Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Καλώς ήρθατε στο πρώτο μάθημα του εργαστηρίου μας Όλοι οι υπολογιστές είναι πολύ χαρούμενοι που σας βλέπουν !!!

2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Στο μάθημα αυτό θα εξηγήσουμε τέσσερες έννοιες: - τα δεδομένα - την επεξεργασία των δεδομένων - την πληροφορία - τον κύκλο της επεξεργασίας των δεδομένων και θα δούμε πως αυτά συνδέονται με το μάθημά μας, την Πληροφορική

3 Ξεκινάμε ! Είστε έτοιμοι;
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Θα σας παρουσιάσω ένα συνηθισμένο, απλό πρόβλημα που ένα κορίτσι, η Μαρία, αντιμετωπίζει. Θέλει τη βοήθειά σας για να δει τι πρέπει να κάνει. Βέβαια εσείς τώρα είστε πολύ καλοί με τους υπολογιστές και την Πληροφορική και είμαι σίγουρος θα τα καταφέρετε πολύ..... επιστημονικά… Είστε έτοιμοι; Ξεκινάμε !

4 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Η Μαρία πηγαίνει στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς της για να αγοράσει δυο βιβλία για τα Χριστούγεννα έχοντας μαζί της 20 €. Τα βιβλία κοστίζουν το ένα 8,20 € και το άλλο 11,50 €. Θα καταφέρει να αγοράσει τα βιβλία ή θα πρέπει να αγοράσει κάτι άλλο;    Ας συμπληρώσουμε τους πίνακες που ακολουθούν για να τη βοηθήσουμε !!

5 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Ποια είναι τα αρχικά δεδομένα στο πρόβλημά μας και ποια η αρχική επεξεργασία που θα γίνει; Ποια είναι τα νέα δεδομένα και ποια η τελική επεξεργασία; Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία ? ?...... ? Και τα δύο βιβλία μαζί κοστίζουν € Δεδομένα Επεξεργασία Τελική Πληροφορία ? ?...... ? ? ? ?

6 πρόσθεση αφαίρεση Μαρία, ...προχώρα 8,20 € 11,50 € 20 € 19.70 €
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Δεδομένα Επεξεργασία Πληροφορία 8,20 € 11,50 € πρόσθεση Και τα δύο βιβλία μαζί κοστίζουν € Δεδομένα Επεξεργασία Τελική Πληροφορία 20 € € αφαίρεση Μαρία, ...προχώρα

7 Τα καταφέρατε πολύ καλά !!!!
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Μπράβο! Τα καταφέρατε πολύ καλά !!!! Τώρα να προχωρήσουμε στην επόμενη διαφάνεια σε λίγο πιο δύσκολα! και αν τα καταλάβουμε εξίσου καλά και αυτά, δεν το συζητώ, θα δικαιούστε μια βόλτα με το υπερσύγχρονο αεροπλάνο μου!

8 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Στα ανθρώπινα προβλήματα τα δεδομένα δεν είναι μόνο αριθμοί, αλλά και λέξεις, εικόνες, σύμβολα, ήχοι, συναισθήματα κλπ. Η επεξεργασία των δεδομένων στο μυαλό μας ή και σε διάφορες συσκευές δημιουργεί μια νέα γνώση, μια πληροφορία. Παραπέρα αυτή η πληροφορία μπορεί να γίνει ένα νέο δεδομένο σε μια νέα επεξεργασία και αυτό το ονομάζουμε κύκλο επεξεργασίας των δεδομένων. Ο υπολογιστής είναι μια συσκευή που μπορεί να επεξεργάζεται χιλιάδες δεδομένα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να κάνει λάθη και χωρίς να κουράζεται και μπορεί να μας δίνει απαντήσεις – πληροφορίες. Και όχι μόνο αυτό αλλά, εξίσου απαραίτητο, μπορεί με μεγάλη ευκολία να αποθηκεύει αυτά τα δεδομένα και τις πληροφορίες και να τα ξαναβρίσκει σε ελάχιστο χρόνο. Τα τελευταία χρόνια μπορεί και να τα μεταδίδει οπουδήποτε στη γη ή και παραπέρα από αυτή. Αυτός είναι ο λόγος που κατασκευάσαμε τους υπολογιστές. Αυτός είναι ο λόγος που τόσο αγαπάτε τους υπολογιστές. Αυτός είναι και ο λόγος που το μάθημά μας λέγεται Πληροφορική, γιατί δεν θα μας απασχολήσει τόσο το πώς είναι φτιαγμένος ένας υπολογιστής, αλλά το πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και να εκμεταλλευτούμε τις πληροφορίες που θα μας δίνει.

9 Παιδιά ας προσέξουμε τώρα την παρακάτω εικόνα.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Παιδιά ας προσέξουμε τώρα την παρακάτω εικόνα. Τι θέλει να μας παρουσιάσει; Ακούμε ιδέες…

10 Και πάλι μπράβο. Τα πήγατε πάρα πολύ καλά.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Ο Υπολογιστής και η Επεξεργασία των Δεδομένων ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Και πάλι μπράβο. Τα πήγατε πάρα πολύ καλά. Άντε γειά …


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google