ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Φρόντιζε να επιλέγεις για τις μετακινήσεις σου, όταν είναι δυνατό, την πεζοπορία, το ποδήλατο ή τα μέσα.
Advertisements

Ενεργεια.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
Λουκία Τζελέπη - Τμήμα Γ5
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Περιβαλλοντική Συνείδηση.
10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Μ1Α2
Περιβάλλον και Ενέργεια
10 τρόποι να εξοικονομήσουμε ενέργεια…
ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Μορφές ενέργειας.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Χρυστάλλα Αναστασίου.
ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ και λαμπεσ εξοικονομησησ ενεργειασ
Ε ν έ ρ γ ε ι α.
Τρόποι Εξοικονόμησης Ενέργειας
Διαχείριση Φυσικών Πόρων – Α’ & Β’ Λυκείου
Σήμερα θα μιλήσουμε για τη Φωτοσύνθεση
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Τι είναι Φυσικός πόρος;
Τα ορυκτά καύσιμα(πετρέλαιο, ορυκτοί άνθρακες, φυσικό αέριο) είναι μη ανανεώσιμοι φυσικοί πόροι και η υπερεκμετάλλευσή τους θα οδηγήσει στην εξάντλησή.
Πετρέλαιο.
Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ 8/4/2017 Εγγλεζάκη Φρίντα.
Πώς μπορείτε να την καταπολεμήσετε; EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Κλιματική αλλαγή.
ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!; Συγχαρητήρια! Είσαι πια αρκετά μεγάλος για να χρησιμοποιείς την ηλεκτρική κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων η μαμά σου σού είπε πως μπορείς.
Μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Τζαχαλάκη Χριστοδούλη Οσάφη Αγγελική.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ενέργεια αλλάζει συνεχώς μορφή
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ Θέση του Άνθρακα στον Περιοδικό Πίνακα Βρίσκεται στη 14 η ομάδα και στη 2 η περίοδο του Π.Π. Συμβολίζεται με το αγγλικό γράμμα C.
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
 Στο σχολείο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την βιομάζα ως καύσιμο για παραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας,καύσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αντικαταστήσουμε.
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΟΜΑΔΑ3 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Κ. ΘΩΜΑΗ Β. ΑΓΓΕΛΟΣ Χ.. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια,καίνε λιγνίτη και άλλους γαιάνθρακες. Η καύση.
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΛΑ ΡΑΦΑΗΛ ΛΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Tρόποι εξοικονόμησης ενέργειας.
5.4 ΜΟΡΦΕΣ & ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 5.5 ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
«Η πράξη σου μετράει, ανεξάρτητα πόσο μικρή είναι. Σκέψου πριν ενεργήσεις»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χρήση τους.
Ορυκτοί άνθρακες ένα πολύτιμο στερεό.. Πώς δημιουργήθηκαν οι ορυκτοί άνθρακες. Οι ορυκτοί άνθρακες, ή αλλιώς γαιάνθρακες, βρίσκονται στο υπέδαφος. Σχηματίστηκαν.
Τα υπέρ και τα κατά Stomikrocosmotistaxismas.blogspot.gr.
ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΣΑΒΒΑΣ ΓΑΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΜΑΓΚΟΥΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΚΛΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΡΙΚΟΣ ΣΚΕΥΟΣ ΚΑΖΩΝΗΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΔΕΡΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.
λιθάνθρακας λιγνίτης γραφίτης διαμάντι Υπάρχει στη φύση ελεύθερος ως γαιάνθρακας, γραφίτης, διαμάντι. Υπάρχει και σε πολλές χημικές ενώσεις, απλές.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ενέργεια.
Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και η Τρύπα του Όζοντος!!!!
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου
Θερμότητα.
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
Παγκόσμια κατανάλωση ενέργειας
Ορυκτά καύσιμα Τα ορυκτά καύσιμα είναι καύσιμα προερχόμενα από φυσικές πηγές όπως αναερόβια αποσύνθεση νεκρών θαμμένων οργανισμών. Η ηλικία των νεκρών.
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Α΄ 1.
Ηλίας Μπουναρτζής Ηλίας Μπουναρτζής.
Αντωνιάδης Αλέξανδρος
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Επανάληψη Α τετραμήνου
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Μαρμαρίδου Ιωάννα Επανομή, Φεβρουάριος 2019.
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Το φυσικό αέριο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν στο υπέδαφος. Μετά την εξόρυξή του μεταφέρεται.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο φυτικούς οργανισμούς που καταπλακώ- θηκαν.

Οι Ορυκτοί άνθρακες έχουν πολλές μορφές, ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε άνθρακα διακρίνονται σε ΤΥΡΦΗ -50% ΛΙΓΝΙΤΗ 50%-70% ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ 70%-90% ΑΝΘΡΑΚΙΤΗ +90%

Υπάρχει και άλλη μία κατηγορία για τους ορυκτούς άνθρακες,οι άμορφοι άνθρακες. Ονομάζονται έτσι,γιατί η διάταξη των ατόμων του άνθρακα που τον αποτελούν είναι τυχαία και δεν είναι συγκεκριμένη.

Το φυσικό αέριο βρίσκεται στο υπέδαφος σε αέρια μορφή και σχηματίστηκε εκατομμύρια χρόνια πριν απο διάφορους μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν.

Το φυσικό αέριο έχει παρόμοια σύσταση με το πετρέλαιο. Δημιουργήθηκε και αυτό από μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Ονομάζονται οι πηγές ενέργειας που ανανεώνονται πολύ γρήγορα απο τη φύση και είναι ανεξάντλητες. MH AΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ονομάζονται οι πηγές ενέργειας που εξαντλούνται πολύ γρήγορα και δεν ανανεώνονται.Οπως είναι το πετρέλαιο,το φυσικό αέριο κ.α.

Περιορίζουμε την ενέργεια που χρησιμο- ποιούμε για τη θέρμανση του σπιτιού μας με το να ντυνόμαστε καλύτερα. Το χειμώνα κλείνουμε καλά τα παράθυρα του σπιτιού μας, για να μην φεύγει η θερμότητα στο περιβάλλον. Στην κουζίνα χρησιμοποιούμε το μάτι της κουζίνας σύμφωνα με τον πάτο του σκεύους. Τοποθετούμε στα σπίτια μας ηλιακό θερμοσίφωνα, για τη θέρμανση μας. Μπορούμε με απλές καθημερινές ενέργειες να συμβάλουμε στην οικονομία ενέργειας.

Κλείνουμε τη βρύση, όταν δεν τη χρειαζόμαστε. Κάνουμε ντουζ και όχι μπάνιο στην μπανιέρα, για να μη σπαταλάμε νερό. Κλείνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές, όταν δεν τις χρησιμοποιούμε. Δεν αφήνουμε την πόρτα του ψυγείου ανοικτή, όταν δεν είναι απαραίτητο. Για τις μετακινήσεις μας χρησιμοποιούμε το ποδήλατο, όσο αυτό είναι δυνατό.

ΚΑΛΟΟΟ!!