Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Α΄ τετράμηνο 2015-16 Τμήμα Α2. Στέργιος Φλώρος Δημήτρης Φιλέντας Θανασης Μηχος Γιάννης Μαδένογλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Α΄ τετράμηνο 2015-16 Τμήμα Α2. Στέργιος Φλώρος Δημήτρης Φιλέντας Θανασης Μηχος Γιάννης Μαδένογλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Α΄ τετράμηνο 2015-16 Τμήμα Α2

2 Στέργιος Φλώρος Δημήτρης Φιλέντας Θανασης Μηχος Γιάννης Μαδένογλου

3 Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Η ιστορία του ποδοσφαίρου ήταν γνωστή από τα πολύ παλιά. Στη Γαλλία και την Ιταλία παιζόταν το Soule και το calcio αντίστοιχα. Μάλιστα ο όρος calcio χρησιμοποιείται και σήμερα για να υποδηλώσει το πρωτάθλημα της Ιταλίας. Το ποδόσφαιρο με σημερινή σχεδόν μορφή εμφανίστηκε το 19 αιώνα. Το 1823 o Ουίλιαμ Γουέμπ Έλις επινόησε ένα διαχωρισμό του αθλήματος που παίζεται με τα πόδια από αυτό που παίζεται με τα χέρια

4 Στην ίδια περίπου χρονολογία φτιάχτηκαν οι περισσότεροι κανονισμοί του ποδοσφαίρου. Η πρώτη ποδοσφαιρική ομοσπονδία που ιδρύθηκε στην Αγγλία. Κάθε χώρα που έχει τη δική του ποδοσφαιρική ομοσπονδία και πάνω από όλες αυτές είναι η Φ.Ι.Φ.Α που ιδρύθηκε στο Παρίσι.Το1900 το ποδόσφαιρο μπήκε στο πρόγραμμα Ολυμπιακών Αγώνων

5 ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα εμφανίστηκε λίγο πριν το 1900 στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας. Παράλληλα σε πόλεις εκτός τότε Ελληνικών συνόρων όπου υπήρχαν ελληνικές κοινότητες όπως της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας αλλά και της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, ναυλοχούσαν αγγλικά πολεμικά πλοία και έπαιζαν οι ναύτες μεταξύ τους ποδόσφαιρο.

6 Παράλληλα πολλοί Έλληνες φοιτητές σε αγγλικά πανεπιστήμια αλλά και μετανάστες σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επέστρεφαν στην Ελλάδα και έφερναν μαζί τους και το ποδόσφαιρο, όπως ο Παναγής Βρυώνης όπου στην Γενεύη που ήταν έπαιζε ποδόσφαιρο στην Σερβέτ Γενεύης, ο Ανδριανόπουλος μετέπειτα ιδρυτής και ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και ο Μ. Ισαΐας, ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας διαιτητής

7 Η Β' εθνική κατηγορία είναι η δεύτερη σε τάξη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το πρωτάθλημα της Α' εθνικής. Δημιουργήθηκε προς τα τέλη της αγωνιστικής περιόδου 1959-60, αρκετούς μήνες μετά την καθιέρωση της Α' εθνικής, καταργώντας παράλληλα τα τοπικά πρωταθλήματα και θέτοντας σε νέα βάση τη δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

8 Η λεπτομέρεια αυτή έχει οδηγήσει πολλούς από τους καταγραφείς των στοιχείων της Β' Εθνικής να αναφέρουν αυτή την περίοδο ως επίσημη αφετηρία του δεύτερου σε τάξη εθνικού πρωταθλήματος. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1966 ξεκίνησε η Γ' εθνική κατηγορία, αρχικά σαν περιφερειακό τουρνουά, μετά συνέχισε από το 1977-78 σαν Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα με ομίλους. Από το 1982-83 οι ομάδες της Γ' εθνικής έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας

9 Το ποδόσφαιρο παίζεται σε ανοιχτό χώρο από δύο ομάδες, η κάθε μία από τις οποίες απαρτίζεται από 11 παίκτες. Στόχος της κάθε ομάδας είναι να στείλει την μπάλα μέσα στην εστία της αντίπαλης ομάδας κλωτσώντας την ή προωθώντας την με οποιοδήποτε μέρος του σώματος εκτός από τα χέρια. Όποια ομάδα σημειώσει τα περισσότερα τέρματα (γκολ) κερδίζει το παιγνίδι. ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ

10 Κανόνας 1: Ο Αγωνιστικός χώρος Κανόνας 2: Η Μπάλα Κανόνας 3: Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών Κανόνας 4: Εξοπλισμός ποδοσφαιριστή Κανόνας 5: Ο διαιτητής Κανόνας 6: Οι βοηθοί διαιτητές Κανόνας 7: Διάρκεια του αγώνα Κανόνας 8: Έναρξη και επανέναρξη του παιχνιδιού Κανόνας 9: Η μπάλα εντός και εκτός παιχνιδιού Κανόνας 10: Μέθοδος επίτευξης τέρματος Κανόνας 11: Παίκτης εκτός παιχνιδιού (Οφσάιντ) Κανόνας 12: Παραβάσεις και ανάρμοστη συμπεριφορά (Φάουλ) ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

11 Κανόνας 13: Ελεύθερο λάκτισμα (άμεσο και έμμεσο) Κανόνας 14: Επανορθωτικό λάκτισμα (Πέναλτι) Κανόνας 15: Επαναφορά από την πλάγια γραμμή (Πλάγιο άουτ) Κανόνας 16: Από τέρματος λάκτισμα (Άουτ) Κανόνας 17: Το γωνιαίο λάκτισμα (Κόρνερ)

12 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΠΛΟΣΜΙ ΚΛΕΒΙΣ, ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΣΑΡΛΙΔΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

13 FIFA Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (γαλλικά: Fédération Internationale de Football Association - FIFA) ή αλλιώς ΦΙΦΑ, είναι ο οργανισμός που διοικεί παγκόσμια το ποδόσφαιρο και αποτελεί τον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό στον κόσμο. Η έδρα της είναι στη Ζυρίχη της Ελβετίας και ο πρόεδρός της είναι ο Γιόζεφ Μπλάτερ.

14 ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ Η Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου Βραζιλίας (Πορτογαλικά: Confederação Brasileira de Futebol - CBF) είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του ποδοσφαίρου στην Βραζιλία. Ιδρύθηκε στις 20 Αυγούστου του 1914 ως Συνομοσπονδία Αθλητισμού Βραζιλίας (CBD). Η σημερινή CBF είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων σε εθνικό επίπεδο.

15 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΝΣΠΟΝΔΙΑ ΩΚΕΑΝΙΑΣ Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Ωκεανίας (αγγλικά: Oceania Football Confederation, OFC) είναι μία από τις 6 ηπειρωτικές ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες. Προωθεί το άθλημα στην Ωκεανία και διοργανώνει την προκριματική φάση του Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA για τη ζώνη της Ωκεανίας.

16 ΣΥΝΟΜΟΝΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής (ισπανικά:Confederación Sudamericana de Fútbol, CSF, CONMEBOL, πορτογαλικά:Confederaç ão Sul- Americana de Futebol) αποτελείται από 10 ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και αποτελεί τη διοργανώτρια αρχή του διεθνούς ποδοσφαίρου στην Νότια Αμερική.

17 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ,ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (αγγλικά: Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football, CONCACAF) είναι αρμόδια για το ποδόσφαιρο στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική, καθώς και στην Καραϊβική. Συμμετέχουν σε αυτή 40 κράτη.

18 ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (γαλλικά: Confédération Africaine de Football), CAF, αγγλικά: Confederation of African Football, αποτελείται από 54 ομοσπονδίες ποδοσφαίρου και αποτελεί τον οργανωτή του διεθνούς ποδοσφαίρου στην Αφρική.

19 ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (αγγλικά : Asian Football Confederation, AFC, μεταγραφή: ΑΦΚ) είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ασιατικού ποδοσφαίρου και μέλος της ΦΙΦΑ. Η ΑΦΚ αποτελείται από 47 ομοσπονδίες ποδοσφαίρου. Όλες οι διηπειρωτικές χώρες με έδαφος τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία, είναι μέλη της UEFA (το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Γεωργία, το Καζακστάν, η Ρωσία και η Τουρκία).

20 UEFA Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (αγγλικά: Union of European Football Associations - UEFA, γαλλικά: Union des associations européennes de football) είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην Ευρώπη, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

21 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) αποτελεί τον ανώτατο οργανισμό διοίκησης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1926,με κοινή απόφαση των τριών υφιστάμενων τότε στη χώρα ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων: Αθηνών, Πειραιώς και Μακεδονίας (αποκλειστικά Θεσσαλονίκης).

22 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Η ΕΠΟ έχει την ευθύνη διοργάνωσης του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ακόμα διοργανώνει το Κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου αντρών, το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας και τα κύπελλα των μεικτών ενώσεων στις κατηγορίες ανδρών, παίδων, νέων και παμπαίδων. Τέλος αποτελεί και τη διοίκηση της εθνικής ομάδας.

23 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΈΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

24 Αποστόλης Σισμάνης Αντώνης Παυλίδης Στέργιος Σπασέγκος ΤΕΧΝΙΚΗ

25 Στο ποδόσφαιρο η δύναμη και η τεχνική είναι οι βασικοί Συντελεστές καλής απόδοσης. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

26 ΤΕΧΝΙΚΗ Τεχνική ονομάζουμε το σύνολο των ασκήσεων με βάση τις οποίες καταρτίζεται ένας ποδοσφαιριστής με την μπάλα, σαν άτομο ή μέσα στο σύνολο. Με άλλα λόγια μπορούμε να πούμε ότι είναι η τέχνη του να διευθύνεις και να χρησιμοποιείς τη μπάλα με όλα τα μέσα που επιτρέπονται από τον κανονισμό.

27 ΕΙΔΗ ΣΟΥΤ Η πάσα Το σουτ με το κουντουπιέ Το σουτ με το εξωτερικό ή εσωτερικό κουντουπιέ Το σουτ βολέ Το γυριστό σουτ Το σουτ με ανάποδο ψαλιδακι

28 ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ Μόνο με την καθοδήγηση του σώματος με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω μπορεί ο παίκτης να χρησιμοποιεί την "αίσθηση" της μπάλας με αποφασιστικό τρόπο στο παιχνίδι, με την έννοια μιας καλής τεχνικής της μπάλας.

29 ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Ο παίκτης πρέπει να μπορεί να τρέχει προς τα εμπρός, προς τα πίσω και προς το πλάι, να σταματάει, να ξεκινάει γρήγορα και να σπριντάρει. Πρέπει να μπορεί να πηδάει προς την μπάλα και να χρησιμοποιεί όλο το σώμα για κεφαλιά. Στην ντρίπλα και στο τάκλινγκ να μπορεί να στρέφεται και να αλλάζει κατεύθυνση, να σταματάει απότομα και να ξεκινάει σε συνεχή εναλλαγή. Τέλος, μια προχωρημένη τεχνική σε πτώσεις προφυλάσσει από μερικούς τραυματισμούς μετά από σκληρές μονομαχίες

30 ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΕΩΝ Υπάρχουν πολλά είδη προσποιήσεων με στόχο την ανατροπή της ισορροπίας του αντιπάλου όπως: προσποιήσεις με κίνηση του σώματος, προσποιήσεις με κίνηση της μπάλας. προσποιήσεις με κίνηση του σώματος και της μπάλας. προσποιήσεις με λόγο που παραπλανούν την ακοή του αντιπάλου. Προσποιήσεις είναι οι κινήσεις παραπλάνησης, που εκτελεί ένας παίκτης, για να αποσπασθεί η προσοχή του αντιπάλου από την κατεύθυνση της μπάλας ή από την πορεία του παίκτη, με τελικό να βγει ο αντίπαλος εκτός θέσης ισορροπίας και να προσπεραστεί.

31 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Το σταμάτημα της μπάλας Η προώθηση και ο έλεγχος της μπάλας Η σωστή μεταβίβαση της μπάλας Τα σουτ και οι κεφαλιές Η ντρίπλα με τη μπάλα Η αφαίρεση της μπάλας (τάκλινγκ - προβολή) Το σκρίνινγκ (προστασία της μπάλας) Η προσποίηση

32 ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΜΠΑΛΑ Ντρίπλα Κοντρόλ

33 Κίνηση στον χώρο Δημιουργία κενών χώρων Υποστήριξη συμπαικτών ΤΕΧΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΛΑ

34 Θάνος Πυρετζής Κώστας Χείλίδης Μανώλης Σαρλίδης

35

36  Η σημαντικότερη διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (η Μουντιάλ), το οποίο διοργανώνεται από τη ΦΙΦΑ.Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια. Περίπου 190-200 εθνικές ομάδες διαγωνίζονται στα προκριματικά της διοργάνωσης που τελούνται υπό την αιγίδα των ηπειρωτικών συνομοσπονδιών για μια θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Η τελική φάση, η οποία διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, περιλαμβάνει 32 εθνικές ομάδες που διαγωνίζονται για μια χρονική περίοδο περίπου ενός μηνός

37

38  Επιπρόσθετα, ένα ποδοσφαιρικό ολυμπιακό τουρνουά διεξάγεται σε κάθε θερινή Ολυμπιάδα από το 1900, εκτός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 στο Λος Άντζελες. Πριν από τη δημιουργία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Ολυμπιακοί Αγώνες (ειδικά κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920), είχαν το ίδιο καθεστώς με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρχικά, η εκδήλωση ήταν μόνο για τους ερασιτέχνες, Ωστόσο, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 επιτρέπονται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, έστω και με ορισμένους περιορισμούς που εμποδίζουν τα κράτη να παραθέτουν τις πιο δυνατές εθνικές τους.

39

40  To Κόπα Αμέρικα (ισπανικά: Copa América, μεταφράζεται ως Κύπελλο Αμερικής) είναι η κυριότερη διοργάνωση των εθνικών ομάδων ανδρών υπό την αιγίδα της CONMEBOL, δηλ. της λατινοαμερικάνικης Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Πρόκειται για την αρχαιότερη (από το 1916) ποδοσφαιρική οργάνωση στον κόσμο σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Στο Κόπα Αμέρικα επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο 2 ή 3 ομάδων από τη ζώνη της CONCACAF. Το Μεξικό συμμετέχει πάντα από το 1993.

41

42  Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (γνωστό και ως CAN) είναι η σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Αφρικής. Διοργανώνεται από την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Ο εκάστοτε κάτοχος του τίτλου προκρίνεται στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ΦΙΦΑ. Το 1957 συμμετείχαν μόνο τρεις χώρες: η Αίγυπτος, το Σουδάν και η Αιθιοπία. Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να πάρει μέρος στη διοργάνωση και η Νότια Αφρική, αλλά τελικά αποκλείστηκε λόγω των πολιτικών απαρτχάιντ της κυβέρνησης η οποία κατείχε την εξουσία στη χώρα εκείνη την περίοδο. Από τότε, το τουρνουά έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων.

43

44  Το Ασιατικό Κύπελλο (αγγλικά: AFC Asian Cup) αποτελεί τη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ασία. Είναι η δεύτερη παλαιότερη ποδοσφαιρική ηπειρωτική διοργάνωση εθνικών ομάδων στον κόσμο μετά Κόπα Αμέρικα (Copa América). Διοργανώνεται από την Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (AFC). Η νικήτρια ομάδα γίνεται πρωταθλήτρια Ασίας και αυτόματα προκρίνεται στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών της ΦΙΦΑ. Το 2011 το Ασιατικό Κύπελλο διεξήχθη στο Κατάρ. Η Ιαπωνία κατέκτησε τον τίτλο κερδίζοντας στον τελικό στις 29 Ιανουαρίου την ομάδα της Αυστραλίας, η οποία συμμετείχε για δεύτερη φορά στο θεσμό, με 1-0. Το Κύπελλο Ασίας διεξαγόταν μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια, από το 1956 στο Χονγκ Κονγκ μέχρι το 2004 στην Κίνα.

45

46  Το Γκολντ Καπ (αγγλικά: CONCACAF Gold Cup) είναι η κυριότερη διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση των χωρών μελών της ΚΟΝΚΑΚΑΦ. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι αυτές που βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, στην Κεντρική Αμερική και στην Καραϊβική. Οι ΗΠΑ έχουν φιλοξενήσει κάθε φορά τη διοργάνωση, ενώ δύο φορές έγινε συνδιοργάνωση των ΗΠΑ με το Μεξικό και μία φορά με τον Καναδά. Το πρώτο πρωτάθλημα CONCACAF διεξήχθη το 1963 και αντικατέστησε το πρωτάθλημα CCCF και το NAFC. Διήρκεσε μέχρι το 1971 και από το 1973 ως το 1989 δεν διεξήχθη διοργάνωση.

47

48  Το Κύπελλο Εθνών της Ωκεανίας (αγγλικά: OFC Nations Cup) αποτελεί ποδοσφαιρική διοργάνωση που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια με τη συμμετοχή των κρατών μελών της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Ωκεανίας. Διεξάγεται ανελλειπώς ανά διετία, από το 1996 υπό την αιγίδα της OFC. Πριν από το 1996 υπήρχαν δύο άλλες διοργανώσεις με μη τακτές διακοπές, με το όνομα Κύπελλο των Εθνών της Ωκεανίας. Με εξαίρεση τις μεγάλες χώρες στην Ωκεανία (Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), ελάχιστη προσοχή έχει δοθεί από τις χώρες του υπόλοιπου κόσμου στην εν λόγω διοργάνωση. Όμως, ο ανταγωνισμός και η σημαντικότητα έχει αυξηθεί καθώς οι νικητές του Κυπέλλου Εθνών προκρίνονται στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας και στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

49

50  Το ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ (αγγλικά: UEFA Champions League) είναι διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση όπου παίρνουν μέρος οι πρωταθλήτριες (και οι καλύτερες των ισχυρότερων πρωταθλημάτων) ομάδες ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την UEFA (Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) και το κύπελλο αυτό είναι το πολυτιμότερο βραβείο που μπορεί να κατακτήσει μια ευρωπαϊκή ομάδα.

51  Ο τρόπος διεξαγωγής και το όνομα άλλαξαν κατά την περίοδο 1992-93 και μετά από αρκετές και ριζοσπαστικές αλλαγές στα χρόνια που μεσολάβησαν, σήμερα η διοργάνωση αποτελείται από τρεις προκριματικούς γύρους, μια φάση ομίλων (όπου οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάθε άλλη ομάδα του ομίλου εντός και εκτός έδρας) και ακολουθούν τέσσερις γύροι αγώνων νοκ άουτ. Όλοι οι προκριματικοί και οι νοκ άουτ αγώνες είναι διπλοί, εκτός από τον τελικό, ο οποίος είναι ένας μόνο αγώνας και διεξάγεται σε προκαθορισμένο τόπο διεξαγωγής.

52  H διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ (UEFA Champions League), αρχικά γνωστή ως Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης (European Champion Clubs' Cup) ή απλά Ευρωπαϊκό Κύπελλο (European Cup), ξεκίνησε την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56 έχοντας ένα σύστημα νοκ άουτ δύο αγώνων, όπου οι ομάδες έδιναν έναν αγώνα εντός και έναν εκτός έδρας. Η ομάδα με το μεγαλύτερο αθροιστικά σκορ προκρινόταν στον επόμενο γύρο. Μπορούσαν να συμμετάσχουν μόνο οι σύλλογοι που είχαν κατακτήσει το εθνικό τους πρωτάθλημα καθώς και ο κάτοχος του κυπέλλου εκείνης της περιόδου.

53 Παρουσιάζουν οι Τσερκέζης Κωνσταντίνος Παλησίδης Βασίλης Μούστα Αουρέλντο

54  Η βία στα γήπεδα είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αυτό το φαινόμενο εμφανίζεται σε όλα σχεδόν τα γήπεδα του κόσμου και προκαλεί σοβαρές συνέπειες σε πολλούς ανθρώπους.

55 ΙΣΤΟΡΙΑ  Ως χουλιγκανισμός αναφέρεται η ανάρμοστη και βίαιη συμπεριφορά οπαδών αθλητικών ομάδων που οδηγεί στη διατάραξη της τάξης. Εκφάνσεις χουλιγκανισμού συνήθως θεωρούνται πράξεις όπως η υβριστική συμπεριφορά σε γήπεδα κατά τη διάρκεια αγώνων πολλές φορές με ρατσιστική διάθεση, η επιθετική συμπεριφορά σε αυτούς τους χώρους, οι εισβολές οπαδών στον αγωνιστικό χώρο πολλές φορές με βίαιες διαθέσεις, οι ομαδικές συγκρούσεις οπαδών εντός και εκτός γηπέδων καθώς και δολοφονίες που γίνονται μεταξύ οπαδών που τάσσονται υπέρ διαφορετικών ομάδων.βίαιη

56  Στη δεκαετία του 1970 καταγράφονται φαινόμενα χουλιγκανισμού και στην υπόλοιπη Ευρώπη πέραν της Αγγλίας. Στην Ιταλία τότε πρωτοεμφανίστηκαν βίαιες πράξεις από οπαδούς σε γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως οι ρίψεις επικίνδυνων αντικειμένων προς παίκτες και διαιτητές. Το φαινόμενο οξύνεται από τις οργανώσεις των ούλτρας που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και πολλές φορές σχετίζονται με νεοναζιστική ιδεολογία. Σκοπός των οργανώσεων αυτών πέρα από την υποστήριξη των ομάδων είναι οι συγκρούσεις με οπαδούς αντίπαλων ομάδων.δεκαετία του 1970ΕυρώπηΙταλίαούλτραςδεκαετίας του 1960νεοναζιστική

57  Στην Ολλανδία, το 1974, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της Φέγιενορντ και της Αγγλικής Τότεναμ στον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Από εκείνη την περίοδο και μετά ολοένα και περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζουν έντονα φαινόμενα χουλιγκανισμού. Μεταξύ τους η Ισπανία, η Τουρκία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Κροατία, η Ρωσία και η Ελλάδα.Ολλανδία1974ΦέγιενορντΤότεναμκυπέλλου ΟΥΕΦΑΙσπανίαΤουρκίαΝορβηγίαΠολωνίαΚροατίαΡωσίαΕλλάδα

58  Οικογενειακό περιβάλλον  Διάφορες μορφές ρατσισμού  Χαμηλό επίπεδο μόρφωσης  Κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα

59 ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

60  Καλύτερη ασφάλεια  Έλεγχος γηπέδου  Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας  Σύσκεψη των δυο ομάδων πριν τον αγώνα  Βελτίωση του επιπέδου της διαιτησίας  Τα παιδιά από μικρή ηλικία πρέπει να μάθουν να σέβονται την άποψη του άλλου

61 ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ UEFA.ORG ΕΠΟ.GR ΠΗΓΕΣ:

62 https://www.wikipedia.org http://sostopodosfairo.blogspot.gr http://www.phed.auth.gr ΠΗΓΕΣ

63

64 Πηγές ► https://donkixwths.wordpress.com https://donkixwths.wordpress.com ► http://www.agorapress.gr http://www.agorapress.gr

65  https://donkixwths.wordpress.com https://donkixwths.wordpress.com  http://www.agorapress.gr http://www.agorapress.gr  https://el.wikipedia.org https://el.wikipedia.org


Κατέβασμα ppt "Α΄ τετράμηνο 2015-16 Τμήμα Α2. Στέργιος Φλώρος Δημήτρης Φιλέντας Θανασης Μηχος Γιάννης Μαδένογλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google