Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Με την παρούσα εργασία επιχειρείται να κατανοηθεί το νόημα του αθλητισμού διαχρονικά , καθώς και ο εκφυλισμός του. Συγκεκριμένα μελετάται: Το αθλητικό ιδεώδες από την αρχαιότητα ως σήμερα. Η επίδραση της αθλητικής άσκησης στο σώμα και το νου του ανθρώπου. Ο αθλητικός εκφυλισμός, κάτω από την πίεση νέων ρεκόρ Τα αποτελέσματα της χρήσης των ουσιών , που υπόσχονται λαμπρές επιδόσεις στον άνθρωπο.

3 Η έρευνά μας σκοπεύει επίσης να καταδείξει ότι:
ο αθλητισμός ξεπερνά το πολιτιστικό πλαίσιο της εποχής μας. Επικοινωνεί με πολλούς τομείς της ανθρώπινης γνώσης Καλλιεργεί πνεύμα συνεργασίας. ωφελεί την ψυχή και το σώμα του ανθρώπου. Η χρήση των αναβολικών θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη ανθρώπινη ύπαρξη.

4 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: συστηματική συμμετοχή σε κινητική δραστηριότητα, είτε ατομικά, είτε ομαδικά. ΑΘΛΗΜΑ: αγώνισμα , που απαιτεί τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά ( τεχνική, δεξιότητες, δύναμη, αντοχή, ευκαμψία) και κανονισμούς ΑΘΛΗΤΗΣ: το άτομο που ασκείται συστηματικά και παίρνει μέρος σε συγκεκριμένους αγώνες σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο. ΑΘΛΟΥΜΕΝΟΣ: το άτομο που ασκείται συστηματικά σε ένα άθλημα μόνο για ψυχαγωγία. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: είναι η συμμετοχή των αθλητών σε συστηματική προπόνηση με τη βοήθεια αθλητικών επιστημόνων με μοναδικό στόχο τη νίκη. Στον πρωταθλητισμό τις περισσότερες φορές καταστρατηγούνται οι αρχές του αθλητισμού. ΝΤΟΠΙΝΓΚ: η χρήση αναβολικών ουσιών, που στοχεύουν μέσω της μυϊκής ενδυνάμωσης και της εντατικότερης άσκησης, στη νίκη με οποιοδήποτε αντίτιμο. Οι αναβολικές ουσίες έχουν σοβαρές μακροπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

5


Κατέβασμα ppt "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google