Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη

2 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α  ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΕΠΙΛΟΓΟΣ  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

3 Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η Η ομάδα μας ασχολήθηκε με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, συγκεκριμένα βρήκαμε πληροφορίες για: παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, πρωταθλήματα χωρών, αλλά και για διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού.Σχετικά με αυτά βρήκαμε στοιχεία για την ιστορία κάθε διοργάνωσης, τις χώρες διεξαγωγής τους, τους νικητές κάθε θεσμού,αλλά και τις βαθμολογικές κατατάξεις των ομάδων.

4 Ε Υ Ρ Ω Π Α Ι Κ Α Π Ρ Ω Τ Α Θ Λ Η Μ Α Τ Α Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου (γνωστό στην Ελλάδα και ως Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Στίβου ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού) είναι διοργάνωση αγώνων στίβου ανδρών και γυναικών και διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού. Στη διοργάνωση δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη - μέλη της ομοσπονδίας.

5 Ευρωλίγκα ανδρών Η Ευρωλίγκα Ανδρών (αγγλικά: Euroleague) είναι η πιο σπουδαία διασυλλογική διοργάνωση καλαθοσφαίρισης για τους άνδρες στην Ευρώπη και αναδεικνύει τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο άθλημα. Διοργανώνεται από την ULEB, την ένωση δηλ. των ευρωπαϊκών επαγγελματικών ομάδων μπάσκετ.

6 Ευρωμπάσκετ Ευρωμπάσκετ ονομάζεται το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης για τις εθνικές ομάδες ανδρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης της FIBA (δεν ταυτίζεται απολύτως με την Ευρώπη ως ήπειρο). Παλαιότερα ονομαζόταν επισήμως Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης. Τρέχουσα κάτοχος του τίτλου είναι η Ισπανία. Διοργανώνεται κάθε δεύτερο έτος από τη FIBA Europe, στις μονές χρονιές ώστε να μη συμπίπτει με τις παγκόσμιες διοργανώσεις.

7 Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου-EURO To Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (γνωστό ως EURO ) είναι η κυριότερη Ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων και διοργανώνεται από την ΟΥΕΦΑ. Διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1960. Από το 1984 και επίσημα από το 1991 διεξάγεται και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών.

8 ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ Το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (UEFA Champions League) είναι μια διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση όπου παίρνουν μέρος οι πρωταθλήτριες Ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης. Η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο και το κύπελλο αυτό είναι το πολυτιμότερο βραβείο που μπορεί να πάρει μια ευρωπαϊκή ομάδα.

9 ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ Το Γιουρόπα Λιγκ (UEFA Europa League) είναι μία Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διοργάνωση που διεξάγεται μεταξύ συλλόγων από την περίοδο 2009-10 (μέχρι το 2009 διεξαγόταν με την ονομασία Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Θεωρείται η δεύτερη σε ενδιαφέρον συλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη μετά το Τσάμπιονς Λιγκ.

10 Πριμέρα Ντιβιζιόν Η Πριμέρα Ντιβιζιόν (Ισπανικά: Primera División), είναι η κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Ισπανίας. Διεξάγεται από την περίοδο 1928-29 και η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί. Οι δύο αυτές ομάδες έχουν κυριαρχήσει στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ενώ άλλες 7 ομάδες έχουν κατακτήσει τον τίτλο.

11 Πρέμιερ Λιγκ Η Πρέμιερ Λιγκ είναι η κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαιρικού συστήματος. Αποτελείται από 20 επαγγελματικές ομάδες και ο νικητής σύλλογος θεωρείται πρωταθλητής της Αγγλίας. Η Πρέμιερ Λιγκ ιδρύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1992 και αντικατέστησε την παλιά πρώτη κατηγορία που υπήρχε από το 1888. Θεωρείται ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Πολυνίκης θεσμού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακολουθεί η ομάδα του Μέρσισειντ, Λίβερπουλ.

12 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Κόπα Αμέρικα To Κόπα Αμέρικα (Copa América, αλλιώς "Κύπελλο Αμερικής") είναι η κυριότερη διοργάνωση των εθνικών ομάδων ανδρών υπό την αιγίδα της CONMEBOL, της λατινοαμερικάνικης, δηλαδή, Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Πρόκειται για την αρχαιότερη (από το 1916) ποδοσφαιρική οργάνωση στον κόσμο. Το Μεξικό συμμετέχει πάντα από το 1993. Χώρες που συμμετέχουν είναι: η Αργεντινή, η Βενεζουέλα, η Βραζιλία, η Βολιβία, ο Ισημερινός, η Κολομβία, η Ουρουγουάη, η Παραγουάη, το Περού και η Χιλή. Συμμετέχουν ακόμα, ως προσκεκλημένες άλλες δύο ομάδες, με κριτήριο συνήθως τις επιδόσεις τους στα Παγκόσμια Κύπελλα.

13 Κύπελλο Εθνών Αφρικής Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (Nation's Cup) είναι η σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της αφρικανικής ζώνης του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Πολυνίκης του θεσμού είναι η Αίγυπτος με επτά κατακτήσεις.

14 Κύπελλο Συνομοσπονδιών ΦΙΦΑ Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών της FIFA είναι ένα τουρνουά εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου, το οποίο διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Σε αυτό συμμετέχουν οι νικητές των κυπέλλων των έξι περιφερειακών συνομοσπονδιών της FIFA, καθώς και η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η διοργανώτρια χώρα, συνολικά οκτώ ομάδες. Όταν η κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι επίσης κυπελλούχος της περιφερειακής συνομοσπονδίας, τότε η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμμετέχει επίσης στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, ώστε να συμπληρώνεται ο αριθμός των οκτώ ομάδων.

15 Κόπα Λιμπερταδόρες Το Κόπα Λιμπερταδόρες (Copa Santander Libertadores) είναι η σημαντικότερη διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση στη Νότια Αμερική. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Λατινομερικάνικη Συνομοσπονδία του Ποδοσφαίρου (CONMEBOL). Η ονομασία του οφείλεται στους απελευθερωτές της περιοχής, όπως ο Σιμόν Μπολιβάρ και δόθηκε προς τιμήν τους.

16 NBA Πρόκειται για το αμερικάνικο επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης. Για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος οι ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο περιφέρειες, την Ανατολική και την Δυτική. Αυτές με την σειρά τους χωρίζονται σε τρία μικρότερα γκρουπ ομάδων(6). Η Ανατολική Περιφέρεια χωρίζεται στις Atlantic (Ατλαντική), Central (Κεντρική) και Southeast (Νοτιοανατολική) ενώ η Δυτική στις Southwest (Νοτιοδυτική), Northwest (Βορειοδυτική) και Pacific (Ειρηνικού).

17 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης (επίσημη ονομασία FIBA World Championship «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIBA») είναι η σπουδαιότερη διοργάνωση της FIBA (Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ). Στην Ελλάδα είναι περισσότερο γνωστό ως Μουντομπάσκετ (Mundobasket). Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται ανά τετραετία, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά. Συμμετέχουν εθνικές ομάδες ανδρών από ολόκληρο τον πλανήτη, οι οποίες διαγωνίζονται για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

18 ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Πρωτάθλημα Ελλάδας ποδοσφαίρου ανδρών Το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ή Α΄ Εθνική ή Σούπερ Λιγκ όπως λέγεται σήμερα, είναι η ανώτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ελλάδα. Διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την περίοδο 1927-28. Μέχρι τώρα, μόνο έξι σύλλογοι έχουν κερδίσει τον τίτλο, με τους "τρεις μεγάλους" της ευρύτερης Αθήνας, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να κυριαρχούν.

19 Πρωτάθλημα Ελλάδας καλαθοσφαίρισης ανδρών Το άθλημα της καλαθοσφαίρισης ήρθε στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1910 και σύντομα άρχισε η διεξαγωγή πανελλήνιων πρωταθλημάτων. Η πρώτη διοργανώτρια αρχή ήταν ο ΣΕΓΑΣ και το πρώτο πρωτάθλημα διεξήχθη την αγωνιστική περίοδο 1927-28 με νικητή τον Ηρακλή. Το 1987 η εθνική κατηγορία μετονομάστηκε σε Α1 ενώ από την αγωνιστική περίοδο 1992-93 τα πρωταθλήματα έγιναν επαγγελματικά με διοργανώτρια αρχή τον ΕΣΑΚΕ. Το πρωτάθλημα πήρε την ονομασία Α1 ΕΣΑΚΕ.

20 Πρωτάθλημα Ελλάδας πετοσφαίρισης ανδρών Το Ελληνικό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης ανδρών είναι η σημαντικότερη διοργάνωση της πετοσφαίρισης στην Ελλάδα και διεξάγεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1928 ως Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ από την περίοδο 1968–69 δημιουργήθηκε η Α' Εθνική ως η κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, η οποία από την περίοδο 1988–89 ονομάστηκε Α1 Κατηγορία. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα του θεσμού με 25 πρωταθλήματα.

21 ΕΠΙΛΟΓΟΣ Με αυτήν την εργασία σας παρουσιάσαμε ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι του πρωταθλητισμού, που είναι οι αθλητικές διοργανώσεις. Τα παραπάνω αποτελούν δίχως αμφισβήτηση τα κορυφαία εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

22 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Wikipedia.gr Rotise.gr


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Των μαθητών : Νίκου Βαγγέλη Δημήτρη Μιχάλη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google