Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου 2017-18 Ενημέρωση Γονέων
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων

2 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Τετάρτη 4/10/2017
1. Φοίτηση, Δικαιολόγηση Απουσιών 2.Μαθήματα, Αξιολόγηση και Προαγωγή 3. Κανονισμός (συμπεριφορά, πρωινή προσέλευση και αποχώρηση, κινητά, κάπνισμα, κλπ) 4. Εκδρομές, Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δραστηριότητες

3 1. Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίου
2. Προεδρικό Διάταγμα 3. Χαρακτηρισμός Φοίτησης

4 Αξιολόγηση Προεδρικό Διάταγμα 126 11 Νοεμβρίου 2016 «Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου»

5 1. Φοίτηση Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο διδακτικές περιόδους που ονομάζονται τετράμηνα. Η πρώτη περίοδος (1ο τετράμηνο) 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και Η δεύτερη περίοδος (2ο τετράμηνο) από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

6 Απουσίες - Δικαιολόγηση
Οι απουσίες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως δικαιολογημένες είτε με την προσκόμιση ιατρικής ή νοσοκομειακής βεβαίωσης είτε με αίτηση δικαιολόγησης από τον ίδιο τον κηδεμόνα, το βραδύτερο μέχρι και τη δεκάτη εργάσιμη μέρα από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο. Ο κηδεμόνας μπορεί να δικαιολογήσει το πολύ 10 ημέρες το χρόνο και όχι περισσότερες από 2 ημέρες κάθε φορά. Επίσης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τμήμα ημέρας (πχ 2 πρώτες ώρες επειδή πήγε τον μαθητή για εμβολιασμό. Στις περιπτώσεις αυτές η δικαιολόγηση γίνεται μόνο από γιατρό).

7 Χαρακτηρισμός Φοίτησης Επαρκής
Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητή όταν: • το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις 64 ανεξάρτητα από το λόγο στον οποίο οφείλονται. • το σύνολο των απουσιών του δεν υπερβαίνει τις 114 με την προϋπόθεση ότι οι πάνω από τις 64 θα είναι όλες δικαιολογημένες. • το σύνολο των απουσιών του είναι πάνω από 114 αλλά όχι πέραν των 164 με την προϋπόθεση ότι όλες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες, η διαγωγή του μαθητή κοσμιότατη και η ο γενικός μέσος όρος όλων των προφορικών βαθμών είναι τουλάχιστον 15.

8 Χαρακτηρισμός Φοίτησης
Ελλιπής / Ανεπαρκής Ελλιπής χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητή όταν: α) το σύνολο των απουσιών του είναι πάνω από 114 αλλά όχι πέραν των 164 με την προϋπόθεση ότι όλες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες, και δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου (π.χ. Μέσος Όρος βαθμών >15). β) το σύνολο των απουσιών του είναι πάνω από 164 αλλά όχι πέραν των 214 με την προϋπόθεση ότι όλες οι πάνω από τις 64 είναι δικαιολογημένες, η διαγωγή του μαθητή κοσμιότατη και η ο γενικός μέσος όρος όλων των προφορικών βαθμών είναι τουλάχιστον 15 Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση ενός μαθητή όταν σημείωσε πάνω από 64 απουσίες και δεν εμπίπτει σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις.

9 Αξιολόγηση μαθητών των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ελλιπής
Μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ελλιπής εξετάζονται κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου προφορικά και γραπτά στα μαθήματα της πρώτης ομάδας (Ομάδα Α') προφορικά στα μαθήματα της δεύτερης ομάδας (Ομάδα Β'). Η προφορική εξέταση προηγείται της γραπτής. Οι μαθητές αυτοί δεν εξετάζονται στα μαθήματα της τρίτης ομάδας (Ομάδας Γ'), Αν μετά τις εξετάσεις οι ανωτέρω μαθητές δεν κριθούν άξιοι προαγωγής ή απόλυσης επαναλαμβάνουν την τάξη.

10 2. Ομάδες Μαθημάτων Γυμνασίου
Η πρώτη ομάδα (Ομάδα Α') περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2) Μαθηματικά, 3) Φυσική, 4) Ιστορία Στα μαθήματα της Ομάδας Α' διενεργείται μόνο μια ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και γραπτή επαναληπτική εξέταση στο τέλος της Σχολικής χρονιάς (1-30 Ιουνίου).

11 2. Μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο Δεύτερη Ομάδα
Στα μαθήματα της Ομάδας Β' διενεργούνται δύο γραπτέςδοκιμασίες: μία ωριαία γραπτή δοκιμασία κατά τη διάρκεια του Α’ τετραμήνου και μία κατά τη διάρκεια του Β’ Τετραμήνου 1) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση), 2) Χημεία, 3) Βιολογία, 4)ΓεωλογίαΓεωγραφία 5) Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, 6) Θρησκευτικά, 7) Αγγλικά, 8) Δεύτερη ξένη γλώσσα 9) Οικιακή Οικονομία

12 2. Μαθήματα που διδάσκονται στο Γυμνάσιο
Η τρίτη ομάδα (Ομάδα Γ') περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: 1) Τεχνολογία - Πληροφορική, 2) Μουσική -Καλλιτεχνικά 3) Φυσική Αγωγή. Στα μαθήματα της τρίτης ομάδας δεν διενεργείται καμιά ωριαία γραπτή δοκιμασία.

13 Διαδικασία αξιολόγησης, κριτήρια (Ι)
Α. Για την αξιολόγηση της επίδοσης του μαθητή συνεκτιμώνται τα παρακάτω κριτήρια: α) η συνολική συμμετοχή του μαθητή στη μαθησιακή διδασκαλία (τα ερωτήματα που θέτει, οι απαντήσεις που δίνει, η συμβολή του στη μελέτη ενός θέματος μέσα στην τάξη, η συνεργασία του με συμμαθητές, η επιμέλεια στην εκτέλεση των εργασιών που του ανατίθενται), από την οποία ο εκπαιδευτικός σχηματίζει εικόνα για τις γνώσεις, την κατανόηση εννοιών και φαινομένων, τις δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, τις επικοινωνιακές δεξιότητες, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα κτλ.

14 Διαδικασία αξιολόγησης, κριτήρια (ΙI)
β) οι εργασίες που εκτελεί ο μαθητής στο πλαίσιο της καθημερινής μαθησιακής διαδικασίας στο σχολείο ή στο σπίτι, ατομικά ή ομαδικά, γ) οι συνθετικές δημιουργικές εργασίες, ατομικές ή ομαδικές, οι διαθεματικές εργασίες δ) οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, ε) οι ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες (τεστ).

15 Διαδικασία αξιολόγησης, κριτήρια (ΙΙI)
ωριαίες γραπτές δοκιμασίες είναι: α) προειδοποιημένες, αν έπονται μιας ανακεφαλαίωσης και καλύπτουν ευρύτερη διδακτική ενότητα για την οποία έχουν διατεθεί μέχρι τέσσερις (4) διδακτικές ώρες ή β) μη προειδοποιημένες, αν καλύπτουν την ύλη που διδάχθηκε στο αμέσως προηγούμενο μάθημα. ωριαία γραπτή δοκιμασία μόνο σε ένα (1) μάθημα την ημέρα και μέχρι σε τρία (3) το πολύ μαθήματα την εβδομάδα.

16 2. Προαγωγή / Απόλυση Μαθητών
4. α. Ο μαθητής κρίνεται άξιος προαγωγής ή απόλυσης, όταν έχει σε κάθε μάθημα βαθμό ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δέκα (10) ii) όταν έχει γενικό μέσο όρο βαθμών ετήσιας επίδοσης τουλάχιστον δεκατρία (13). β. Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις προαγωγής ή απόλυσης, ο μαθητής παραπέμπεται σε επαναληπτική εξέταση στα μαθήματα στα οποία ο βαθμός ετήσιας επίδοσης είναι μικρότερος από δέκα (10). Για τους παραπεμπόμενους μαθητές αμέσως μετά το τέλος της πρώτης εξεταστικής περιόδου καταρτίζεται με ευθύνη του Διευθυντή του Σχολείου και υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για κάθε μάθημα των Ομάδων Α' και Β' στο οποίο έχει παραπεμφθεί μαθητής. Συγκεκριμένα για κάθε μάθημα προσφέρεται πρόγραμμα διάρκειας πέντε έως δέκα (5-10) διδακτικών ωρών, ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Η υλοποίηση του ανατίθεται σε εκπαιδευτικούς του σχολείου από τον σύλλογο διδασκόντων. Στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου διεξάγονται οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους παραπάνω μαθητές (δεύτερη εξεταστική περίοδος).

17 3. Κανονισμός ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ –ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΞΩΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗ Κινητά τηλέφωνα, social media Ηλεκτρονικές συσκευές εικόνας ήχου κλπ Κάπνισμα

18 Εκπαιδευτικές Δράσεις
Εκδρομές (Μονοήμερη, Περίπατοι, Διδακτικές Επισκέψεις) Εκπαιδευτικά Προγράμματα Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Συμβουλευτική και Προσανατολισμός Αγωγή Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΚΕΘΕΑ κα) Και άλλες Εκπαιδευτικές Δράσεις Σχέδιο Ενεργειών Σεισμών Έκτακτη Ενημέρωση: Ιλαρά


Κατέβασμα ppt "4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google