Επιτροπή Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δικτύου Comenius που συνδέει όσους χρησιμοποιούν υλικά μελέτης του χώρου και γεω-πληροφορίες στο σχολείο.
Advertisements

Παρουσίαση του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του Τ.Ε.Ε. Γεώργιος Ζαμπατής Προϊστάμενος Διεύθυνσης Επιστημονικής & Αναπτυξιακής Δραστηριότητας.
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
ADVISORY Παρουσίαση προόδου για το έργο Μείωσης του Διοικητικού Φόρτου 9 Ιουνίου 2010.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ: euro|guidance Ημερίδα “Ευρωπαϊκή κινητικότητα για λόγους εκπαίδευσης & απασχόλησης: Euroguidance-Eures” 15 Οκτωβρίου 2004 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
BioPlatform: Πανευρωπαϊκή Συνεργασία για τη Βιοποικιλότητα.
1 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας επιχειρηματιών Λευκωσία, 2011 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
Διαχείριση κινδύνων εργασιακού άγχους στο KEK INA IDEC Α.Ε. Πειραιάς, Ελλάδα gr.
Παρουσίαση ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 31 Ιανουαρίου 2012.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Διοικητική Διάρθρωση του Κέντρου Αρμοδιότητες των Τμημάτων 1 η Συνεδρίαση των Μελών/ Νίκος Λαμπρινός.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Το έργο «Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΠΣΕ+Τ) - Γ' ΦΑΣΗ "Αποθετήρια και Επιστημονικά Ηλεκτρονικά Περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης"»
Οφέλη και Προοπτικές Χρηματοδότησης μέσω Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Ροζάννα Σεμερτζιάν Υπεύθυνη Προγραμμάτων ΕΠΕΑΕΚ Γραφείο Στήριξης Ερευνητικών & Αναπτυξιακών.
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΟΔΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ Θάνος Κριεμάδης, Ph.D., M.B.A., M.A. Αν. Καθηγητής.
Η Ευρωπαϊκή K εντρική T ράπεζα ιδρύθηκε την 1 η Ιουνίου του 1998 και εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Η ΕΚΤ είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση του ευρώ και.
Στόχοι, μεθοδολογία, διαδικασίες Μιχάλης Μεταξάς Innovatia ΕΠΕ, Σύμβουλος Διαχείρισης Έργου.
«Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης και Τελευταίες Εξελίξεις»
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ 7/12/2011 Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας Γραφείο Διασύνδεσης Τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης.
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
Γραφειο διαςυνδεςης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις Ενιαία Αρχή για τις Δημόσιες Συμβάσεις
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ»
Σεμινάριο: 11/2013 Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος – Παρουσίαση της Νομοθεσίας και της αναθεωρημένης Οδηγίας του Συνδέσμου. Ευρήματα από τον Εποπτικό Έλεγχο.
Υποστήριξη της συμμετοχής ΜΜΕ και ερευνητών του χώρου της Υγείας και Βιοτεχνολογίας στο 6 ο και 7 ο ΠΠ Αργυρώ Καραχάλιου Εθνικό.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ Δ.Υ. Δευτέρα 18 Απριλίου 2011.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ «Η ΟΜΑΔΑ»
1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο το δεύτερο εξάμηνο του 2012 (Ιούλιος-Δεκέμβριος.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - FDI Οδηγώντας τον Κόσμο στη Bέλτιστη Στοματική Υγεία Μια σύντομη παρουσίαση της FDI Από τον κ. Χασάπη Ευστράτιο FDI.
1. Ποιοτική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης στην Κύπρο
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ (ΕΕΔΕΓΕ)
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
DAF Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γερμανικά ως Ξένη Γλώσσα Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Αθήνα 13 Μαρτίου Μαρτίου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΟΝΤΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΛΓΑ ΜΟΥΣΙΟΥ-ΜΥΛΩΝΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 1 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
GMT & GLT Στόχος,η ΕΠΙΤΥΧΙΑ GMT & GLT Working Together1.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αναστάσιος Κ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ Τ α ξ ί α ρ χ ο ς 21 Ιουλίου 2016.
Δημόσια ή ανοικτή συζήτηση ή συζήτηση με ακρoατήριο (open forum) Είναι η οργανωμένη συζήτηση ενός αμφιλεγόμενου θέματος από μικρή ομάδα ατόμων, τα οποία.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Βασικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης.
1 ΛΑΪΟΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Θέμα 117 Α Ενημερωτικό Σεμινάριο για την λειτουργία των Επιτροπών GMT και GLT Λαϊονική Χρονιά Επιμέλεια-Μετάφραση:
 Το 1978 τονίζεται ότι ο θεσμός του Επιθεωρητή είναι ξεπερασμένος, καθώς οι δάσκαλοι εκφράζουν την απαγοήτευσή τους απέναντι στο πρόσωπο του Επιθεωρητή,
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ: Καθ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ Δρ. ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΜΑΡΑ ‘‘ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.
ΣΥΣΤΑΣΗ 6 ου ΣΔΕΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΦΕΚ 2197/13/10/2015 ΕΤΟΣ
Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN- Economic and Financial Affairs Council) ΠΛΕΣΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας & Τεχνολογίας Ε.Σ.Ε.Τ.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΘΡΟ 12 – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Roundtable Stakeholder Meeting
Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας ( )
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΥΣΦΑΓΙΑΣ Ενόψει του Σεμιναρίου Δυσφαγίας με την Dr. Joan Arvedson που θα γίνει στις 21-23/10/2016 με τίτλο: «Διαταραχές Σίτισης και Κατάποσης.
Οι έφηβοι απαντούν Στην έρευνα πήραν μέρος αγόρια και κορίτσια ηλικίας ετών Εργασία από τον: Λάμπρο Ντινόπουλο.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 472/2013 για την ενίσχυση της οικονομικής και δημοσιονομικής εποπτείας των κρατών μελών στη ζώνη του ευρώ τα οποία αντιμετωπίζουν ή απειλούνται.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Πωλησιακές Δεξιότητες. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Είμαστε η εικόνα της εταιρείας Επισκεπτόμαστε γιατρούς που ασχολούνται με τα προϊόντα μας Χτίζουμε σχέσεις.
23o Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών Α. Π. Θ
Αχιλλέας Καμέας Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ
TMHMA NOMIKHΣ TOMEΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Αποτελεσματα ερευνασ για την εργοδοτηση των αποφοιτων
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιτροπή Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής Σέργιος Σαββίδης, Πρόεδρος Επιτροπής Γιάννης Πεττεμερίδης, Μέλος Επιτροπής

Όροι Εντολής Επιτροπής Αποτελεί το σύμβουλο του Συμβουλίου για τα θέματα Οικονομικού Εγκλήματος και Δικανικής Λογιστικής. Να παρακολουθεί και να συμβουλεύει το Συμβούλιο σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα διαχείρισης του Οικονομικού Εγκλήματος της Δικανικής Λογιστικής στον Κυπριακό και διεθνή χώρο. Να ασχολείται με την μελέτη θεμάτων που προτείνουν άλλοι διεθνείς οργανισμοί και να ενημερώνει τα μέλη σχετικά. Να ξεκινήσει, να αναπτύσσει και να διατηρεί επαφή με τα ανάλογα Διεθνή Σώματα και ομάδες κοινού ενδιαφέροντος όπως το Association of Certified Fraud Examiners Αμερικής και άλλες επαγγελματικές ομάδες που ασχολούνται με τον τομέα Οικονομικού Εγκλήματος. Να ετοιμάζει για έκδοση επεξηγηματικές εγκυκλίους, άρθρα και άλλο ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Οικονομικό Έγκλημα, τη Δικανική Λογιστική και να οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια και παρουσιάσεις σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Επιτροπή. Να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να δημοσιοποιεί έρευνες σχετικά με το Οικονομικό Έγκλημα και τη Δικανική Λογιστική. Να διατηρεί συστηματικές επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κυβέρνησης (ΜΟΚΑΣ) και της Βουλής. Να εκπροσωπεί το Σύνδεσμο σε συναντήσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Μαζί με τον Γενικό Διευθυντή και τον Πρόεδρο του ΣΕΛΚ είχαν συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα (Γ.Ε.) με θέμα μελλοντικής συνεργασίας ΣΕΛΚ με την Αστυνομία Κύπρου σε θέματα εξιχνίασης της διαφθοράς και πως μπορεί ο ΣΕΛΚ και τα μέλη του να βοηθήσουν στον τομέα αυτό. Επίσης στάλθηκε επιστολή προς τον Γ.Ε. ενημερώνοντας για την υφιστάμενη συνεργασία του ΙCAEW Αγγλίας και την Metropolitan Police δηλαδή πως λειτουργεί η συνεργασία αυτή και ένα σύντομο ιστορικό αυτής της συνεργασίας. Ο Γ.Ε. έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στην αντίστοιχη συνεργασία του συνδέσμου και της τοπικής αστυνομίας στην Κύπρο. Το επόμενο στάδιο, θα είναι η συνάντηση με την αστυνομία, όπου τα μέλη του συνδέσμου (ειδικευμένα μέλη) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία σε διάφορες υποθέσεις που αφορούν το οικονομικό έγκλημα.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Συμμετείχε σε συνεδρία της Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και έδωσε τις απόψεις της ως αναφορά τον τις κυρώσεις που θα έχουν νομικά πρόσωπα όταν προκύψει διαφθορά.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Συμμετείχε μαζί με εκπρόσωπο του ΣΕΛΚ σε συνεδρία της Γενικής Εισαγγελίας με θέμα την πάταξης της διαφθοράς. Ο σύνδεσμος παρακολουθεί αυτές τις συνεδριάσεις και αξιολογεί κάποια από τα θέματα των συνεδριάσεων αφορούν το λογιστικό επάγγελμα.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Έχει παρευρεθεί σε παρουσίαση του νέου συστήματος αναβάθμισης της ΜΟΚΑΣ σε συνεργασία με Norway Grants ‘Strengthening MOKAS capacities and improve efficiency to detect money laundering and financing of terrorism’

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Η Επιτροπή έχει ενεργή συμμετοχή στη σύσταση του Κυπριακού ACFE Chapter (Association of Certified Fraud Examiners), μία συνεργασία του ΣΕΛΚ με την Τράπεζα Κύπρου, όπου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Ετοίμασε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΣΕΛΚ και HACFE (Hellenic Association of Certified Fraud Examiners) το οποίο έχει υπογραφτεί από τα δύο μέρη τον Μάρτιο 2016 και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει πραγματοποίηση κοινών σεμιναρίων, εκπαίδευση από ειδικευόμενα άτομα στο θέμα της εγκληματολογίας (forensics).

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Είχε συνάντηση με μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια Κύπρου (ΔΔΚ) που σκοπός της συνάντησης ήταν το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε ο ΣΕΛΚ μαζί με τη ΔΔΚ και η ενημέρωση της ΔΔΚ για τις ενέργειες της και τους στόχους αυτής καθώς επίσης συζήτηση για διάφορους τρόπους συνεργασίας με την Επιτροπή μας.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Είχε συνάντηση με την εκπρόσωπο του ICAEW στην Κύπρο και Ελλάδα η οποία μας έχει ενημερώσει για διάφορους οργανισμούς στη Αγγλία που ασχολούνται με θέματα πάταξης της διαφθοράς. Συγκεκριμένα μας έχει φέρει επαφή με το Fraud Advisory Panel ο οποίος είναι ανεξάρτητος οργανισμός στην Αγγλία (registered charity and membership organization) ο οποίος συνεργάζεται με το ICAEW για παροχή βοήθειας προς οργανισμούς και εταιρείες σε θέματα πρόληψης, ανίχνευσης, διερεύνησης και καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος και απάτης. Επίσης αποφασίστηκε όπως η Επιτροπή μας σε συνεργασία με το ICAEW προωθήσει κοινά σεμινάρια και workshops σε θέματα financial fraud.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Είχε συνάντηση με μέλη του ACAMS (Association of Certified AML Specialist) με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και μελλοντική συνεργασία. Επίσης μέλος της Επιτροπής μας συμμετείχε σε σεμινάριο το οποίο αφορά τη Παρεμπόδιση και Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Παράνομου Χρήματος το οποίο διοργανώθηκε από το ACAMs. Επίσης μέλος της Επιτροπής μας έχει παρευρεθεί σε συνέδριο του ACAMS ατά την διάρκεια του συνεδρίου έγινε set-up του ACAMS Chapter στην Κύπρο.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Στο περιοδικό Accountancy Cyprus υπάρχει μόνιμη στήλη η οποία αναφέρεται σε θέματα που αφορούν την Επιτροπή όπως θέματα απάτης, διαφθοράς, διερεύνησης και ανίχνευσης οικονομικού εγκλήματος και δικανικής λογιστικής. Τα άρθρα ετοιμάζονται από μέλη της Επιτροπής.

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Έχουν συγγραφεί και αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του ΣΕΛΚ τριμηνιαία ενημερωτικά φυλλάδια (e-bulletins) με αρκετές τοπικές και ξένες ανακοινώσεις για οικονομικό έγκλημα και δικανική λογιστική. Η επιμέλεια αυτών των ενημερωτικών δελτίων γίνεται από όλα τα μέλη της Επιτροπής διαδοχικά. Επίσης τα ενημερωτικά δελτία έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΛΚ και από το 2016 στέλλονται σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου όπως επίσης σε όσους ενδιαφέρονται για τα θέματα της Επιτροπής (ECFA – Special Interest Group).

Δράση Επιτροπής 2014-2016 Τα μέλη της Επιτροπής έχουν έρθει σε επαφή με διάφορες εταιρείες και άτομα για παρουσίαση σεμιναρίων σε σχέση με θέματα οικονομικού εγκλήματος και δικανικής λογιστικής τα οποία έχουν προταθεί στην Εκπαιδευτική Επιτροπή του Συνδέσμου.

Ερωτήσεις