ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ικανότητες Επικοινωνίας
Advertisements

Επικοινωνία & συναισθηματική αγωγή στην οικογένεια
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Ποια είναι τα σημάδια του Αυτισμού;
Αποτελεσματικές Τεχνικές Επικοινωνίας
Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Επιμορφωτικό Σεμινάριο 23 & 24 Νοεμβρίου 2013 Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση Aναστάσιος Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Αθλήματος Κολύμβησης.
Βασικεσ αρχεσ επικοινωνιακησ αγωγήσ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ Μαρια Κουτάτζη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012.
Communication in Mother tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
«Το κολλάζ της επικοινωνίας»
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ I Φαίδων Θεοφανίδης
Αντανάκλαση Συναισθήματος
ΛΟΥΣΙΜΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Η επικοινωνία στις κοινωνικές ομάδες και στην εκπαίδευση
Ο επικοινωνιακός ρόλος του εκπαιδευτικού σε συμβατικά, υπολογιστικά και δικτυακά περιβάλλοντα μάθησης Μαρία Κορδάκη, Ph.D, M.ED.
Πρόταση αποτελεσματικής μαθησιακής διαδικασίας για το μάθημα : Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο. Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας.
ΟΙ «ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
This project has been funded with support from the European Commission. Communication in Mother tongue πληροφορίες Επικοινωνία στη μητρική γλώσσα.
Συναισθηματικη αγωγη.
ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Μέθοδος Project Μια εναλλακτική μορφή διδασκαλίας απέναντι στην παραδοσιακή, στο μάθημα της Έκφρασης-΄Εκθεσης. Προσανατολισμός: Ανθρωπιστικός - Παιδοκεντρικός.
ΟΜΙΛΟΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ Καλλιέργεια του προφορικού λόγου σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης Καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων.
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Αρχές Αποτελεσματικής Επικοινωνίας
Επικοινωνία (communicating) Δεξιότητες Επιστημονικής Μεθόδου.
Διακρίσεις της Επικοινωνίας Γραπτή Επικοινωνία
Χαρακτηριστικά παιδιών αυτιστικού φάσματος
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ Δεξιότητες παρουσιάσεων Monica Hadjichrysanthou Senior Instructor – Communication Department of Humanities.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Τι άλλαξε στα νέα αναλυτικά προγράμματα;. Βασικοί άξονες του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Βασικοί άξονες του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Ένα συνεκτικό.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Προώθηση / Επικοινωνία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΚΑΖΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΠΕ09 ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ 1.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Θέματα προσέγγισης και επικοινωνίας με άτομα με ειδικές ανάγκες Μάρω Κακουρή- Παπαγεωργίου Κλινική Ψυχολόγος 21 Ιανουαρίου 2016.
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Η επικοινωνία είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού και για την αποτελεσματική λήψη των αποφάσεων. Σε αυτό το κεφάλαιο.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Θεωρία επικοινωνίας Υπεύθυνη σεμιναρίου Δρ. Γεωργία Ψαρρά.
Καταιγισμός ιδεών Συνιστάται για την πολυεπίπεδη εξέταση ζητήματος ή κεντρικής έννοιας, μέσω της παρακίνησης των εκπαιδευόμενων να προβούν σε ελεύθερη,
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.
Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική & τον Προσανατολισμό (Π. Ε. ΣΥ
Γλωσσικά Ζητήματα: Δεξιότητες και Προγράμματα Μελέτης
Παράθυρο Johari.       Ψυχοδυναμική των σχέσεων βοήθειας και ανάπτυξης οικογενειακών σχέσεων (Παράθυρο Johari)
Μη λεκτική επικοινωνία (ως στοιχείο του μαθησιακού περιβάλλοντος)
Προσεγγίσεις επεξεργασίας πληροφοριών Οι βασικές διεργασίες: Κωδικοποίηση, αποθήκευση, ανάσυρση.
«Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία!»
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ, Ph.D.
Σχολική διαμεσολάβηση: Πρόληψη και επίλυση της ενδοσχολικής βίας
Η δύναμη της εικόνας Το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Σε αυτή τη δραστηριότητα.
Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και Επιστήμες της Αγωγής
Επιχειρησιακές Επικοινωνίες
Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ
ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Διαδικασία επικοινωνίας
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
Εισηγητής: Msc Νίκος Νίκας
«Παιδιά με Σωματικές Αναπηρίες & Δυσκολίες Προσαρμογής»
Βασικό στοιχείο του μαθησιακού περιβάλλοντος
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΓΟΝΕΩΝ Γιαλυράκη Πόπη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας(Msc), Play Therapist Θεραπεύτρια ζευγαριών (ICEEFT), Εκπαιδεύτρια ομάδων γονέων(Gordon-Fillial)
Μη λεκτική επικοινωνία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ Ph.D. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α) ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ Β) ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ) ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: 1) ΠΟΜΠΟΣ - Όποιος Αποφασίζει Να Στείλει Το Μήνυμα 2) ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - Λέξεις, Χειρονομίες, Εκφράσεις, Κινήσεις Του Σώματος 3) ΜΕΣΟ - Το Κανάλι Με Το Οποίο Μεταφέρονται Τα Μηνύματα 4) ΔΕΚΤΗΣ – Αυτός/η Που Θα Λάβει Το Μήνυμα 5) ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ - Ερμηνεία Του Μηνύματος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

1) ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - ΕΚΦΡΑΣΗ, ΥΦΟΣ, ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ 1) ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ - ΕΚΦΡΑΣΗ, ΥΦΟΣ, ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ 2) ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Περιοχές «Απόστασης» “Familiarity Zone” (15 cm.– 45 cm.) “Personal Zone” (46 cm. – 1.5 m.) “Social Zone” (1.23 m. -3.60 m.) “Public Zone” (3.61 m. - > !!!!!)

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 1) ΦΟΒΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ 2) ΧΑΜΗΛΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ 3) ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ 4) ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1) Περιέγραψε Την Κατάσταση Ή Την Συμπεριφορά Του Αλλού Η Οποία Σε Ενοχλεί 2) Περιέγραψε Τα Συναισθήματα Που Σου Προκαλεί Η Συμπεριφορά Καθώς Και Της Επιπτώσεις Της 3) Καθόρισε Την Αλλαγή Στην Συμπεριφορά Του Άλλου Που Ζητάς 4) Εξήγησε Πως Θα Αντιδράσεις Αν Η Επιθυμία Σου Δεν Γίνει Σεβαστή

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ & ΑΝΑΓΚΩΝ Την χρήση του πρώτου προσώπου 2) Την έκφραση του σεβασμού προς τον άλλο 3) Τον σαφή καθορισμό της αλλαγής συμπεριφοράς που επιθυμούμε

ΕΙΚΟΝΑ ΑΘΛΗΤΗ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ: α) Σταθερό Βήμα β) Κεφάλι Ψηλά γ) Άνοιγμα Ώμων Προς Τα Έξω δ) Ελεύθερη Κίνηση Χεριών

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΝΑ «ΑΚΟΥΜΕ» Να είμαστε ανοικτοί σε αυτά που ακούμε 2) Να κατανοούμε το σκοπό αυτού που μιλάει και το πώς οργανώνει τις πληροφορίες 3) Να μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ πραγματικών γεγονότων και της γνώμης αυτού που μιλάει

4) Να μπορούμε να διαχωρίσουμε μεταξύ λογικών και συναισθηματικών επιχειρημάτων 5) Να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη στάση αυτού που μιλάει 6) Να μπορούμε να αναγνωρίσουμε διαφορές μεταξύ των λεκτικών και μη λεκτικών μηνυμάτων

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 1) Είσαι Δεκτικός Και Υπομονετικός 2) Δώσε Προσοχή Σε Αυτά Που Λέγονται 3) Απόφυγε Την Αβεβαιότητα 4) Απομάκρυνε Τις Παρεμβολές 5) Καθυστέρησε Να Διαμορφώσεις Γνώμη

ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Anshel, 1990) 1) Να Είσαι Πάντοτε Ειλικρινής 2) Μην Παίρνεις Αμυντική Στάση 3) Να Είσαι Συνεπής 4) Να Προσπαθήσεις Να Κατανοήσεις Τα Συναισθήματα Των Άλλων 5) Μην Γίνεσαι Σαρκαστικός 6) Δίδαξε Δεξιότητες

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ) 7) Ο Έπαινος Και Η Κριτική Να Απευθύνονται Στην Συμπεριφορά Και Όχι Στο Άτομο 8) Χρησιμοποίησε Την Γλώσσα Του Σώματος Για Να Στείλεις Θετικά Μηνύματα 9) Εξέφρασε Τα Συναισθήματα Σου Με Εποικοδομητικό Τρόπο 10) Προσέγγισε Με Συνέπεια Όλα Τα Μέλη Της Ομάδας