Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τα Ποδοσφαιρικά Στολίδια της Ε.Ε. (3/5)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τα Ποδοσφαιρικά Στολίδια της Ε.Ε. (3/5)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τα Ποδοσφαιρικά Στολίδια της Ε.Ε. (3/5)
Στάδιο Λουις ΙΙ (Γαλλία) Το Stade Louis II είναι ένα στάδιο που βρίσκεται στο Fontvieille, μια περιοχή του Μονακό. Είναι η έδρα της Μονακό και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Μονακό. Από το 1998 μέχρι και το 2012 ήταν το γήπεδο που διεξαγόταν κάθε χρόνο ο αγώνας Super Cup της UEFA. Το σημερινό γήπεδο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του παλιού γηπέδου και χρησιμοποιήθηκε πλήρως το 1985, σήμερα διαθέτει χωρητικότητα περίπου θέσεων (όλες κάθήμενων), η οποία είναι αρκετά μεγάλη σε σχέση με τον πληθυσμό του Μονακό (περίπου ) και άνετα μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της χώρας! Ενα κατόρθωμα που κανένα άλλο στάδιο δεν μπορεί να καυχηθεί. AMSTERDAM ARENA (Ολλανδία) Η Άμστερνταμ Αρίνα είναι ποδοσφαιρικό στάδιο στο Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Αρχικά, σχεδιάστηκε ως το κεντρικό σημείο της προσπάθειας του Άμστερνταμ να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, όταν η προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς τελείωσε, το σχέδιο ήταν η δημιουργία ενός χώρου γενικών αθλημάτων στην περιοχή του Άμστερνταμ. Σήμερα, το στάδιο αποτελεί την έδρα του Άγιαξ, που είναι μια από τις παραδοσιακά δυνατότερες ομάδες της Ολλανδίας, και ολόκληρης της Ευρώπης. Το στάδιο άνοιξε το 1996 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο που συνδυάζουν εισελκόμενη οροφή και επίπεδο με γρασίδι. Η χωρητικότητά του είναι θέσεις. Το κόστος κατασκευής του σταδίου έχει εκτιμηθεί στα 96 εκατομμύρια ευρώ.

2 Τα Ποδοσφαιρικά Στολίδια της Ε.Ε. (4/5)
STADIO DA LUZ (Πορτογαλία) Το Στάδιο Ντα Λουζ ή απλά Ντα Λουζ είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Λισαβόνα στην Πορτογαλία και είναι έδρα της Μπενφίκα. Φιλοξένησε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Είναι το στάδιο το οποίο η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του Το γήπεδο κατασκευάστηκε το 2003, ενώ άνοιξε τις πύλες του στις 25 Οκτωβρίου του ίδιου έτους με τον φιλικό αγώνα μεταξύ της Μπενφίκα και της ουρουγουανικής Νασιονάλ. Κατασκευάστηκε στη θέση του παλιού γηπέδου της Μπενφίκα, το οποίο κατεδαφίστηκε το 2002 για να φτιαχτεί το νέο γήπεδο. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι άτομα.

3 Τα Ποδοσφαιρικά Στολίδια της Ε.Ε. (5/5)
Allianz arena (Γερμανία) Η Allianz Arena είναι ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Μόναχο της Γερμανίας. Δυο ομάδες του Μονάχου, η Μπάγερν και το Μόναχο 1860 χρησιμοποιούν το στάδιο για τους εντός έδρας αγώνες τους.Ο Όμιλος Allianz (ασφαλιστική εταιρία και εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) κατέχει τα δικαιώματα να ονομάσει το χώρο για 30 έτη. Η συνολική χωρητικότητα του γηπέδου είναι Λόγω των κανονισμών της FIFA και της UEFA, θα μειωθεί στους θεατές στα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Champions League και του Κυπέλλου UEFA.


Κατέβασμα ppt "Τα Ποδοσφαιρικά Στολίδια της Ε.Ε. (3/5)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google