βασιλικη μητροπουλου, αναπλ. καθηγητρια

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΚΕΑ - Λονδίνο 14/02/2011 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Νίκη Λαμπροπούλου * Σοφία Ντάνη Intelligenesis.eu.
Advertisements

Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης λειτουργεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
ΗΜΕΡΙΔΑ «Λόγος και Αντίλογος για την Επιλογή και Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών : Τάσεις και Προβληματισμοί» Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 Ανάπτυξη Μηχανισμών.
Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Φυτράκη Φιλόλογος ΜΑ
Οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της Περιφέρειας: Φορείς γνώσης και πολιτιστικής ανάπτυξης Βιβλιοθήκη Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας 18 Δεκεμβρίου 2008 ΑΒΕΚΤ 5.6 Νέα έκδοση.
Η χρήση των τεχνών ως εκπαιδευτική τεχνική
Μέσα στα πλαίσια του σχεδιασμού ενσωμάτωσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων
Inspiring Science Education : Ένταξη Σχολικών Μονάδων,
Η Εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ
Ενσωμάτωση του μαθητικού υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία- Η προσέγγιση της Ψηφιακής Στρατηγικής Αθήνα, 29/10/2007 Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος Στέλεχος.
Ειδικά θέματα διδακτικής των Οικονομικών Συνέχεια… Μεθοδολογικές προσεγγίσεις 4 η διάλεξη.
«Καινοτομικά Διαδικτυακά Περιβάλλοντα στην Εκμάθηση της Λογιστικής»
Μ. Βιβίτσου, Ν. Λαμπροπούλου, Αλ. Γκίκας, Ι. Χαρδαλούπα
Αξιοποίηση του εκπ. Λογισμικού: «Φυσική Β'- Γ‘ Γυμνασίου» (συνοδευτικό CD ΠΙ) Μπισδικιάν Γκαρώ.
ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.
Δρ. Ναλμπάντη Θεοδώρα Σχολική Σύμβουλος Δ.Ε. Πληροφορικής - Θράκης
Πρόταση αποτελεσματικής μαθησιακής διαδικασίας για το μάθημα : Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο. Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ» ΘΕΜΑ «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ» ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
- Ημερίδα «Πολιτισμική Πληροφορική και Εκπαίδευση», 24 Νοεμβρίου IΣΤΟΣ Ένα λειτουργικό πρότυπο για την αξιόπιστη προσφορά πολιτιστικού και εκπαιδευτικού.
Μια φορα κι eναν καιρο στο Διαδικτυο…
ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Mahara (e-portfolio) Ορφανάκης Βασίλης.
Κατάρτιση Στελεχών ΟΤΑ σε θέματα ΤΠΕ: Ηλεκτρονική Μάθηση Λάζαρος Μεράκος Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Γιάννης Θοδωρής Δ1 ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Β΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Ερευνητική εργασία Β΄Λυκείου «Συμμετέχουμε, άρα υπάρχουμε»: Η κοινωνική οπτική της WEB 2.0 μάθησης ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012.
Χ. Καραγιαννίδης, ΠΘ-ΠΤΕΑΑνάπτυξη Εφαρμογών για την ΕΕΑ Διάλεξη 1: Εισαγωγή 1/26 12/2/2015 Διάλεξη 1 Εισαγωγή Ανάπτυξη Εφαρμογών για την Εκπαίδευση & την.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΡΟΦΑΛΑΚΗΣ Δ/ΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ ΙΤΥΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΙΣ ΤΠΕ.
7o Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Οι αγιεσ εικονεσ εκφραση της πιστησ
Σμαράγδα Χρυσοστόμου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγίας και Διδακτικής, ΤΜΣ, ΕΚΠΑ Συνεργάτης ΙΤΥΕ «Διόφαντος» Συντονίστρια της Ομάδας Αισθητικής.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα: Η Φυσική στο φωτόδεντρο Αθήνα, | Θεσσαλονίκη Η Φυσική στο φωτόδεντρο: θεωρητική.
Το Παιχνίδι των Ανοικτών Εκπαιδευτικών Πόρων. Επισκόπηση Φάση Α’: Αναζητώντας ΑΕΠ – Προετοιμασία – Παιχνίδι Αναζήτησης ΑΕΠ – Ανάδειξη νικητή Φάση Β’:
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΓΙΑΝΝΗ, ΣχολιΚΗ Συμβουλοσ Θεολογων
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
Μάθημα: Ιστορία και πολιτισμός Ιστορία και πολιτισμός στην εκπαίδευση Etta R. Hollins Κεφάλαιο 8: Μετασχηματισμός της επαγγελματικής πρακτικής Διδάσκον:Α.Ανδρέου.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Διδακτική αρχαίων ελληνικών Α΄ λυκείου από πρωτότυπο κείμενο
ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Ε΄ΤΑΞΗΣ
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
O πρώτος χρόνος της δράσης eTwinning
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Θέματα κοινωνικής γλωσσολογίας
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Γ΄2
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ
Απο το Μυστηριο του Βαπτισματοσ και το Μυστηριο του Χρισματοσ
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ
Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Λαδόπουλος Γεώργιος – Θεολόγος του 2ου Γυμνασίου Ευκαρπίας
Θρυσκευτικα Ομάδα Ξεφτέρια: Γιάννης Σταν Ελένη Πατσιούρα
ΣΜΕΑΕ Ορεστιάδα 27/1/2016.
Η πορεία των Projects στα ΕΠΑΛ – ΓΕΛ (Πρώτος απολογισμός)
Εικονογραφικοί κύκλοι
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
«Μαθαίνω για τους Σεισμούς»
Δειγµατική διδακτική προσέγγιση του λογισµικού "Όψεις της Θρησκείας"
Γεώργιος Στριλιγκάς, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ01
Μαθαίνοντας το Φωτόδεντρο
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνικά θέματα Aνάκτησης & Αξιοποίησης Ψηφιακών Mαθησιακών Aντικειμένων στη Θρησκευτική Εκπαίδευση βασιλικη μητροπουλου, αναπλ. καθηγητρια Αριστοτελειο πανεπιστημιο θεσσαλονικησ

Τεχνικά στοιχεία Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα αντικείμενο; (αναπαραγωγή online και offline) Τα μαθησιακά αντικείμενα στα social media Οι διευθύνσεις των αντικειμένων Τεχνικά στοιχεία αντικειμένων (μορφότυποι, τεχνικές απαιτήσεις) Ειδικές περιπτώσεις αντικειμένων Νομικά στοιχεία- πηγές

Φωτόδεντρο: Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου http://photodentro.edu.gr/aggregator/ Κεντρική διαδικτυακή υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ όπου συγκεντρώνεται, οργανώνεται και διατίθεται στην εκπαιδευτική κοινότητα ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τη σχολική εκπαίδευση. Αποθετήριο ΜΑ είναι το Φωτόδενδρο, το Ελληνικό Εθνικό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων

Φωτόδεντρο: Μαθησιακά Αντικείμενα Φωτόδεντρο: Μαθησιακά Αντικείμενα

Συλλογές Μαθησιακών Αντικειμένων Θρησκευτικών

Γενική σελίδα αντικειμένου

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα αντικείμενο; [1/2]

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα αντικείμενο; [2/2]

Το μαθησιακό αντικείμενο στα κοινωνικά δίκτυα!

Γενικά Στοιχεία αντικειμένου

Τεχνικά Στοιχεία αντικειμένου- Γενικά

Τεχνικά Στοιχεία αντικειμένου – Μορφότυπος .swf

Τεχνικά Στοιχεία αντικειμένου – Μορφότυπος .flv

Τεχνικά Στοιχεία αντικειμένου – Μορφότυπος .zip

Τεχνικά Στοιχεία αντικειμένου – Μορφότυπος .html

Ειδικές περιπτώσεις αντικειμένων

Ειδικές περιπτώσεις αντικειμένων

Άσκηση Αξιοποίησης Ψηφιακού υλικού από το Φωτόδεντρο Μαθησιακά Αντικείμενα για τον Ιωάννη το Βαπτιστή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θεματικές περιοχές που αφορούν : τη ζωή του, τη Βάπτιση του Ιησού, τους Αγίους, τους Προφήτες, το Μυστήριο του Βαπτίσματος, Εικονογραφία (Εργαστήριο Αγιογραφίας) τις γιορτές την Υμνογραφία, ………….……. ……………...… ……………….…. Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος & Βαπτιστής

Άσκηση Αξιοποίησης Ψηφιακού υλικού από το Φωτόδεντρο Οι μαθητές ασκούνται στην παρατήρηση φωτογραφιών από βαπτίσεις (ομαδικές ή ατομικές) από τις ιεραποστολές (ώστε να εντοπίζουν τα στοιχεία και τα πρόσωπα που υπάρχουν σε αυτές και τη στάση τους) ή εικόνων της Βάπτισης του Ιησού (παρατηρούν και εντοπίζουν τα εικονιζόμενα πρόσωπα, τη στάση τους, τη θέση τους στην εικόνα) (artful thinking) Ένα ΜΑ με ένα video από βάπτιση προσφέρει σύνδεση με προηγούμενη εμπειρία ή δημιουργία νέας. Οι μαθητές μπορούν να παρατηρήσουν και να επισημάνουν τους συμβολισμούς που εκτελούνται κατά τη διάρκεια του μυστηρίου από τον ιερέα, (π.χ. το σημείο του σταυρού, την τριπλή επανάληψη ενεργειών και φράσεων) καθώς και τα λειτουργικά κείμενα που απαγγέλει ο ιερέας ή οι ψάλτες (Ευαγγέλιο, Απόστολος, προσευχή, κλπ) και να παρατηρήσουν πώς σχετίζονται με την διεξαγωγή του μυστηρίου. Βάπτιση

Ευχαριστώ για την προσοχή σας!