Άρθρο 12- Παραβάσεις και Aνάρμοστη διαγωγή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Εάν δεν μπορεί να μετρηθεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί. Καλωσήρθατε στο συνεχή κύκλο βελτίωσης. Μαζί θα αξιολογήσουμε, θα παρακολουθήσουμε και θα βελτιωθούμε.
Advertisements

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ QUIZ: Σας θυμίζουν τίποτα αυτές οι φάτσες;
SWOT ANALYSIS ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Department of Aristotle University of Thessaloniki Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ιωάννης.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Εργασία Α’ Τετραμήνου Β’1 Τάξης ΓΕΛ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Μαθητών:
Ιστορία του ποδοσφαίρου
Εικοσι Χρονια Στην Ιδια Ομάδα, 11 Πρωταθλήματα Αγγλίας, Τέσσερα Κύπελλα, Δυο Τσαμπιονς Λιγκ, Παίκτης Της Χρονιάς Και Αθλητική Προσωπικότητα Της Βρετανίας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ε’1 ΣΤΑΥΡΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ.
Οι Γιατροί του Κόσμου είναι μια παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση. Δημιουργήθηκε για την παροχή περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται.
Ευρωπαϊκές Ομάδες Βαλάντης-Στέλιος
ΌΛΟΙ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ισπανία Παπαδοπούλου Ζωή.
Κοινωνιολογία του Αθλητισμού Παραδόσεις μαθήματος 3 Ζαϊμάκης Γιάννης.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη.
3 καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου
Αθλητισμός και παιχνίδι
Το FIFA είναι ένα video game που δημιουργήθηκε από την EA Sports τα Χριστούγεννα του Ο κόσμος είχε ανάγκη από διασκέδαση και έτσι η Αμερικανική.
QUIZ ΓΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΕΝΟΣ Α2 ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ.
Μια συνοπτική ανάλυση πάνω σε μια κολοσσιαία μορφή ψυχαγωγίας.
ALLIANZ ARENA.
Παρουσίαση Θέμα:Ηλεκτρονικό Παιχνίδι
Αθλητικά και Ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ορισμός Άσκησης και φυσικής δραστηριότητας φυσική δραστηριότητα : Η φυσική δραστηριότητα είναι ο ευρύτερος όρος στον.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Χρήστος Γιώργος Άρης.
Κεφαλαιακή δομή Χρηματοοικονομική διαχείριση κεφαλαίων.
ΕΣΟΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ
ΕΣΟΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ - ΕΤΑΙΡΙΩΝ
ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΑ SPORTS Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.
Αθλητισμός-Πρωταθλητισμός αρνητικά και θετικά. Τι είναι ο αθλητισμός ; Ο αθλητισμός είναι η συστηματική σωματική καλλιέργεια και δράση με συγκεκριμένο.
ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) Διεθνής Ημερίδα ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 22 Απριλίου 2016 ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΜΑΣΛΙΑΣ.
Εξώφυλλο: Μάριος Βλάσσης Power Point: Αβαρικιώτη Ειρήνη Δόριζα Ελισάβετ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Μαρτίου 2016 ΡΟΔΟΛΦΟΣ ΜΑΣΛΙΑΣ.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΑΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΩΛΗΝΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
The playstation Τα σύγχρονα playstation. Η εικόνες κείμενο από το playstation 1 Το PlayStation (ή αλλιώς PS, PSone, PS1, P SX) είναι μια 32- bit κονσόλα.
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Το ΧΡΙΣΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ που διοργανώνεται με την έγκριση της ΕΠΣΑ στην Αθήνα στην περίοδο των διακοπών έγινε πλέον.
ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Αθανάσιος Λάϊος Ph.D. Καθηγητής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΑΣ.
Α΄ τετράμηνο Τμήμα Α2. Στέργιος Φλώρος Δημήτρης Φιλέντας Θανασης Μηχος Γιάννης Μαδένογλου.
Παναγιώτης Γιαννακόπουλος Γιάννης Βορρής 20 ο Γυμνάσιο Απρίλιος 2013.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ● Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπαρσελόνα, η σωστή προφορά ΔΦΑ στα καταλανικά είναι Μπαρσελόνα (bərsə ˈɫ onə) και στα ισπανικά είναι Μπαρθελόνα.
«Ευρώπη, ποδόσφαιρο, κι ελευθερία» Φιλοσοφία διδακτικής πρακτικής (γιατί το ποδόσφαιρο;) Η αγάπη των μαθητών σε αυτό το ομαδικό παιχνίδι αποτελεί έναυσμα.
ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ & ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Διευθυντής Ορθοπαιδικής & Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Ηλεκτρονικά Παιχνίδια… Γιάννης Σταμπούλης Φωτόπουλος Κώστας.
Διαχείριση Χορηγιών Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού ΠΜΣ – Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων.
Διαχείριση Χορηγιών Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Δρ. Τάκης Αλεξόπουλος Λέκτορας
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΑΡΘΡΟ 12 – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΡΘΡΟ 35: ΣΧΕΣΗ……………………………………………………………...
ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 31: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ…………………………………………….
Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου FIFA
Διαδικασία αξιολόγησης διαιτητών
Εισαγωγή Σε όλα τα αθλήματα, υπάρχει ο πρωταθλητισμός και τα πρωταθλήματα. Υπάρχουν πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. Ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου,
Διαχείριση Χορηγιών Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού
Αθλητική Διοίκηση Ενότητα 10: Διεθνής Αθλητική Βιομηχανία
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Πορτογαλία Γεωργία Φιλίππου.
Θeμα: Ανδορρα ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΗΣ ΤΑΞΗ: Β΄ ΤΜΗΜΑ: Β3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΑΛΑΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ
Αθλήματα Εργασία των μαθητών 4ου ΓΕΛ Πατρών 2016 Σ.Κάγκος
Εισαγωγικά στοιχεία στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ποδόσφαιρο 5Χ5 Αθλητές με ΠΟΤ (προβλήματα όρασης – τύφλωση)
Τίτλος εργασίας: «Εργαλείο Εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Ιούλιος 2017 Συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ 5x5: Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΤΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ
Τα Ποδοσφαιρικά Στολίδια της Ε.Ε. (3/5)
Εφαρμογές Προϊόντων Ανακύκλωσης Ελαστικών
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άρθρο 12- Παραβάσεις και Aνάρμοστη διαγωγή Επιμέλεια-Παρουσίαση: ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Πρώην διαιτητής FIFA Καθηγητής Διαιτησίας

Τεχνικές Ποινές (Άμεσο-έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, πέναλτι) 2) Πειθαρχικές Ποινές (Παρατήρηση-κίτρινη κάρτα, κόκκινη κάρτα)

Πειθαρχικές Ποινές -Μόνο ένας τακτικός ή αναπληρωματικός παίκτης που αντικαταστάθηκε, επιτρέπεται να δεχτεί κίτρινη ή κόκκινη κάρτα - Ο διαιτητής έχει την εξουσία να αποφασίσει πειθαρχικές κυρώσεις από τη στιγμή που εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να αποχωρίσει από αυτόν μετά το τελικό σφύριγμα.

1) Παραβάσεις που τιμωρούνται με Παρατήρηση-Προειδοποίηση (κίτρινη) Ένας τακτικός παίκτης ή αναπληρωματικός ή παίκτης που έχει αντικατασταθεί, παρατηρείται-προειδοποιείται με κίτρινη όταν διαπράττει οποιαδήποτε από τις παρακάτω παραβάσεις:

Συνέχεια….. 2) Διαμαρτύρεται με λόγια ή κινήσεις 1) Είναι ένοχος αντιαθλητικής συμπεριφοράς (π.χ. επικίνδυνο παίξιμο) 2) Διαμαρτύρεται με λόγια ή κινήσεις 3) Με επιμονή παραβιάζει τους κανονισμούς(π.χ. συνεχή φάουλ) 4) Καθυστερεί την επανέναρξη του αγώνα

Συνέχεια….. 5) Δεν τηρεί την καθορισμένη απόσταση των 9,15μ όταν πρόκειται να ξαναρχίσει ο αγώνας με κόρνερ, ελεύθερο λάκτισμα ή επαναφορά από πλάγια(2μ.) 6) Εξέρχεται ή επανέρχεται στον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή 7) Με πρόθεση εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο χωρίς την άδεια του διαιτητή

2) Παραβάσεις που τιμωρούνται με αποβολή Ένας τακτικός ή αναπληρωματικός ή παίκτης που αντικαταστάθηκε, αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα όταν:

Συνέχεια….. 1)Είναι ένοχος σοβαρής αντικανονικής παράβασης

Συνέχεια….. 2) Είναι ένοχος βίαιης διαγωγής 3) Φτύνει αντίπαλό του ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο

Συνέχεια … 4)Πιάνει τη μπάλα με τα χέρια με πρόθεση σαν τερματοφύλακας ώστε να μην μπει γκολ (η περίπτωση αυτή δεν αφορά τερματοφύλακα μέσα στην περιοχή του)

Συνέχεια… 5) Αποστερεί έναν αντίπαλό του από μια προφανή ευκαιρία να σημειώσει γκολ με μια παράβαση που τιμωρείται με ελεύθερο λάκτισμα ή πέναλτι

Συνέχεια… 6) Χρησιμοποιεί γλώσσα χυδαία, προσβλητική ή υβριστική ή και χειρονομίες 7) Δέχεται δεύτερη παρατήρηση- κίτρινη στον ίδιο αγώνα Παίκτης που έχει αποβληθεί, πρέπει να απομακρυνθεί από τον αγωνιστικό χώρο και την τεχνική περιοχή

Αποφάσεις-Ερμηνείες-Οδηγίες Διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου και F. I Αποφάσεις-Ερμηνείες-Οδηγίες Διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου και F.I.F.A. Ένας παίκτης που βγάζει την φανέλα του ή καλύπτει το κεφάλι του με αυτή όταν πανηγυρίζει την επίτευξη ενός τέρματος, πρέπει να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα.

Αποφάσεις-Ερμηνείες-Οδηγίες Διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου και F. I Αποφάσεις-Ερμηνείες-Οδηγίες Διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου και F.I.F.A. Ένα τάκλιν, το οποίο βάζει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα ενός αντιπάλου, συνεπάγεται αποβολή-κόκκινη κάρτα.

Επιπρόσθετες οδηγίες Υπάρχουν περιπτώσεις που εκτός από ελεύθερο λάκτισμα ένας παίκτης πρέπει να προειδοποιηθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά όταν: Εσκεμμένα και φανερά πιάνει την μπάλα με τα χέρια 2) Προσπαθεί να πετύχει γκολ έχοντας εσκεμμένα πιάσει την μπάλα με το χέρι

Επιπρόσθετες οδηγίες Παίκτης που προσπαθεί να ξεγελάσει τον διαιτητή,(θέατρο) είναι ένοχος προσποίησης και πρέπει να παρατηρείται με κίτρινη για αντιαθλητική συμπεριφορά.

Επιπρόσθετες οδηγίες Ο παίκτης που χρησιμοποιεί <<απατηλή>> φωνή για να παραπλανήσει αντίπαλο τιμωρείται με κίτρινη και έμμεσο για αντιαθλητική συμπεριφορά