ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Advertisements

Το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΤΟ «ΝΕΟ» ΛΥΚΕΙΟ. 1.Το σχολείο πρέπει να μεταδίδει γνώση λειτουργική και όχι μνημονική. 2.Η γνώση δε μεταβιβάζεται αλλά χτίζεται με ενεργητικές διαδικασίες.
ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ Ή ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΗ ;
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
3o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Φυσική Α Γυμνασίου Αξιολόγηση.
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ Χαλκίδα 27 Φεβρουαρίου 2011.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων
Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες - Πως Γράφω Σωστά Επιστημονικές Ερμηνείες Βασίλης Γαργανουράκης
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Εκπαιδευτικοι εν δρασει νεα πολυτροπικη διδακτικη
Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Ποιά οπτικοακουστικά μέσα διαθέτει η σχολική τάξη; Τι θα θέλαμε να έχει η τάξη μας που θα βοηθούσε.
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Χριστιάνα Μενοίκου Σύμβουλος Επιστήμης, ΥΠΠ Νοέμβριος 2007 Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ως εργαλείο μάθησης και αξιολόγησης στο μάθημα της επιστήμης. Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
Αναδόμηση Σχεδίου Μαθήματος ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 Να δούμε το υλικό  Διδακτικοί στόχοι  Διδακτικές στρατηγικές  Αλληλεπίδραση στην τάξη  Τι είναι φυσική, χημεία, βιολογία;  Αξιολόγηση μαθητών και.
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
Οργάνωση Εργαστηρίου ΠΡΥ019.
1.Η σημασία των επιτόπιων μελετών - έρευνες με αποτελέσματα 2.Η κατάσταση σήμερα 3.Εφαρμογή της έρευνας πεδίου από μαθητές στην αλυκή της Λάρνακας Οι επιτόπιες.
Η διδασκαλία ως διαδικασία διαμόρφωσης εγγράμματων ταυτοτήτων Ειδικό Μέρος Ενότητα Ι, 2.4.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
Η Φυσική με Πειράματα Α΄ Γυμνασίου.
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
INTERACTIVE PHYSICS Χρήση για την υποστήριξη «δύσκολων σημείων» της Φυσικής του Λυκείου Καλφαγιάννης Θανάσης.
1.1 ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ & Η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ
 Λαμβάνουν υπόψη τις πολιτισμικές και κοινωνικές συνθήκες μάθησης.  Έχουν επιρροές από ανθρωπολογία και κοινωνική ψυχολογία  Ενδιαφέρονται για τις.
Κύριο θέμα της εργασίας ήταν η διάκριση των ερωτήσεων. Οι ερωτήσεις διακρίνονται σε κλειστού τύπου ( πολλαπλής επιλογής, σύντομης απάντησης ) και ανοιχτού.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ Ε΄ & ΣΤ΄ΤΑΞΕΩΝ.
ΟΙ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ
IrYdium Chemistry Lab.
Σχολικά Μαθηματικά, Δάσκαλος των Μαθηματικών, Μαθητής Καθηγητής Μαθηματικών Μαθητής Σχολικά Μαθηματικά Ακαδημαϊκά Μαθηματικά Φροντιστήρια ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στα Σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Καρδίτσας Σεραφείμ Μπίτσιος, Φυσικός, υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Ν. Καρδίτσας.
Διδακτική Εργαστηριακών Μαθημάτων. Διαφορές θεωρητικών-εργαστηριακών μαθημάτων Μαθήματα Θεωρητικά Εργαστηριακά Σε σχολική αίθουσα Σε εργαστήριο Ένας διδάσκων.
Αισθητικές παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου 1 ο Γυμνάσιο Πετρούπολης Σχολικό έτος
Η χρήση του Kidspiration στα Ελληνικά Θέμα « Ανθρώπινα Δικαιώματα »
Δικαιούχος φορέας Συμπράττοντες φορείς ● Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις αρχές παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ, καθώς και στην απόκτηση.
Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Φυσιογνωστικά Α΄ Γυμνασίου.
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΑΕΡΙΩΝ Σεβαστή Μαλάμου, Φυσικός ΠΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ / 2015 Ομάδα ανάπτυξης ΓΕΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Πορεία διδασκαλίας Στάδιο προετοιμασίας Στάδιο παρουσίασης
Μη τυπική εκπαίδευση: ο εκπαιδευτικός, ο μαθητής, η επίσκεψη, το μουσείο Μάθημα 7 Αντιλήψεις εκπαιδευτικών για την μη τυπική εκπαίδευση ΠΔΜ.
Ορισμός Επίδειξη είναι η παρουσίαση μιας πράξης μιας διαδικασίας ή ενός φαινόμενου με πραγματικά μέσα. Όταν δεν χρησιμοποιούνται πραγματικά μέσα ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ.
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
ΜΑΘΗΣΗ.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
«Διδακτικές Διαδρομές στο Σημερινό Σχολείο»
Τ.Π.Ε. Επιμόρφωση Β1 Επιπέδου
EIKONIKO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
Κάποιες βασικές έννοιες στη μεθοδολογία της ψυχολογίας
ΕΦΕΙΑ – 4ο Μάθημα Ανάδειξη των ι.μ. Μεθοδολογία Workshop.
Εισήγηση Δρ. Δ. Δαποντας.
1 Ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑς1ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ Υ.Σ.Ε.Φ.Ε ( ) 10 Χρόνια εργαστήριο Φυσικών Επιστημών.
Καθηγητής Σιδερής Ευστάθιος
Πρακτικές δραστηριότητες
ΕΡΓΑΣΙΑ του: ΑΝΔΡΕΑ ΧΡΟΝΗ Γ4
Διαδραστικά σχολικά βιβλία
Πειράματα Φυσικής για το Λύκειο Σχολ. έτος
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΡΝΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

Τα σημαντικότερα στοιχεία της επιστημονικής μεθόδου είναι: η παρατήρηση, η υπόθεση και το πείραμα. Στο πείραμα αναγκαία είναι η μέτρηση μεγεθών για την επιβεβαίωση ή διάψευση της υπόθεσης. Αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη γενίκευση της υπόθεσης και τη διαμόρφωση μιας θεωρίας. Στο πλαίσιο της θεωρίας εμφανίζονται νέες προβλέψεις που πρέπει να ελεγχθούν με την παρατήρηση και το πείραμα.

Πείραμα είναι η αναπαραγωγή ενός φαινομένου στο εργαστήριο , κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Υπάρχουν φυσικά φαινόμενα που μπορούν να αναπαραχθούν εύκολα στο εργαστήριο ( π.χ πτώση σωμάτων , τήξη πάγου) ωστόσο υπάρχουν και κάποια που είναι δύσκολο να γίνουν στο εργαστήριο ( π.χ ο σεισμός ) .

Απαραίτητος χώρος ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τα πειράματα με ασφάλεια είναι το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών που συνδέεται με τη Φυσική ,την Χημεία , την Βιολογία και την Γεωγραφία έχει ως κύριους στόχους: 1) να εξοικειώσει τους μαθητές με τα φαινόμενα που θα μελετήσουν στο μάθημα και 2) να βοηθήσει να αναπτύξουν οι μαθητές τις πειραματικές τους ικανότητες που θα χρησιμοποιήσουν σε όλη την πορεία τους στις θετικές επιστήμες.

Το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο σχολείο έχει ως στόχο 1.την εμπέδωση της θεωρίας 2. να κάνει το μάθημα ελκυστικό και κατά συνέπεια ενδιαφέρον για τον μαθητή 3. να διδάξει

Για το σχολικό έτος 2013-2014 θέσαμε ως στόχο την δημιουργία ενός λειτουργικού και φιλόξενου χώρου Εργαστηρίου Θετικών Επιστημών στο σχολείο μας .

Ο στόχος αυτός τέθηκε ύστερα και από την διαπίστωση των μαθητών μας ότι ο χώρος του εργαστηρίου δεν προσφερόταν ούτε για απλό μάθημα , πόσο μάλλον να αναπτυχθεί και το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Θετικές Επιστήμες

Και επειδή ζούμε σε δύσκολους καιρούς αποφασίσαμε να αναμορφώσουμε μόνοι μας το Εργαστήριο μας ώστε να πληροί πλέον τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας , αλλά και να γίνει χώρος δημιουργίας και μάθησης

Ανασκουμπωθήκαμε και αποφασίσαμε με την συνδρομή και την αρωγή του Διευθυντή μας να δημιουργήσουμε τον χώρο που επιθυμούσαμε . Στην προσπάθεια μας αυτή , σημαντική ήταν η βοήθεια , το κέφι και η δημιουργικότητα των μαθητών της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας και ιδιαίτερα της Β΄ Λυκείου της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης . Χωρίς την βοήθεια τους δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε το στόχο μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα .

ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΠΟΛΥ ΜΕ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑ !!!!!! ΑΦΟΥ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ , ΏΣΤΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΑΣ , ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΩΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ. ΒΑΨΑΜΕ , ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ , ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ Κ.Λ.Π

ΒΑΛΑΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ , PROJECTOR , ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΝΤΕRNET , ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ( ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ) ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΤΣΙ !!!!!!

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΚΆΘΕ ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΚΑΙ ΈΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Η΄ ΕΙΚΟΝΙΚΟ )

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ , ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ! ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!