ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (Η.Π.Α)
Advertisements

Ιφιγένεια Ηλιαδου! ΣΤ΄2 1 Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο φλοιό) 1. Σύγκλιση λιθοσφαιρικών πλακών (Ωκεάνιος με ωκεάνιο.
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
Τα βουνά και οι πεδιάδες της Ευρώπης
Η ΕΛΛΑΔΑ.
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
ΚΟΡΥΦΕΣ!!!! ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Είναι ΟΙ ΕΞΗΣ: ΕΒΕΡΕΣΤ
ΑΣΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό
Δ2. ΑΣΙΑ Το βορειότερο τμήμα της βρίσκεται πολύ κοντά στον Βόρειο Πόλο, το νοτιότερο πολύ κοντά στον Ισημερινό, ενώ ορισμένα νησιωτικά τμήματα της βρίσκονται.
Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Β. Αμερική, Ν. Αμερική, Ωκεανία
Κάθε λαός έχει την δική του κουζίνα
Βουνά όλου του κόσμου Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Οι μεγάλες οροσειρές του πλανήτη
ΜΕΝΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΡΟΑΤΙΑ
Κάνε κλικ στην χώρα που σε ενδιαφέρει:
ΒΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ2.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
ΕΡΗΜΟΙ Έλενα Μαρίνου Α3.
ΒΟΥΝΑ Ένα βουνό ή όρος είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που εξαπλώνεται πάνω από τη γύρω περιοχή, σε μια περιορισμένη έκταση, με μια κορυφή. Ένα βουνό.
Τα βουνά.
3ο ΜΑΘΗΜΑ Μελετώντας τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Ήπειροι και ωκεανοί υδρόγειος= γη +ύδωρ
Παγκόσμιος Χάρτης.
TA MEΓΑΛΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΟΡΟΣΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.
ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ Βαγγέλης - Ορέστης.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος:
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ.
Κεφ. 34 Το φυσικό περιβάλλον και η θέση της Ασίας ΟΥΡΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2013.
Σονίλα Τζεχαλίου Άνδεις. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ ΤΜΗΜΑ A3 Σχολικό έτος: Καθηγητής: Κατσοπρινάκης Σταύρος.
Η Υφαλοκρηπίδα είναι τμήμα του παράκτιου βυθού της θάλασσας. Ο ορισμός της κατά τη γεωλογία είναι το τμήμα το οποίο αποτελεί την ομαλή προέκταση της.
Β΄Ενότητα Το φυσικό περιβάλλον. Κεφάλαιο 7: Η κατανομή των ηπείρων και των ωκεανών Γη – Ο «γαλάζιος» πλανήτης Οι θάλασσες καλύπτουν τα 7/10 της γήινης.
Κεφ. 35 Τα κράτη της Ασίας. Ρωσία Καζακστάν Μογγολία Κίνα Ινδία Πακιστάν Αφγανιστάν Ουζμπεκιιστάν Τουρκμενιστάν Κιργιστάν Τατζικιστάν Νεπάλ Μπαγκλαντές.
Κεφάλαιο 39 Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Β. Αμερικής.
Ιμαλάια Μια εργασία για τα Ιμαλάια στη Γεωγραφία Α΄ Γυμνασίου της Δήμητρας Ευαγγελινίδη.
Η ΑΣΙΑ. Γεωγραφική θέση Ειρηνικός ωκεανός Ευρώπη Ινδικός ωκεανός Βόρειος παγωμένος ωκεανός.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ Εργασία στο μάθημα της γεωγραφίας από την μαθήτρια Αιμιλία Γκιζά Τμήμα: Β’1 Σχολικό έτος:
ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΠΛΑΚΩΝ
Η ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Εργασία Γεωγραφίας Κοτσοβού Γρηγόρη Μαθητή της τάξης Β4
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
Η ήπειρος που θα εξερευνήσουμε
Γεια σασ παιδια σημερα θα δειτε για τουσ ωκεανουσ και τισ θαλασσεσ
Τα 5 ψηλότερα βουνά του κόσμου!
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
Γεωλογική ιστορία της Ευρώπης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Ηφαιστεια αγγελικη & χριστιανα Στ΄2.
Τα βουνά και οι πεδιάδες της Ευρώπης
Τα 5 ψηλότερα βουνά Φανή Λαζάρου-Τρανού ΣΤ
O Καύκασος.
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
ΚΑΣΣΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η Υδρόγειος Ήπειροι και Ωκεανοί.
Εργασία στην Γεωγραφία
Ο βαρύς χειμώνας αποκλείει τις ορεινές περιοχές αρκετά συχνά
3ον Δρόμοι επικοινωνίας και ανταλλαγής αγαθών και πολιτισμού
Μόσχα Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα και μία από τις δύο ομοσπονδιακές πόλεις της Ρωσίας. Με πληθυσμό κατοίκους Νόμισμα: Ρούβλια.
Ηλίας Μπουναρτζής/users.sch.gr/bounartzis. Σε ποιες περιοχές χωρίζεται η Ασία; Ποιες είναι οι δύο μεγάλες οροσειρές της Ασίας; Ποιοι είναι οι πιο.
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α 4 Σχ. Έτος ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

Οι μεγαλύτεροι έρημοι Τα μεγαλύτερα βουνά – ηφαίστεια και πετρώματα Τα μεγαλύτερα βουνά – ηφαίστεια και πετρώματα Οι σημαντικότερες πεδιάδες

Η ΕΡΗΜΟΣ ΤΑΡ Η Έρημος Ταρ, είναι μία μεγάλη, άγονη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της ινδικής χερσονήσου, η άλλως καλούμενη Μεγάλη ινδική έρημος.

Η έρημος Γκόμπι είναι μεγάλη έρημος της Ασίας. Καλύπτει τμήματα της βόρειας και βορειοδυτικής Κίνας και της νότιας Μογγολίας.

Η έρημος Τάκλα Μακάν είναι μια έρημος της Κεντρικής Ασίας. Περικλείεται από την οροσειρά Κουνλούν στα νότια, και τις οροσειρές του Παμίρ και του Τιάν Σαν στα δυτικά και βόρεια.

Τα Ιμαλάια Τα Ιμαλάια είναι η υψηλότερη οροσειρά της Γης, όπου χωρίζουν την Ινδική υποήπειρο από το οροπέδιο του Θιβέτ. Στα Ιμαλάια βρίσκεται το Έβερεστ που είναι το ψηλότερο βουνό της Γης με υψόμετρο μέτρα.

Τα Ουράλια όρη είναι οροσειρά της Ρωσίας που αρχίζει σχεδόν από τον Β. Παγωμένο ωκεανό και κατευθύνεται προς τα νότια, φθάνοντας σχεδόν ως την Κασπία θάλασσα. Το συνολικό μήκος της είναι γύρω στα χλμ. Μαζί με τον Ουράλη ποταμό αποτελούν τα φυσικά σύνορα που χωρίζουν την Ευρώπη από την Ασία

Ο Καύκασος βρίσκεται ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία. Το υπέδαφός του είναι πλούσιο σε πετρέλαιο και μεταλλεύματα με υψόμετρο μέτρα.

Το Λότσε είναι το τέταρτο υψηλότερο βουνό στη Γη και συνδέεται με το Έβερεστ μέσω του Νότιου Περάσματος.

Το Κρονότσκι είναι ένα μεγάλο στρωματοηφαίστειο στην χερσόνησο Καμτσάτκα. Το ηφαίστειο είναι γνωστό για το συμμετρικό, κωνικό του σχήμα, το οποίο συγκρίσιμο με αυτό των ηφαιστείων Φούτζι στην Ιαπωνία και Μαγιόν στις Φιλιππίνες.

Τα ηφαίστεια της Καμτσάτκα είναι μια μεγάλη ομάδα ηφαιστείων που βρίσκονται στη χερσόνησο Καμτσάτκα. Το ψηλότερο ηφαίστειο είναι το Κλουτσέφκαγια με υψόμετρο μέτρα.

Το Μαγιόν είναι ενεργό ηφαίστειο στην επαρχία Αλμπάι στο νοτιοανατολικά τμήμα του νησιού Λουζόν, στις Φιλιππίνες. Είναι διάσημο ως « Τέλειος Κώνος » εξαιτίας του συμμετρικού σχήματος του. Το ηφαίστειο έχει υψόμετρο μέτρα

Το όρος Νταμαβάντ είναι ένα ενεργό ηφαίστειο και ψηλότερη κορυφή του Ιράν, με υψόμετρο μέτρα.

Το Μπρόμο είναι ενεργό ηφαίστειο σ την ανατολική Ιάβα. Το Μπρόμο έχει υψόμετρο μέτρα και η πιο πρόσφατη έκρηξή έγινε το 2011.

Βρίσκεται στην Καμτσάτκα της Ρωσίας και συμπεριλαμβάνε ται ανάμεσα στα 29 ενεργά ηφαίστεια της περιοχής.

Το μικρό ηφαιστειακό νησί Κρακατόα βρί σκεται μεταξύ της Ιάβας και της Σουμάτρας στην Ινδονησία.

Ο Αργαίος βρίσκεται στην Τουρκία. Είναι μεγάλο ηφαίστειο στην Καππαδοκία και το ψηλότερο βουνό της Μικράς Ασίας. Το υψόμετρο του φθάνει τα μέτρα.

Το όρος Φούτζι είναι το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, με υψόμετρο της κορυφής του πάνω από το επίπεδο της θάλασσας μέτρα. Βρίσκεται περίπου εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο και είναι ενεργό ηφαίστειο.

Το Αραράτ είναι ένας χιονοσκεπής ηφαιστειακός κώνος στην Τουρκία. Έχει δύο κορυφές : το Μεγάλο Αραράτ ( η υψηλότερη κορυφή της Τουρκίας και όλου του Αρμενικού οροπεδίου με υψόμετρο μέτρα ) και το Μικρό Αραράτ ( με υψόμετρο μέτρα ).

Το μάγμα που ψύχεται πάνω ή κοντά στην επιφάνεια της Γης στερεοποιείται και σχηματίζει εκρηξιγενή πετρώματα.

Τα στρώματα των ιζημάτων που αποτέθηκαν και οι νεκροί οργανισμοί δημιουργούν τα Ιζηματογενή πετρώματα.

Είναι τα πετρώματα που έχουν μετασχηματιστεί κάτω από τέτοια θερμότητα και πίεση σε βαθμό τέτοιο, ώστε να εμφανίζουν μορφή πολύ διαφορετική από τα αρχικά πετρώματα.

Η Ρωσία, ή επίσημα γνωστή ως Ρωσική Ομοσπονδία, είναι μια χώρα που βρίσκεται στη βόρεια Ευρασία. Αποτελείται από 85 ομοσπονδιακά κρατίδια.

Η Σιβηρία είναι γεωγραφική και ιστορική περιοχή της Ρωσίας. Βρίσκεται στη βόρεια Ασία και εκτείνεται από τα Ουράλια Όρη έως στον Ειρηνικ ό. Έχει έκταση περίπου τετ. χλμ.

Η Κίνα αποτελεί το 1/4 της συνολικής επιφάνειας της γης. Χαρακτηριστικό του Κινεζικού εδάφους είναι ότι ανήκει στη λιθοσφαιρική πλάκα της Ευρασίας, με εξαίρεση τις δυτικές και νοτιοδυτικές της περιοχές που ανήκουν στην πλάκα της Ινδίας

%B5%CE%BD%CE%AD%CF%82_%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%81%CF%89%CE %BC%CE%B1 %B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%88%CF%81%CE%B7% CE%BC%CE%BF%CE%B9_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CF% 83%CE%AF%CE%B1%CF% %B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%97%CF%86%CE%B1% CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%B 7%CF%82_%CE%91%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82