ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΤΣΙΤΣΟΣ. Δόξα, 20/09/2016 ΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Ε. Μ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
11η Επιτροπή Παρακολούθησης LEADER + 9η Σύνοδος Δικτύου LEADER +
Advertisements

Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ – ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CREATIVE INDUSTRIES ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ- ΒΙΟΠΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Αειφοροσ αναπτηξη ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Το θρυλικό Όριεντ Εξπρές
Η εκκλησια τησ Καπνικαρεασ
Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική
Κώστας Χατζησταματίου,
ένας τόπος με μακραίωνη ιστορία και ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ημερίδα Ενημέρωσης ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ
Η ΕΤΙΑ.
Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ (11ος αι πΧ) οι
«Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» Πύργος 4/11/2006 Ασύρματο Ευρυζωνικό Δίκτυο Tοπικής Pρόσβασης Δήμου Βαρθολομιού Αριστείδης.
ΕΛΕΝΗ.  Η Αγορά ήταν, στις αρχαίες ελληνικές και ρωμαϊκές πόλεις, το οικονομικό, διοικητικό, κοινωνικό και πνευματικό κέντρο του άστεως. Στην αγορά γινόταν.
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
«. Μια πρωτοποριακή σύμπραξη... Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 30 επιχειρήσεις-μέλη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS Στόχος: αποκατάσταση.
17-19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Χώρος Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Μακεδονίτισσα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Αποτελέσματα Έρευνας με θέμα Η Χρήση των Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στην ΠΔΕ Μάιος 2006.
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ N.Αχαΐας N.Αχαΐας Ν. Κορινθία Ν. Κορινθία Ν. Ηλεία Ν. Ηλεία Ν. Αρκαδία Ν. Αρκαδία Ν. Αργολίδα Ν. Αργολίδα Ν. Μεσόνια Ν. Μεσόνια.
Φυσικές προστατευόμενες περιοχές είναι χερσαίες ή υδάτινες εκτάσεις με ιδιαίτερα οικολογικά ή και τοπικά χαρακτηριστικά, που προστατεύονται νομοθετικά.
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
Εθνικό Δίκτυο Σχολείων «Βιομηχανική Κληρονομιά» Πιλοτικό Πρόγραμμα Συντονιστικός Φορέας ΚΠΕ Νάουσας Θέμα: η Βιομηχανική Κληρονομιά στην Νάουσα και… στον.
Η Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Διαμαντίδου Χρυσή Β ’ Γυμνασίου Μάθημα Ιστορίας
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
Ροτόντα, Καμάρα, ανάκτορο Γαλέριου
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
1 Καλώς ορίσατε! Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2006 Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων κ. Αριστείδη Ρούσσαρη στην ημερίδα με θέμα: «Δράσεις κοινωνικού.
1 Καλώς ορίσατε! Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009 Συνεδριακό Κέντρο Κρύας Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημητρίου Τσιφή στην ημερίδα με θέμα: «Δράσεις του.
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΥΡΤΙΑΣ ΑΙΤΩΛΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος
 Ανατολικά της πλατείας του Κουλέ Καφέ, στη συμβολή των οδών Θεοτοκοπούλου και Χρυσοστόμου, σώζεται το μοναδικό δημόσιο λουτρό της βυζαντινής εποχής,
Λάμπρος Ζησιμόπουλος Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου Έλενα Τασίου Ε ’ ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Περιεχόμενα Γεωφυσικά Στοιχεία Πόλεις Πολιτισμός Τουρισμός.
Νορβηγικά Φιόρδ Αγγελική Κουρτικάκη & Μαργαρίτα Κουρουνιώτη Β1 
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Ομαδική Παιδαγωγική Σύσκεψη Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων 53 ης Περιφέρειας Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής – Ε. ΜΟΥΣΕΝΑ με θέμα: « Διοικητική λειτουργία.
ΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η χώρα μας φιλοξενεί κάποια πολύ όμορφα βουνά.Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΕΜΑ: « Μαζί με τους Ρομά… Δράσεις προώθησης της ενσωμάτωσης των τσιγγάνων μαθητών στο σχολείο, την κοινωνία και το ευρωπαϊκό πλαίσιο»
Ολοκληρώνονται 510 παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,37 δισ. € σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ.
Τα τελευταία 5 σχολικά έτη αναπτύσσουμε εντατικές δραστηριότητες που ενεργοποιούν σχεδόν όλους τους πυλώνες του ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί και να δραστηριοποιηθεί  καλλιτεχνικά και κοινωνικά σε τοπικό επίπεδο. Μετά από πολύχρονη.
Φανή Λαζάρου-Τρανού 1ο Π.Π.Δ.Σ. Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ- ΑΠΘ Ε
ΠΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αναζητώντας στοιχεία για την ζωή των προσφύγων στην Ελλάδα
«Διασχίζοντας το δρόμο που χάραξε ο Άραχθος»
ΕΠΑ.Λ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Δ’ ΤΑΞΗ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΣ-ΟΡΝΕΛΝΤΟ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΕΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΜΑ
το μεγαλύτερο και ομορφότερο φαράγγι στην Ευρώπη
Project Τμήμα : Γ1 του 6ου Γυμνασίου Χαλκίδας
Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου
Τα Μαθηματικά του Δρόμου
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΒΙΛΛΥ ΚΑΝΝΑ Α1.
ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ: ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ή ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΟΝ; Το κάστρο του Μυστρά Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως, ήταν μία.
Δεν ξεχνώ ! ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
15. Η Αγία Σοφία, ένα αριστούργημα της αρχιτεκτονικής
Ασφάλεια ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ δημοτικο σχολειο αγιου γεωργιου βοιωτιασ
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΤΣΙΤΣΟΣ. Δόξα, 20/09/2016 ΝΑΥΠΗΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Ε. Μ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΤΣΙΤΣΟΣ Δόξα, 20/09/2016 ΝΑΥΠΗΓΟΣ   ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ  Ε.Μ.Π ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ    ΑΕΝ  ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 22 -Τ.Κ. 19200-ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΗΛ.: 6974813302 - FAX:2105549289 E-mails: ntsit@tee.gr ή ntsitsos@tsitsos.gr Websites:www.nikostsitsos.grή www.ntsit.gr ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ: 3727 / 20/09/2016 ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: Υπουργείο Πολιτισμού. Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου. Τηλ: 2610 225186, 2610 225147 Email: ynmtedepni@culture.gr   ΘΕΜΑ: Χαρακτηρισμός παλαιού πέτρινου γεφυριού ως ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ. ΟΝΟΜΑ: Παλαιό πέτρινο γεφύρι στον ποταμό Λάδωνα ΘΕΣΗ: Περιφέρεια Πελοποννήσου Δήμος Γορτυνίας Δημοτική Ενότητα Τροπαίων Χωριό: Τουμπίτσι

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ: Το παλαιό πέτρινο γεφύρι στον ποταμό Λάδωνα στο χωριό «ΤΟΥΜΠΙΤΣΙ», του Δήμου Γορτυνίας, του νομού Αρκαδίας χτίστηκε για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων της περιοχής πάνω από το ποτάμι καθώς και για την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου μεταξύ των πόλεων Τριπόλεως Αρκαδίας και Πύργου Ηλείας. Μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι το γεφύρι αυτό εδόθη στην κυκλοφορία πριν το έτος 1900. Για το έτος αυτό υπάρχουν ομολογίες κατοίκων των χωριών Τουμπίτσι, Δόξα, Ράχες καθώς και άλλων από τα γύρω χωριά.   Για το συγκεκριμένο γεφύρι σας γνωστοποιώ και τα παρακάτω: Για το χωριό Τουμπίτσι αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο έργο ηλικίας άνω των εκατό ετών. Αποτελεί για τους κατοίκους της περιοχής τόπο συγκέντρωσης και έλξης στους χώρους γύρω από αυτό. Πολλοί επισκέπτες, Έλληνες και αλλοδαποί σταματούν στην περιοχή και το φωτογραφίζουν. Αποτελεί μέσον προβολής της περιοχής. Αποτελεί μέρος της αλυσίδας γεφυριών των περιοχών Σούφρα, Κέτανη, Παναγία Μούσγας, Αρατσιάμι, Κήπος, Τουμπίτσι, Μπερτσιά, Παλαιό Γεφύρι στο εργοστάσιο του Λάδωνα τα οποία αναπτύσσονται σε μήκος δρόμου περίπου τριών (3) Km, όλα ίδιας εποχής. Τα γεφύρια αυτά αποτελούν χαρακτηριστικό πολιτισμικό στοιχείο του τόπου και καταδεικνύουν την ιδιαιτερότητά του. Στο γεφύρι του Τουμπιτσίου έχουν εργασθεί εργάτες, τεχνίτες, αρχιτεχνίτες και εργοδηγοί, κάτοικοι των χωριών της γύρω περιοχής και ως εκ τούτου για τις νεώτερες γενιές το γεφύρι έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία.

Φωτογραφίες του γεφυριού (σύνολο 14). 7. Στην συνείδηση των κατοίκων της περιοχής έχει καταταγεί σαν ιστορικό έργο ιδιαίτερης πολιτισμικής βαρύτητας το οποίο κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες γενεές. 8. Ο τρόπος κατασκευής των τόξων του γεφυριού, η θεμελίωση του μέσα στο ποτάμι, τα προστατευτικά του στηθαία, η στατικότητά του καθώς και η αρχιτεκτονική του μορφή είναι μοναδικά ώστε να είναι δικαιολογημένο το αίτημα να χαρακτηρισθεί αυτό ως «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ». 9. Οι κάτοικοι του χωριού Τουμπίτσι επανειλημμένα έχουν αντιδράσει στις περιπτώσεις παρεμβάσεων που θα οδηγούσαν στην αλλαγή της εικόνας του. Αυτό έγινε σε περιπτώσεις που είχε καταστραφεί μέρος του στηθαίου του και όταν επεχειρήθη από εργολάβους να στερεωθεί χαλυβδοσωλήνας πάνω και κατά μήκος της δομής του. Η τοποθέτηση αυτή τελικώς δεν απεφεύχθη, υλοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2016 (Επισυναπτόμενο A). Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και επειδή το γεφύρι κινδυνεύει από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, για λόγους διάσωσης και προστασίας αυτού, με την παρούσα αιτούμαι την έναρξη των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό του παλαιού γεφυριού στο χωριό Τουμπίτσι του Δήμου Γορτυνίας του νομού Αρκαδίας ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου. Για περισσότερο υλικό τεκμηρίωσης είμαι στην διάθεση σας. Επισυνάπτονται: Σελίδες από το βιβλίο οι Δοξιώτες Αρκάδες στις οποίες φαίνεται το γεφύρι (Επισυναπτόμενο Β). Φωτογραφίες του γεφυριού (σύνολο 14). Φωτογραφία με τον χαλύβδινο σωλήνα τοποθετημένο κατά μήκος του (Επισυναπτόμενο A).

A B Α