Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ληθαίος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ληθαίος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ληθαίος

2 ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ Η βιοποικιλότητα είναι η ποικιλομορφία όλων των
ζωντανών οργανισμών. Συμπεριλαμβάνει τα χερσαία , υδάτινα και οικολογικά οικοσυστήματα. ΑΕΙΦΟΡΙΑ Ως αειφόρος ανάπτυξης χαρακτηρίζεται η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες

3 Στις αξίες διατήρησης της βιοποικιλότητα
περιλαμβάνονται: Οι κοινωνικο-οικονομικές με τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση της βιοποικιλότητας, ιδιαίτερα για την εξάλειψη της φτώχιας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ιατροφαρμακευτικές με το πλήθος των βιολογικών ουσιών πάνω στις οποίες βασίζονται σχεδόν όλες οι αντίστοιχες θεραπευτικές μέθοδοι. Οι οικολογικές που σχετίζονται με την επιβίωση και την ομαλή λειτουργία των περισσότερων οικοσυστημάτων τα οποία συνεισφέρουν στη διατήρηση των περιβαλλοντικών συνθηκών του πλανήτη.

4 Η Βιοποικιλότητα απειλείται
Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι η βιοποικιλότητα μειώνεται παγκοσμίως . Η βιοποικιλότητα απειλείται σήμερα από τις ραγδαίες αλλαγές που επιφέρει στον πλανήτη μας το ανθρώπινο είδος. Ο τρόπος και η ένταση με την οποία χρησιμοποιεί ο άνθρωπος τους φυσικούς πόρους δημιουργούν πολυάριθμες απειλές στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση ειδών, την τροποποίηση και υποβάθμιση βιοτόπων και τη γενικότερη εξάντληση των φυσικών πόρων.

5 Ληθαίος Ο Ληθαίος ποταμός της Βόρειας Θεσσαλίας είναι ένα
από τα τέσσερα ποτάμια των Τρικάλων. Διασχίζει την πόλη, η οποία οφείλει ένα μεγάλο μέρος του φυσικού κάλλους της στο γραφικό αυτό ποταμό.

6 Χλωρίδα Ληθαίου Λεύκα Πλάτανος Φτελιά Νεροκάλαμο Ψαθί

7 Θαλάσσια είδη Ληθαίου Λιμνοβάτραχος Νεροχελώνα Κυπρίνος Λεστιά Πουλιά Ληθαίου Φαλαρίδα Λευκοσουσουράδα Κιτρινοσουσουράδα Κότσυφας Νεροκοτσέλα

8

9

10 Νικόλας Ασημακόπουλος Γρηγόρης Καρατζούνης Πηγές Πληροφόρησης
Τέλος Κυριακή Ντόβα Δήμητρα Ντούμα Νικόλας Ασημακόπουλος Γρηγόρης Καρατζούνης Πηγές Πληροφόρησης


Κατέβασμα ppt "Ληθαίος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google