ΤΖΙΓΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θα έχετε δει ότι στον κόσμο υπάρχουν μικρά γραφεία.
Advertisements

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
Διδακτικές στρατηγικές Oδηγίες για βέλτιστες συνθήκες μάθησης Gagné.
Δημιουργία Παρουσιάσεων με τη βοήθεια του PowerPoint
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Διδακτικές προσεγγίσεις στο μάθημα της Πληροφορικής.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2009 Μ. Τορτούρης
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ:  Υπηρεσίες Κινητής Διακυβέρνησης  Αξιολόγηση Ποιότητας Υπηρεσιών μέσω Κινητών Συσκευών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΒΟΓΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΑΔΑΜ Παρουσίαση του.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
Εφαρμογές των νέων Τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
Learning to Learn Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκτη.
ΟΜΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:……………………………… ΤΙΤΛΟΣ ΙΣΤΟΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ: (το θέμα της ιστοεξερεύνησης)………………………………………….. Θα αναφέρετε το μάθημα στο οποίο θα γίνει η ιστοεξερεύνηση.
Διαχείριση Έργων Πληροφορικής
Ασκήσεις.
Τίτλος δραστηριότητας: Όνομα Εκπαιδευτικού: Σχολείο:
Ο τομέας της Πληροφορικής
ΠΟΛΥΜΕΣΑ. OI “MULTI-ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ” ΤΩΝ MULTIMEDIA ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Τι είναι τα πολυμέσα? Τα Πολυμέσα (Multimedia) είναι ο κλάδος της πληροφορικής τεχνολογίας.
 Είναι τεκμηριωμένο το περιεχόμενο του βιβλίου ή του άρθρου περιοδικού με σχετική βιβλιογραφία;  Ημερομηνία έκδοσης; Ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται,
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΚΟΙΤΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΟΙΤΑΖΩ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. Η Διαδικασία της λήψης απόφασης στην επιλογή σπουδών και επαγγελμάτων ΓΡΑΣΕΠ Γ/σιο Ερασμίου Ξάνθης.
Ηλεκτρονικές συναλλαγές. Το θέμα που μας ανατέθηκε στο μάθημα του Project είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Μάθαμε τι είναι και ότι μας προσφέρει ποικίλες.
Η επιστήμη του Web.
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
Τίτλος Ενδιάμεση Εξέταση Πτυχιακής Εργασίας >. 2 Αντικείμενο της εργασίας Ο σκοπός της εργασίας είναι να κατασκευασθεί ένα σύστημα > Οδηγία: customize.
Κατηγορίες Λογισμικού. Περιγραφή Ενότητας  Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε την έννοια του λογισμικού. Θα αναπτυχθούν οι κατηγορίες λογισμικού με τις.
Πρόγραμμα Σπουδών ΤΠΕ-Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας Δ’ τάξης.
Καλέμας Απόστολος, ΚΣΕ ΔΗΜΗΤΡΑ, Λάρισα Μάιος 2008 Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία Αναλυτικό.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
ΛΆΤΣΙΟΥ ΘΕΟΔΏΡΑ ΑΜ:5399 ΚΟΡΟΜΗΛΆ ΜΑΡΊΑ ΓΕΩΡΓΊΑ ΑΜ:5385 Η γη ως ουράνιο σώμα- Η εναλλαγή μέρας νύχτας.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΥΦΥΟΥΣ ΠΟΛΗΣ
Ανάλυση κρίσιμου συμβάντος
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
ΜΥΛΟΙ.
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Το αλφαβητάρι της Ιλιάδας»
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Αυτοματισμού Γραφείου
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet Μάθημα 7.9: Δρομολόγηση
Παρουσιάζουν οι : Αποστόλης Τσιριβάκος Βασίλης Χουβαρδάς από το Ε2
Παρουσίαση της ύλης του μαθήματος «Εφαρμογές Υπολογιστών»
Συνηρημένα ρήματα σε –αω (ενεργητική & μέση φωνή)
Μονάδες εισόδου – εξόδου Είδη υπολογιστών
Βασικές Έννοιες και Ορισμοί
Ζωγράφου Αθηνά (ΠΕ02)-Κοπατσάρη Γεωργία (ΠΕ03)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Ενδιάμεση Εξέταση Πτυχιακής Εργασίας
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Συνεργαζόμενοι: Τάξη:
ΤΕΙ Ηρακλείου Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
έννοια και λειτουργια της εκπαιδευσησ
στο PowerPoint 7 τρόποι για να συνεργαστείτε με άλλα άτομα
ΙΔΕΕΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Η/Υ – Εισαγωγή στην Πληροφορική Εισαγωγή στο word (Ασκηση 6)
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Συνεργαζόμενοι: Τάξη:
Το υπολογιστικό σύστημα σαν ενιαίο σύνολο
Η παρουσίαση αυτή ίσως προκαλέσει συζήτηση με το κοινό από την οποία θα προκύψουν ενέργειες. Χρησιμοποιήστε το PowerPoint για να καταγράψετε τις ενέργειες.
Καλώς ορίσατε στο νέο PowerPoint
Τίτλος εκπαιδευτικής παρουσίασης
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Οι Κατευθύνσεις στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΖΙΓΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μέχρι τώρα στο μάθημα της Πληροφορικής μάθαμε κάποια πράγματα για τις συσκευές υλικού. Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να εφαρμόσουμε αυτά που μάθαμε στη θεωρία. Θεωρείστε ότι είστε πράκτορας της CIA και σας έχουν αναθέσει μια μυστική αποστολή γιατί είστε ο πιο κατάλληλος σε θέματα τεχνολογίας. Θα πρέπει να ανακαλύψετε κάποια μυστικά ηλεκτρονικά δεδομένα που απειλούν την ασφάλεια της χώρας σας και να τα φέρετε στην CIA. Η αποστολή περιλαμβάνει την εγκατάσταση συσκευών εισόδου και εξόδου για να μπορέσετε να πάρετε αυτά τα μυστικά ηλεκτρονικά δεδομένα. Η ολοκλήρωση της αποστολής βασίζεται στην απόλυτη εχεμύθεια σας. Καλή επιτυχία στη μυστική σας αποστολή!!!

Θα πρέπει να αναγνωρίσετε τις διαφορετικές μονάδες εισόδου και εξόδου από κάποιες φωτογραφίες. Θα χρησιμοποιήσετε μερικές ιστοσελίδες για να αναγνωρίσετε αυτές τις συσκευές. Καθώς επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες, θα πρέπει να εξακριβώσετε και τις λειτουργίες των διαφόρων συσκευών. Όταν ολοκληρώσετε την έρευνα σας, θα συλλέξετε όλες τις πληροφορίες για να δημιουργήσετε μία εκπαιδευτική παρουσίαση για να βοηθήσετε τους άλλους πράκτορες της CIA να διαβάσουν και να επεξεργαστούν τα ηλεκτρονικά δεδομένα που καταφέρατε να συλλέξετε σύμφωνα με τις συσκευές υλικού. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΣΤΟΧΟΙ

Καλείστε να παρουσιάσετε στη CIA ένα έγγραφο του PowerPoint τα εξής θέματα:  Ορισμός των συσκευών εισόδου  Ορισμός των συσκευών εξόδου  Αναγνώριση συσκευών  Να δηλώσετε ποιες είναι εισόδου και ποιες εξόδου και  Να αναφέρετε τις λειτουργίες τους Θα αντλήσετε τις πληροφορίες σας από τις παρακάτω πηγές:  ,6257/index1_2.html ,6257/index1_2.html       nic/Yliko/Yliko%20Ma8imaton/Pliroforiki/G%20Taxi/1on_Mathhma_parousi ashs.pdf nic/Yliko/Yliko%20Ma8imaton/Pliroforiki/G%20Taxi/1on_Mathhma_parousi ashs.pdf ΠΗΓΕΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η παρουσίαση σας θα αξιολογηθεί με βάση τα παρακάτω κριτήρια: ○ Την πληθώρα και την ποιότητα των πληροφοριών στην οποία στηριχτήκατε. ○ Την δόμηση τους ○ Την χρήση οπτικοακουστικού υλικού (εικόνες, βίντεο, σχεδιαγράμματα) ○ Την ποιότητα της παρουσίασης σας στους υπόλοιπους πράκτορες της CIA και τα συμπεράσματα σας Η παρουσίαση σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:  5-6 διαφάνειες (η 1 η Διαφάνεια (τίτλου) δεν είναι μετρήσιμη)  κάθε διαφάνεια πρέπει να έχει τίτλο και μία εικόνα και  κάθε διαφάνεια να έχει διαφορετικό φόντο ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Με την ολοκλήρωση της έρευνας σας θα έχετε επιτύχει την πρώτη σας αποστολή. Θα πρέπει να έχετε μάθει τις διαφορές μεταξύ μονάδων εισόδου και εξόδου. Τώρα είστε έτοιμοι να δώσετε παραδείγματα λειτουργίας για κάθε συσκευή. Αποστολή εξετελέσθη!!!!