέχιζαν τη σωματική τους αγωγή. Τη γενική εποπτεία του οποίου είχε ο γυμνασίαρχος, ενώ ο παιδοτρίβης φρόντιζε την σωματική αγωγή των παιδιών.

5 Επαγγελματικός αθλητισμός
Οι επαγγελματίες αθλητές νικητές τίμονταν με χρήματα ή άλλες απαλλαγές που ήταν δυνατόν να αποτιμηθούν σε χρήμα. Υπήρχαν και επαγγελματίες προπονητές. Οι αθλητές που προπονούνταν από αυτούς, εφαρμόζοντας δίαιτα και σκληρή προπόνηση, πετυχαίνοντας ψηλές επιδόσεις.

6 Ο αθλητισμός στη Ρωμαϊκή εποχή
Εμφάνιση νέων αγωνισμάτων: αρματοδρομίες, ξιφομαχίες, θηριομαχίες Οι αγώνες γίνονται δημόσιο θέαμα, οι αθλητές και οι κριτές εξαγοράζονται Οι αγώνες ανοίχτηκαν σε όλους τους λαούς και στις γυναίκες Οι αυτοκράτορες έκαναν αυθαιρεσίες (Νέρων: ολυμπιονίκης με εκβιασμούς)

7 Οι επιδράσεις των Ρωμαίων στους αγώνες
Επικράτησαν τιμοκρατικά κριτήρια (επικρατούσαν τα χρήματα) Χρηματικά έπαθλα Οικονομική διαφθορά του αθλητισμού

8 Eυχαριστούμε για την προσοχή σας!
Τέλος παρουσίασης Eυχαριστούμε για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Ο αθλητισμός στην Ελληνιστική και Ρωμαϊκή εποχή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google