ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
Advertisements

ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Νίκος Τσάμης Γ. Διευθυντής Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, ΜΒΑ Επενδύσεις σε Νέες Τεχνολογίες.
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
ΣΠΟΡΟΣ “Κλειδί στην πρόκληση για αύξηση της παραγωγής τροφίμων”
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Αναπτυξιακά προγράμματα
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΕΥΑΓΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ Βοηθ. Γεν. Δντης.
Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα - Αξιοποίηση της Έρευνας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ • αναγκάζει τους επιχειρηματίες να σκεφτούν τα σημαντικά ζητήματα μιας επιχείρησης. • εξετάζει όλες.
Νέος Επενδυτικός Νόμος Ανάπτυξη στην πράξη – Απάντηση στην κρίση
ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ
Σημεία-κλειδιά για την επιτυχία Νίκος Σταθόπουλος
Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα καινοτομιών για νέες μικρές επιχειρήσεις Γιάννης Μουρατίδης MSc, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Συνεργάτης Μονάδας Καινοτομίας.
1 ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Γεώργιος Α. Δαουτόπουλος Καθηγητής Γεωπονίας Α.Π.Θ.
Αξία Ενυπόθηκου Ακινήτου
ΑΝΑΠΤΥΞΗ AΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Εισαγωγή στο θέμα,για το Αναπτυξιακό Συνέδριο Ηπείρου 24/6/05.
RIS3 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Σύνοψη Συνάντησης Εργασίας.
Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI Έργο PREMEQ «Εφαρμογή του PREMEQ στις τράπεζες» Η περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Μαρία Τερλιξίδου.
Αρωματικά Φυτά-Εναλλακτικές Καλλιέργειες
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
Υπουργείο Εξωτερικών / Ο.Π.Α. 7 Απριλίου 2009 “Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας των Ε.Δ.Ε. και ο Ρόλος των Ελλήνων Στελεχών” Καθ. Γεώργιος Ι. Δουκίδης Οικονομικό.
1. Γενικά-Σκοπός 2. Γενική περιγραφή της περιοχής 3. Υφιστάμενη γεωργοοικονομική κατάσταση 4. Προβλήματα της περιοχής 5. Δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής.
Συνολική Ζήτηση Εθνικό Εισόδημα Εθνικό Προϊόν Εθνική Δαπάνη
ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως Μοχλός Ανάπτυξης του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.
Κατηγορία επιχειρήσεων Αριθμός εργαζομένων (αμετάβλητος) Κύκλος εργασιών ήΣυνολικός ισολογισμός Πολύ μικρές0-9≤ 2 εκατ. ευρώ Μικρές10-49≤ 10 εκατ. ευρώ.
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
Εκτίμηση της Απόδοσης των Οργανισμών Αθλητικής Αναψυχής
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Πληροφόρηση, υποστήριξη και συμβουλευτική για την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των.
Κosτas κaranτininis Θεσμοί, οργάνωση και προοπτική για την Ελληνική γεωργία Κώστας Καραντινινής SL u, Σουηδία η ελληνική.
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΦΟΔΙΑΣΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.
Ολοκληρωμένες Τραπεζικές Λύσεις για Αγρότες από την Τράπεζα Πειραιώς Ιωάννης Χανιωτάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα, Τράπεζα Πειραιώς.
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 2 η Διάλεξη.
Τι είναι Χρηματοδοτική Διοίκηση;...τομέας των χρηματοοικονομικών ο οποίος ασχολείται κυρίως με τη διοίκηση μιας επιχείρησης Βασικές Χρηματοοικονομικές.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Εργαστήριο Αγροτικής Πολιτικής & Συνεταιρισμών ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ (ΕΣΠΑ) Υπεύθυνος Πρακτικής.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Κανόνες για τις συμφωνίες οριζόντιας συνεργασίας Δημήτρης Λουκάς Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εθνικών Δικαστών – Ε. Ε. Αθήνα,
 Michael Grömling Intereconomics January 2014, Volume 49.
Επιλεγμένες δράσεις για την ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας Καθηγητής Κων/νος Τσιμπούκας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Κρατικος παρεμβατιςμος και κατα pareto αριςτοποιηςη
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Πολιτικές και Χρηματοδοτικά Εργαλεία για την ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Ζαψαλής Δημήτρης Διευθυντής Κέντρου Πιστοδοτήσεων Β2 Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Συμβολαιακή Γεωργία και Κτηνοτροφία
Γενική Συνέλευση 17 Μαρτίου 2017
Δρ. Ιωάννης Ε. Χανιωτάκης
360funding.gr Μάϊος 2017.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Ενοτητα 2. διακριση των διεθνων επιχειρηματικων δραστηριοτητων
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Οι Νέες ∆ιατάξεις για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και οι Προοπτικές Χρηµατοδότησης. Αλέξανδρος Παριανός, Γεν. ∆ιευθυντής GMCert, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
Ελληνική Επιχειρηματικότητα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία
Κώστας Γαλιάτσος Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΕΑΝ
Αρχές Χρηματοοικονομικής Διοίκησης
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η επιχείρηση ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων
Η επιχείρηση Κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.
Η επιχείρηση Π. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ & Σ. ΣΙΔΕΡΗΣ Ο. Ε
Η επιχείρηση Α. ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε. Ε
Η επιχείρηση ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Ε
Η επιχείρηση ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΑΒΒΑΣ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Χρηματοδότηση Αγροτικού Τομέα Γιάννης Χανιωτάκης Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα Αθήνα, 23.3.2016

Ο Αγροτικός Τομέας είναι ιδιαίτερος Το μέγεθος των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, με μικρά και διασκορπισμένα αγροτεμάχια Η αναλογία μεταξύ φυτικής και ζωικής παραγωγής Το χαμηλό επίπεδο εξειδίκευσης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού του αγροτικού τομέα Η υψηλή εξάρτηση από τις επιδοτήσεις Το κόστος των βασικών εισροών και κυρίως της ενέργειας Η μη ορθολογική εκμηχάνιση Το χαμηλό επίπεδο συνεργασίας σε όλα τα στάδια από την παραγωγή μέχρι και την τελική πώληση του προϊόντος

Τράπεζα Πειραιώς : Η πρώτη Τράπεζα στην Ελλάδα Η Τράπεζα που επιλέγουν περισσότεροι από 9 στους 10 αγρότες Η μεγαλύτερη τράπεζα στις χρηματοδοτήσεις του Αγροτικού Τομέα στην Ελλάδα Η Τράπεζα με την τεχνογνωσία στον Αγροτικό Τομέα Η Τράπεζα με το μεγαλύτερο πλήθος γεωτεχνικών στο ανθρώπινο δυναμικό

Τα σημεία «κλειδιά» για τις αγροτικές χρηματοδοτήσεις Ο Αγροτικός Τομέας είναι σημαντικός κρίκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας και οι χρηματοδοτήσεις πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη «Στοχευμένες χρηματοδοτήσεις» Η χρηματοδότηση δεν πρέπει να λειτουργεί απλά ως ροή κεφαλαίων στον Τομέα αλλά θα πρέπει να συβάλλει και την επίλυση δομικών προβλημάτων Ξεκάθαροι όροι, διαφανείς σε όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία Τα οφέλη για τους αγρότες πρέπει να είναι σαφή, κατανοητά και μετρήσιμα Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι συντονισμένοι και να συνεργάζονται ώστε να εξασφαλίζεται ο κοινός σκοπός

Το παράδειγμα της Συμβολαιακής Γεωργίας Παραγωγοί Συνδεδεμένες Επιχειρήσεις Κεφάλαιο Κίνησης Δάνειο Συμβόλαιο Η τραπεζική χρηματοδότηση ως «καταλύτης» της λειτουργίας της αλυσίδας εμπορίας

Το Πρόγραμμα Συμβολαιακής με αριθμούς 200 συνεργασίες για 55 προϊόντα +€700 εκ. +17.500 παραγωγοί +14.500 εργαζόμενοι +€1,4 δισ. εξαγωγές 73 χώρες

Χρηματοδότηση Αγροτικών Επενδύσεων Έχει αποδειχθεί ότι οι επενδύσεις στη γεωργία είναι σε άμεση συνάρτηση με την ύπαρξη προγραμμάτων επιχορήγησης Με το νέο ΠΑΑ αναμένεται αύξηση της επενδυτικής δραστηριότητας Έτσι Και γι’ αυτό Η ανάγκη για την εφαρμογή μιας νέας φιλοσοφίας στις αγροτικές επενδύσεις γίνεται κρίσιμη

Ποιες είναι οι επιθυμητές περιοχές χρηματοδοτήσεων; Νέα φιλοσοφία στη χρηματοδότηση αγροτικών επενδύσεων Ποιες είναι οι επιθυμητές περιοχές χρηματοδοτήσεων; Αξιοποίηση καλλιεργήσιμης γης Αγορά φυτικού κεφαλαίου Αρδευτικά έργα Παραγωγική καινοτομία (π.χ. νέες μέθοδοι αποτελεσματικής καλλιέργειας) Παραγωγή ποιοτικών και πιστοποιημένων προϊόντων Ενεργειακή αυτονομία Ορθολογική εκμηχάνιση εκμεταλλεύσεων Επενδύσεις για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και της διευκόλυνσης της πρόσβασης στις αγορές Εγκατάσταση νεοεισερχόμενων αγροτών Επενδύσεις συνεργατικών σχημάτων

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επιθυμητής επένδυσης; Νέα φιλοσοφία στη χρηματοδότηση αγροτικών επενδύσεων Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επιθυμητής επένδυσης; Η επένδυση είναι αναγκαία Οι στόχοι της είναι εφικτοί και ξεκάθαροι Το ύψος της επένδυσης δικαιολογείται με βάση το μέγεθος της εκμετάλλευσης Η επένδυση είναι συμφέρουσα, περισσότερο από άλλες εναλλακτικές Η επένδυση αυξάνει την προστιθέμενη αξία του τελικά παραγόμενου αποτελέσματος Εκσυγχρονίζει ορθολογικά την εκμετάλλευση Το κόστος της είναι εύλογο Εντάσσεται αρμονικά στη διάρθρωση της εκμετάλλευσης

Ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του υποψήφιου επενδυτή; Νέα φιλοσοφία στη χρηματοδότηση αγροτικών επενδύσεων Ποια πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του υποψήφιου επενδυτή; Κατανοεί και στοχεύει σε σαφή οφέλη από την επένδυση που σχετίζονται με την αύξηση της αποτελεσματικότητας του ή/και τη μείωση του κόστους παραγωγής ή/και την πρόσβαση στις αγορές Έχει καλή συναλλακτική συμπεριφορά με τρίτους και τις τράπεζες Έχει σωστή διάρθρωση εκμετάλλευσης (πολυδραστηριότητα, ομαλή κατανομή) Έχει εμπειρία στο γεωργικό επάγγελμα – ή σχετική εκπαίδευση Είναι σε θέση να καταβάλλει ένα ποσοστό ίδιας συμμετοχής

Τι θα πρέπει να περιμένει ο ενδιαφερόμενος από τη χρηματοδότηση; Νέα προσέγγιση στη Χρηματοδότηση του Αγροτικού Τομέα Τι θα πρέπει να περιμένει ο ενδιαφερόμενος από τη χρηματοδότηση; Ξεκάθαροι όροι χορήγησης, διάφανοι σε όλους τους εμπλεκόμενους Πλήρης προϊοντική γκάμα για την κάλυψη όλων των βασικών σκοπών Όροι αποπληρωμής που ανταποκρίνονται στον παραγωγικό και συναλλακτικό κύκλο της εκμετάλλευσης Επιτόκια ανταγωνιστικά σε σχέση με άλλους κλάδους