Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρυσκευτικα Ομάδα Ξεφτέρια: Γιάννης Σταν Ελένη Πατσιούρα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρυσκευτικα Ομάδα Ξεφτέρια: Γιάννης Σταν Ελένη Πατσιούρα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρυσκευτικα Ομάδα Ξεφτέρια: Γιάννης Σταν Ελένη Πατσιούρα
Κατερίνα Χαρίτου Παναγιώτα Παπαδοπούλου Σάμια Θεανώ Θ.3 δραστηριότητα 5 Από το Μυστήριο του Βαπτίσματος και το Μυστήριο του Χρίσματος

2 Με ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Σε αυτό το κείμενο μπορούμε να παρατηρήσουμε κάποια βασικά κομμάτια τα οποία τα απαγγέλλει ο ιερέας κατά τη διάρκεια του Μυστηρίου του Βαπτίσματος και του Μυστηρίου του Χρίσματος.

3 Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ
Βάπτισμα ονομάζεται ένα από τα επτά τελετουργικά μυστήρια των Χριστιανικών εκκλησιών με χρήση νερού ως συμβόλου εξαγνισμού, που σηματοδοτεί την εισαγωγή του πιστού στο σώμα της εκκλησίας. Η λέξη βάπτισμα προέρχεται από το ρήμα βάπτω/βαπτίζω που σημαίνει «βυθίζω συχνά ή έντονα, βουτάω, καταδύω». Το μυστήριο αυτό τελείται στις 8 ή τις 40 ημέρες από την γέννηση, ενώ υπάρχουν και ομολογίες οι οποίες δέχονται την βάπτιση μόνο μετά την ενηλικίωση. Η βάπτιση εικονίζει την έκχυση του Αγίου Πνεύματος στο βαπτιζόμενο άτομο. Η προσωπική μας άποψη είναι πως το μυστήριο της βάπτισης και του χρίσματος είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές του νεογέννητου παιδιού εφόσον ‘’καθαρίζεται’’ από όλα τα αμαρτήματα που έπραξαν οι γονείς του και μεγαλώνουν οι πιθανότητες να εισέλθει στη Βασιλεία των ουρανών.

4 ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

5 Τα ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κείμενο η διαδικασία της βάπτισης χωρίζεται σε 6 μέρη. Η ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΕΛΑΙΟ Η ΒΑΠΤΙΣΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ ΕΝΔΥΣΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΥΘΡΑ

6 ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ
Χρίεται το παιδί του Θεού … λάδι αγαλλίασης στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και Αγίου Πνεύματος. Αμήν. Για τη θεραπεία ψυχής και σώματος, για αποδοχή της πίστης, για να ακολουθεί τα βήματά σου, τα χέρια σου με δημιούργησαν και με έπλασαν. Βαπτίζεται το παιδί του Θεού … στο όνομα του Πατέρα, Αμήν∙ και του Υιού, Αμήν∙ και του αγίου Πνεύματος, Αμήν. Σφραγίδα του δώρου του αγίου Πνεύματος. Αμήν. Ντύνεται το παιδί του Θεού … ένδυμα αρετής, στο όνομα του Πατέρα και του Υιού και του αγίου Πνεύματος. Αμήν. Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει τον σταυρό του και ας με ακολουθήσει.

7 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "Θρυσκευτικα Ομάδα Ξεφτέρια: Γιάννης Σταν Ελένη Πατσιούρα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google