Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εκπαίδευση Leonardo da Vinci. Παράμετροι που λαμβάνονται υπ’ όψη (1) • Η Παραγωγή ασφαλών τροφίμων είναι το αποτέλεσμα ομαδικών προσπαθειών αλλά και κοινωνικής.
Advertisements

ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
Βασικές πληροφορίες για την Α΄ τάξη
Βιομηχανία της μόδας Στις αρχές του 20ου αιώνα η μαζική παραγωγή ρούχων οδηγήθηκε από: την άνοδο των νέων τεχνολογιών την ανάπτυξη του συστήματος παραγωγής.
Η ανάγκη Η ιδέα Η πρόταση Η ευκαιρία
το αμπέλι 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου Δ΄ Τάξη
Επιστημονική ομάδα Πόσο έχουν επηρεάσει οι οικονομικές συνθήκες τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ελλήνων; Μια πρώτη ματιά.
ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Το μέλλον έρχεται προς το παρόν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κάθε πρόβλεψη είναι αδύνατη. Μιχάλης Δερτούζος Διακεκριμένος καθηγητής στο.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΙΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ Κ.Ο.Α. ΟΙΝΟΥ Ευαγγελία Κούρεντα Γεωπόνος
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΡΜΟΝΙΑ.
ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΗ Τα πάντα οδηγούν εκεί!.
Παπαδοπούλου Άννα(από το βιβλίο τεχνολογίας Α΄ΗΛΙΑΔΗΣ-ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ)
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ ΒΙΛΑΝΑΚΗ ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΥ
Μονογραφίες Επαγγελμάτων
Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ Σχολικό έτος
2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΠΑΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝΙΑ ΓΡΑΣΕΠ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ -Νοέμβριος 2009
ΓΡΑΦΕΙΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΥΠΕΠΘ
ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΕΔΑΦΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΝΟΥ ΜΕ ΕΔΑΦΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ.
1. ΒΟΛΟΣ Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011, 17.00’ ’ Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (NQF): ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ
Χαράλαμπος Αποστολόπουλος
ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ !!! ΒΙΚΟΣ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ιωάννα Τσώνη Γ5 Σχολικό Έτος [ ]
Induction Course/Πρόγραμμα ένταξης στην εταιρία Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει τα μέσα που χρειάζονται για την επιτυχημένη ένταξη νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία.
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Α.Π. ΩΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ.
DLQ Βοήθημα για το μάθημα Ενότητα 1 – Προ Παραγωγή Βοήθημα για τον εκπαιδευτή.
Εξάντας Ελλήνων Βοήθεια Μη μετράς καλό. Αντώνιος Περιπατητής.
` ‘‘ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ’’ Δυο προϊόντα από την αρχαιότητα ως και σήμερα.
ΤΑ ΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ Ανδρέας - Χρήστος - Παναγιώτης-Βαγγέλης
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ σωστά το Μετρό! Παρουσίαση του τεύχους «Παν Μετρό Άριστον» Που εκδόθηκε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ Συγκέντρωση υλικού-Επιμέλεια:Πόπη.
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
“STELVIN®: Το πώμα που σφραγίζει τον πλούτο του κρασιού.”
Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκη
Επανάληψη.
5.1 ΕΡΓΟ & ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
(Παλιά εποχή της πέτρας)
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 3ο ΣΧ.ΕΤΟΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
E cίnιsι Business Centers Κέντρα Επιχειρηματικότητας Case study - ξεκινάμε μαζί.
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου Μαχαιράδου ‘Υγιεινή διατροφή από τη Ζακυνθινή γη : Η μεταποίηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προιόντων.
Οινοτουρισμός.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
Τομέας Γεωπονίας τροφίμων και περιβάλλοντος
ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 2.1: Μυθολογία Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ)
Βασικοί ορισμοί ποιότητας Δρ. Καρκαλούσου Πέτρου Καθηγητή Εφαρμογών Κλινικής Χημείας ΤΕΙ Αθηνών Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων.
Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Το Αμπέλι και το Κρασί στην Ερμιονίδα Τάξη Α΄ Γενικού Λυκείου Ερμιόνης Σχολικό Έτος:
ΑΞΙΕΣ, ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της στάσης (attitude);
Τεχνολογία Ξύλου 1 Ενότητα 13: Ποιότητα και Πιστοποίηση Ξυλείας Διδάσκων: Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής. Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΙ: ΑΠΟ ΤΟN ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΚΚΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΤΜΗΜΑ Δ2 Υπεύθυνη προγράμματος :
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΟΥ ΑΜΠΕΛΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ: ΠΑΡΑΓΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΓΟΡΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
1.
Ενότητα 10: Καμπύλες κόστους
Ποιοτικός Έλεγχος Πρώτων Υλών
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Βδομάδα 2_4/4/16 Στόχοι Revision.
Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος
Τίτλος έρευνας: Το internet μέρος της ζωής μας
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ)
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
2ο ΕΠΑΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης) Αμπελουργός - Οινοποιός (Οινοτέχνης)

Τι κάνει Ο αμπελουργός-οινοποιός είναι ο παραγωγός εκείνος που γνωρίζει να καλλιεργεί με σύγχρονα μέσα τον αμπελώνα του, να παράγει κρασί και να κρατά την ποιότητα σταθερή μέσα στο χρόνο. Επίσης γνωρίζει να εμφιαλώνει την παραγωγή του σε δικό του χώρο, στο σπίτι του ή σε μικρό οινοποιείο που έχει δημιουργήσει μέσα στον αμπελώνα του και να εμπορεύεται την παραγωγή του μόνος του εξασφαλίζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα από το επάγγελμά του.

ΤΡΥΓΟΣ

ΣΥΝΘΛΙΨΗ

ΕΛΕΓΧΟΣ

ΩΡΙΜΑΝΣΗ

Για να γίνεις, χρειάζεται Να σου αρέσει η κίνηση και η δραστηριότητα Να έχεις σωματική αντοχή και δύναμη Να σου αρέσει να δουλεύεις έξω, σε ανοικτό χώρο Να αντέχεις να δουλεύεις όρθιος/α για πολύ ώρα Να μπορείς να ξεχωρίζεις/διακρίνεις τις γεύσεις και τις μυρωδιές

Πρέπει ακόμα να γνωρίζεις Η αμπελουργία ως επάγγελμα είναι τόσο παλαιό όσο και η σύγχρονη ιστορία του ανθρώπου. Οι θέσεις εργασίας στην αμπελουργία είναι στην παραγωγή ποιοτικής πρώτης ύλης, στη μεταποίηση (παραγωγή κρασιού, ωρίμανση, εμφιάλωση) και ακόμα στη διακίνηση των προϊόντων της οινοποιίας.  Ο αμπελουργός εργάζεται σε ανοικτό χώρο, σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (ζέστη, ήλιο) για την παραγωγή του σταφυλιού. Ο οινοτέχνης μετά το μάζεμα του σταφυλιού, φροντίζει για την παραγωγή καλής ποιότητας κρασιού.

Πού μπορείς να εκπαιδευτείς Αμπελουργίας και οινοτεχνίας ΕΠΑΣ ΟΓΕΕΚΑ Τεχνικός ποτοποιίας-αποσταγματοποιίας ΙΕΚ ΟΕΕΚ Οινολογίας και τεχνολογίας ποτών ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα οινολογίας και ποτοποιίας Τ.Ε.Ι. Δράμας

Στάδια παραγωγής

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ