Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η χελώνα καρέτα-καρέτα
Advertisements

10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
Χρήστος Τομαράς Βασίλης Σωτηρακόπουλος
Η πανίδα και η χλωρίδα σε κίνδυνο
Καρέτα-καρέτα.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Άννα-Μαρία Ξενοφώντος και Κορίνα Χρίστου E΄τάξη 6/11/13
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
Κλιματική αλλαγή και βιοποικιλότητα 5 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Ε΄τάξη Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Βασίλειος Νάστος.
Πρόγραμμα MOFI ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ & ΑΛΙΕΙΑ Αντιμετωπίζοντας τη σχέση αλληλεπίδρασης στις Ελληνικές θάλασσες.
ΖΩΑ.
Νίκολας Κοιλιάρης Ε΄1 Ε΄ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας
OMAΔΑ 8 STUDIO 3-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΦΩΚΙΑΣ
ΔΑΣΗ Οταν τα δέντρα και οι θάμνοι συζούν πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια σε στενή κοινωνική σχέση μεταξύ τους και σε τόση απόσταση, ώστε με τη συγκόμωσή τους.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
Μεσόγειος sos. H Μεσόγειος Είναι μια κλειστή θάλασσα που αντιπροσωπεύει το 1% των θαλάσσιων εκτάσεων του πλανήτη και το 6% των ναυτοεμπορικών δραστηριοτήτων.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δεκάδες είδη ζώων και φυτών εξαφανίζονται καθημερινά. Αιτία, η ανεξέλεγκτη συρρίκνωση των βιοτόπων τους, το παράνομο κυνήγι, η ρύπανση.
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΛΥΔΙΑ, ΕΡΡΙΚΑ, ΘΑΛΕΙΑ, ΗΡΩ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
Σάββας ,Μάριος , Γιώργος, Κώστας
ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ- Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ευέλικτη ζώνη Θέμα: Ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ελλάδα
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα
Xελώνα Kαρέτα (caretta caretta)
Τα πλαστικά δαχτυλίδια στις θάλασσες Από τις μαθήτριες: Μανιατάκου Ευαγγελία Νταλιάνη Αγγελική.
Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ : ΑΝΝΥ, ΕΛΕΝΑ, ΚΩΝ / ΝΑ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΞΗ Ε ’1.
Ενότητα 4 Σκουπίδια στη θάλασσα Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ   ΚΑΡΕΤΤΑ - ΚΑΡΕΤΤΑ Η Καρέττα - Καρέττα είναι ένα παλιό και μεγάλο ερπετό που κατάγεται από τους δεινοσαύρους. Ζει στη θάλασσα για.
ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
ΛΥΚΟΣ.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ + ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ΄2
ΑΡΧΕΛΩΝ Χρήστος Χαραλαμπίδης Σπύρος Ατματζίδης Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, ιδρύθηκε το 1983 και είναι μη- κερδοσκοπικό.
Ενότητα 20 Ζώα υπό εξαφάνιση Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Γ 2 ΤΑΞΗ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
Χελώνα καρέτα -καρέτα.
Δελφίνι Μαριαλένα & Αιμιλία Δ΄1.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Μίκα Σβύνου Πεχυνάκης Νίκος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Κωνσταντίνα Φωταρά.
Save me !  * Κλαούντια Στάνα  *Αγγελική Τσόπελα  *Ευγενία Πέππα  *Κωνσταντίνος Στασινόπουλος.
Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ.
Ζώα της άγριας φύσης. ● Παρότι δεν βλέπουμε γύρω μας ζώα και φυτά της άγριας φύσης,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μας αφορά η προστασία τους. ● Η εξαφάνιση.
Η ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Περιβάλλον για την Αειφόρα ανάπτυξη!
Οικοσυστήματα Ελλάδας
Διάφορα, παράξενα και ενδιαφέροντα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕΛ Οιχαλίας, κατά το σχολ
ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΕΙΔΗ - ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ.
Εργασία Σχ έτος: Λίλα -Ελένη
ΕΡΠΕΤΑ 3η Ομάδα Άννα Διαμαντοπούλου Ειρήνη Μίμμη Γιάννης Μπαξεβανίδης
1η ομάδα : Αλκυόνες Το φυσικό μας περιβάλλον αποτελείται εκτός από τη χλωρίδα και από την πανίδα, στην οποία ανήκουν πολλά είδη άγριων ζώων (πολική.
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
Υποστηρικτικό υλικό για τη θαλάσσια ρύπανση από πετρέλαιο
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
Τυρρηνική Θάλασσα.
14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.
Η οργάνωση των έμβιων όντων Τα οικοσυστήματα
Οικοσυστήματα.
“Νιρέττα η Καρέττα” Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του περιβαλλοντικού προγράμματος «Ανακύκλωση – Γιατί.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Ληθαίος.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Ποιος είναι ωκεανογράφος;
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΓΕΛΑΝΟΥ ΓΙΑΠΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
Υποδειγματικές περιπτώσεις διαχείρισης απειλουμένων ειδών
Τα ζώα υπάρχουν στη γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια, είχαν το δικό τους περιβάλλον στα τροπικά δάση και είχαμε το δικό μας στις πόλεις. Ωστόσο, λόγω της.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου Χελωνα Καρέτα- Καρέτα Μάρω Tσίβου Κωνσταντίνα Σεσέρι Θωμαή Σταμπουλίδου

Ο σημαντικότερος τόπος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας είναι η Ζάκυνθος, όπου βρίσκεται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι χελώνες επισκέπτονται και τις αμμώδεις παραλίες της δυτικής Κέρκυρας, που έχουν εντοπιστεί αρκετές φωλιές.

Χαρακτηριστικά Ερπετό που έχει προσαρμοστεί βιολογικά στο θαλάσσιο περιβάλλον Διαθέτει πνεύμονες Tο δέρμα της καλύπτεται από φολίδες, ενώ το καβούκι της αποτελείται από κεράτινες πλάκες Τα θηλυκά γεννάνε τους καλοκαιρινούς μήνες βγαίνοντας δύο ως τέσσερις φορές στην παραλία αργά το βράδυ. Ανήκει στην οικογένεια των χελωνιίδων

Οι χελώνες ζουν περίπου 100 χρόνια και ενηλικιώνονται μετά τη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους

Κίνδυνοι-Απειλές Ηοικολογική υποβάθμιση των οικοσυστημάτων που τη φιλοξενούν όπως: η οικιστική και τουριστική ανάπτυξη των παραλιών ωοτοκίας Ο τεχνητός φωτισμός που αποπροσανατολίζει τα μικρά Η διάβρωση των παραλιών Η κλιματική αλλαγή που απειλεί τα παραθαλάσσια οικοσυστήματά και τις παραλίες ωοτοκίας. Η παγίδευση σε αλιευτικά εργαλεία, Οι τραυματισμοί από ταχύπλοα Η ηθελημένη θανάτωση από ορισμένους ψαράδες αποτελούν κάποιους επιπλέον ανθρωπογενείς κινδύνους.

Σκουπίδια Ιδιαίτερα σημαντική απειλή είναι και τα σκουπίδια στη θάλασσα. Ειδικότερα, οι πλαστικές σακούλες που υποβαθμίζουν το θαλάσσιο οικοσύστημα, μοιάζουν με τσούχτρες και μπορούν να ξεγελάσουν τις χελώνες, οι οποίες και τις τρώνε και ως συνέπεια προκαλείται ο θάνατος τους.

Οργανώσεις για την προστασία της καρέτας-καρέτας ΑΡΧΕΛΩΝ Iδρύθηκε το 1983 και είναι μη-κερδοσκοπικό σωματείο. Μελετά και προστατεύει τις θαλάσσιες χελώνες και τους βιότοπους τους Διαχειρίζεται παράκτια οικοσυστήματα στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της Καρέττα στη χώρα μας

WWF Στόχος του WWF Ελλάς είναι να εξασφαλίσει τη διατήρηση της οικολογικής αξίας της περιοχής και να δημιουργήσει συνθήκες ώστε να παραμείνουν ως «η μόνη παραλία που να ανήκει αποκλειστικά στις χελώνες».

Video https://www.youtube.com/watch?v=nVVOwOqCwYw

Βιβλιογραφία https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B1 http://www.wwf.gr/endangered-species/caretta  http://17gym-perist.att.sch.gr/careta.html http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/712325/oi-xelones-kareta-kareta-kataktoyn-tis-aktes-tis-kerkyras http://www.wwf.gr/endangered-species/caretta http://www.archelon.gr/

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας