Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.
ΟΜΑΔΑ 2:Νίκη Τσ. Κατερίνα Μ. Μαρία Π.

2 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ: Ο καταναλωτισμός και το περιβάλλον είναι δύο διαφορετικές λέξεις που μπορεί οι ορισμοί τους να μην έχουν κοινά στοιχεία, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια αλληλένδετη σχέση. Η επιρροή που ασκεί ο καταναλωτισμός στο περιβάλλον δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό είναι, για μια ακόμη φορά, αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του ανθρώπου.

3 Λίγα λόγια… Καταναλωτισμός θεωρείται η παραγωγή και η κατανάλωση προϊόντων σε μαζικές ποσότητες και συχνά αυτά τα προϊόντα συνδέονται με δευτερογενείς ή «φανταστικές» ανθρώπινες ανάγκες. Η σύγχρονη κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της κατανάλωσης και έχει φτάσει σε σημείο η υπερκατανάλωση να είναι αυτοσκοπός και όχι εξυπηρέτηση βασικών αναγκών. Η κατανάλωση γίνεται χωρίς μέτρο, και δυστυχώς, θυσιάζονται και ώρες ηρεμίας για μια διαδικασία χωρίς προορισμό. Όσο πιο πολύ καταναλώνουμε πράγματα τόσο πιο πολύ τα εργοστάσια δουλεύουν και παράγουν το ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ!!!

4 ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ! Στο σχολείο: Στο σπίτι: Κάτι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε!
Καλύτερα θα ήταν να μην αφήνουμε τα φώτα ανοιχτά όταν δεν τα χρειαζόμαστε. Να πετάμε τα σκουπίδια που είναι κατασκευασμένα από χαρτί , πλαστικό, αλουμίνιο κ.α στον Κάδο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ΌΧΙ στον απορριμμάτων! Στο σπίτι: Καλύτερα θα ήταν όταν φεύγουμε από ένα δωμάτιο να κλείνουμε το φώς. Όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας δεν αφήνουμε τη βρύση ανοιχτή

5 Στις μετακινήσεις μας…
Στις μετακινήσεις μας να προτιμούμε περισσότερο το ποδήλατο και ΌΧΙ το αυτοκίνητο γιατί, το αυτοκίνητο 1ον καίει πολλή βενζίνη και 2ον γιατί βγάζει καυσαέρια, που δεν είναι καλό για το περιβάλλον μας & την υγεία μας! Αν θέλουμε οπωσδήποτε να κινούμαστε με το αυτοκίνητο προτιμότερο είναι να αγοράζουμε ΥΒΡΙΔΙΚΑ αυτοκίνητα που κινούνται με μπαταρία & είναι πάντα ΦΙΛΙΚΑ προς το περιβάλλον!!!

6 Οι συμβουλές μας Εμείς μπορούμε να συμβουλέψουμε τους μικρούς και τους μεγάλους να μην αγοράζουν πράγματα που να μην τα χρειάζονται, γιατί τα εργοστάσια αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο, άρα παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα !!Και αυτό δεν είναι καλό προς το περιβάλλον..! 

7 Συμμετέχοντας σε συλλογικές δράσεις
Είναι πολύ καλό να συμμετέχουμε σε συλλογικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος μας ή η χώρα μας , γιατί συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, π.χ συμμετέχοντας σε δενδροφυτεύσεις ή σε άλλα περιβαλλοντικά προγράμματα!!!

8 Συμβουλή!: Η συμβουλή που
θα θέλαμε να σας δώσουμε είναι ότι αν ο κόσμος συνεχίσει να ΥΠΕΡ-καταναλώνει τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καταστροφής του πλανήτη μας πολύ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!Για αυτό το λόγο θα πρέπει εμείς τα παιδιά να ενημερώσουμε τους μεγαλύτερους, για να καταλάβουν ότι Κινδυνεύουμε αν συνεχίσουμε έτσι!!!ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΔΡΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΟΠΟ!!

9 Επίσης η ομάδα μας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με την <<Ώρα της Γης>> το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ήρθε η στιγμή να ξεπεράσουμε τη μία ώρα, να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό! Το μήνυμα της Ώρας της Γης 2011 είναι ένα μήνυμα προσωπικής δέσμευσης για τον καθένα από εμάς. Μίας δέσμευσης που δεν περιορίζεται σε 60 λεπτά αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας και θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη προστασία του πλανήτη.! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της WWF:

10

11 ΤΕΛΟΣ…! ΟΜΑΔΑ 2 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ!
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ !!!!!!!! ΟΜΑΔΑ 2 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ!


Κατέβασμα ppt "14o Δημοτικό Σχολείο Ιλίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google