Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Απο το Μυστηριο του Βαπτισματοσ και το Μυστηριο του Χρισματοσ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Απο το Μυστηριο του Βαπτισματοσ και το Μυστηριο του Χρισματοσ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Απο το Μυστηριο του Βαπτισματοσ και το Μυστηριο του Χρισματοσ
ΟΜΑΔΑ ΑΠΙΘΑΝΟΙ ΑΛΙΦΤΗΡΑ ΙΩΑΝΝΑ ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΜΑΤΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΚΕΙΜΕΝΟ 5

2 το ΜυστΗριο του ΒαπτΙσματοΣ και το ΜυστΗριο του ΧρΙσματοΣ
Στο κείμενο αναφέρονται αποσπάσματα από το Μυστήριο του Βαπτίσματος και το Μυστήριο του Χρίσματος, που τελείται συγχρόνως με το Βάπτισμα, στα οποία είναι φανερός ο συμβολικός λόγος: Χρίση με έλαιο: Ο νεοφώτιστος χρίεται με λάδι ευλογίας για να θεραπευτεί η ψυχή και το σώμα του,να είναι ικανός να αποδεχτεί την πίστη και να ακολουθεί τον κύριο. Βάπτιση: Γίνεται στο όνομα της Αγίας Τριάδας. Χρίση με Άγιο Μύρο: Ο νεοφώτιστος δέχεται το δώρο, το φως του Αγίου Πνεύματος. Ένδυση: Ο νέος Χριστιανός φορά ένδυμα αρετής. Επίδοση Σταυρού και Λαμπάδας: Ο πιστός προσκαλείται να ακολουθήσει τον κύριο αφού απαρνηθεί τον εαυτό του και σηκώσει τον Σταυρό του. Κύκλος γύρω από την Κολυμβήθρα: Όσοι βαπτίστηκαν στο όνομα του Χριστού φέρουν την Χάρη του Κυρίου.

3 ΧρΙση με Ελαιο

4 ΒΑπτιση

5 ΧρΙση με Αγιο ΜΥρο

6 Ενδυση

7 ΕπΙδοση ΣταΥροΥ και ΛαμπΑδαΣ

8 ΚΥκλοΣ γΥρω απΟ την ΚολυμβΗθρα

9 Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ Το βάπτισμα ονομάζεται ένα από τα επτά τελετουργικά μυστήρια των Χριστιανικών εκκλησιών με χρήση νερού ως συμβόλου εξαγνισμού. Πιστεύουμε πως η χρήση νερού σηματοδοτεί την εισαγωγή του πιστού στο σώμα της εκκλησίας.

10 ΤΕΛΟΣ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ!


Κατέβασμα ppt "Απο το Μυστηριο του Βαπτισματοσ και το Μυστηριο του Χρισματοσ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google