1 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα: Τα κέρδη από την επιμέτρηση των ακινήτων.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΩΝ
Advertisements

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ - ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Τ.Ε.Ι ΠΑΤΡΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ (9η)
Εισαγωγή στη Λογιστική.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΡΙΘΜΟΔΕΙΚΤΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
ΑΝΑΠΟΣΒΕΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ
Οι εγγραφές προσαρμογής (1 από 2)
Χρηματοοικονομική ανάλυση της Microland Α.Ε.
Χρηματοοικονομικά μέσα: Γνωστοποίηση και παρουσίαση (ΔΛΠ 32) Αναγνώριση και αποτίμηση (ΔΛΠ 39) Το ΔΛΠ 32 αποτελεί τον οδηγό για την παρουσίαση των χρηματοοικονομικών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση αποθεμάτων
Λογιστική ΙΙ Λογιστική Πράξεων σε Ξένο Νόμισμα. Συναλλαγματικοί Κίνδυνοι Η συμμετοχή μιας επιχείρησης σε δραστηριότητες εκτός των συνόρων της χώρας-έδρας.
Δ.Λ.Π. 1 Παρουσίαση των Οικονομικών Καταστάσεων
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση άυλων παγίων στοιχείων
10 η Ετήσια Γενική Συνέλευση 15 Σεπτεμβρίου 2010.
Λογιστική παρακολούθηση και αποτίμηση ενσώματων παγίων
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ
Με όραμα για το μέλλον. Μπορώ να διατηρήσω το Ε.Γ.Λ.Σ. ? Οι διατάξεις του ν. 4308/2014 για τα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα» περιλαμβάνουν στο παράρτημα.
1 Γραμμάτια Εισπρακτέα λογ. (31) Στον λογαριασμό (31) παρακολουθούνται: –οι απαιτήσεις που είναι ενσωματωμένες σε τίτλους συναλλαγματικών ή γραμματίων.
Introduction to Long- Lived Assets ΠΑΓΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ.
1 Γενικές αρχές σύνταξης χρηματοοικονομικών καταστάσεων (Άρθρο 17) Οι λογιστικές πολιτικές χρησιμοποιούνται με συνέπεια από περίοδο σε περίοδο ώστε να.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Αναγνώριση εσόδων και εξόδων Σκοπός: λογιστικός χειρισμός εσόδων και εξόδων Βασικές παρατηρήσεις: έμφαση (α) στον προσδιορισμό του χρόνου πραγματοποίησης.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ Εισηγητής: Γεώργιος Ν. Κόντος.
Νικόλαος Καρανάσιος - ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ Τέρμα Μαγνησίας Σέρρες ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ.
1 Λογιστικά Σφάλματα Ως Λογιστικά Σφάλματα θεωρούνται: –τα αριθμητικά λάθη –οι παραλήψεις και –οι λανθασμένες καταχωρήσεις των λογιστικών γεγονότων στα.
Κεφάλαιο 4 Αρχές Χρηματοοικονομικής των επιχειρήσεων 4Η αξία των κοινών μετοχών McGraw-Hill/Irwin 2013 Utopia Publishing, All rights reserved.
Απογραφή Η εύρεση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης μιας οικονομικής μονάδας σε μια δεδομένη χρονική στιγμή επιτυγχάνεται με την απογραφή.
1 Ορισμός του Λογαριασμού Λογαριασμός είναι η κατηγορία: –η οποία περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα στοιχεία μιας οικονομικής μονάδας τα οποία έχουν κάποιο.
Οικονομικά Μαθηματικά Ενότητα 7: Καθαρή Παρούσα Αξία Γιανναράκης Γρηγόρης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Γρεβενά)
1 Το Σύστημα της Διαρκούς Απογραφής Η Διαρκής Απογραφή είναι: –ένα λογιστικό σύστημα το οποίo επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της κίνησης των αποθεμάτων.
 Η περιληπτική εικόνα της απογραφής της επιχείρησης, ο οποίος περιέχει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης κατά ομοειδείς κατηγορίες σε μια δεδομένη.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΡΧΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015/2016.
Χρηματοοικονομική Ανάλυση …η διαδικασία άντλησης οικονομικών πληροφοριών από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας. Η χρηματοοικονομική ανάλυση.
1 Ενοποιημένες Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις Άρθρο 34. Κανόνες κατάρτισης ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων Δρ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία.
1 Επιμέτρηση αποθεμάτων και υπηρεσιών (Άρθρο 20) Τα αποθέματα αναγνωρίζονται αρχικά στο κόστος κτήσης. Το κόστος κτήσης των αποθεμάτων περιλαμβάνει το.
1 Ανώνυμη Εταιρεία ΙI ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
1 Λογαριασμοί της Ομάδας 8 Μέσω της όγδοης ομάδας παρακολουθούνται οι λογαριασμοί: προσδιορισμού των αποτελεσμάτων εκμεταλλεύσεως των εκτάκτων και ανόργανων.
1 Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Η λογιστική της χρηματοδοτικής μίσθωσης σύμφωνα με το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο και τα ΔΛΠ Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία.
1 Το Σύστημα της Περιοδικής Απογραφής Η Περιοδική Απογραφή αποτελεί το δεύτερο από τα διεθνώς αποδεκτά συστήματα για την λογιστική παρακολούθηση της κίνησης.
Αριθμοδείκτης ιδίων προς συνολικά κεφάλαια
Λογιστική για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Αξιολόγηση Επενδύσεων
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΟΜΟΣ 4308/
«Αποθέματα».
ΠΡΟΤΥΠΟ ΥΠ’ΑΡΙΘΜΟΝ 7: ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑΜΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ
Δείκτης γενικής ρευστότητας
Accounting for business combinations and consolidated financial statements Δρ Στέργιος Αθιανός.
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ & ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Επιβλέπων Καθηγητής: Παναγιώτης Παντελίδης
UEFA “Financial Fair Play Regulation” και λογιστικές επιπτώσεις
Στρατηγικές - Ανοίγματα
Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμες απαιτήσεις (λογ. 18)
Στρατηγικές – Straddles – Strangle
Αποτίμηση απαιτήσεων Κατά τη διαδικασία της απογραφής στο τέλος της χρήσης οι απαιτήσεις πρέπει να: Αναγνωριστούν Μετρηθούν Αποτιμηθούν.
Απαιτήσεις σε ξένο νόμισμα
Προχωρημένη Χρηματοοικονομική Λογιστική
Στοιχεία της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης (Άρθρο 25)
Λογιστική Εθνικών Λογαριασμών
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ -ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ορισμός: Ισολογισμός είναι εκείνη η οικονομική κατάσταση που παρουσιάζει τα στοιχεία του Ενεργητικού, του Παθητικού και της Καθαρής Περιουσίας.
Copyright ©2015 Pearson Education Inc. All rights reserved.
Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα
Συναλλαγματικός κίνδυνος
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ
Στρατηγική κατανομή περιουσίας δημόσιων Ταμείων: Το σύγχρονο πρότυπο
Αποτίμηση Επιχειρήσεων Ενότητα 2
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα: Τα κέρδη από την επιμέτρηση των ακινήτων αυτών αναγνωρίζονται ως διαφορά στην καθαρή θέση στην περίοδο που προκύπτουν. Οι ζημίες από την επιμέρτηση των ακινήτων αυτών πρώτα συμψιφίζουν τυχόν θετική υπάρχουσα διαφορά εύλογης αξίας της καθαρής κατά περιουσιακό στοιχείο και το υπόλοιπο ποσό αναγνωρίζεται ως ζημία απομείωσης στα αποτελέσματα της περιόδου που προκύπτουν.

2 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα: Η εύλογη αξία ενός στοιχείου επανεκτιμάται τουάχιστον ανά τετραετία και σε κάθε περίπτωση όταν οι συνθήκες της αγοράς υποδηλώνουν ότι η λιγιστική αξία του στοιχείου διαφέρει σημαντικά από την εύλογη αξία του. Η εύλογη αξία των ακινήτων αυτών εκτιμάται κανονικά από επαγγελματία εκτιμητή που διθέτει τα κατάλληλα προσόντα, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της αγοράς και σύμφωνα με τις αρχές των προτύπων του κλάδου της εκτιμητικής. Τα ακίνητα που παρακολουθούνται σε εύλογες αξίες υπόκεινται σε απόσβεση όταν έχουν περιορισμένη ωφέλιμη ζωή. Η απόσβεση αυτή υπολογίζεται με βάση την αναπροσαρμοσμένη αξία.

3 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Επενδυτικά ακίνητα: Οι διαφορές από την επιμέτρηση των ακινήτων αυτών αναγνωρίζονται ως κέρδη ή ζημίες στα αποτελέσματα χρήσης της περιόδου στην οποία προκύπτουν. Η εύλογη αξία των ακινήτων αυτών προσδιορίζεται τουλάχιστον ανά διετία και σε κάθε περίπτωση όταν οι συνθήκες της αγοράς υποδηλώνουν ότι η λογιστική αξία του στοιχείου διαφέρει σημαντικά από την εύλογη αξία του.

4 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Επενδυτικά ακίνητα: Η εύλογη αξία των ακινήτων αυτών εκτιμάται κανονικά από επαγγελματία εκτιμητή που διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα της αγοράς και σύμφωνα με τις αρχές των προτύπων του κλαδου της εκτιμητικής. Όταν ακίνητα αυτά επιμετρώνται στην εύλογη αξία τους δεν υπόκεινται σε απόσβεση.

5 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Διαθέσιμα για πώληση χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία: Πρόκειται για χρηματοοικονομικά στοιχεία του ενεργητικού (μετοχές) που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η επιχείρηση και τα προορίζει για πώληση, στην συνήθη πορεία των εργασιών της. Συνιστούν βραχυπρόθεσμη επένδυση. Στο τέλος της χρήσης, τα διαθέσιμα προς πώληση αποτιμούνται στην τρέχουσα (εύλογη) αξία τους, η οποία είναι δυνατόν να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από το κόστος κτήσης. Η θετική ή αρνητική διαφορά επιμέρτησης δεν καταχωρείται σε λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης, αλλά σε λογαριασμό καθαρής.

6 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Διαθέσιμα για πώληση χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία: Η θετική ή αρνητική διαφορά επιμέρτησης δεν καταχωρείται σε λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης, αλλά σε λογαριασμό καθαρής –π.χ. αποθεματικό απότιμησης στοιχείων διαθέσιμων προς πώληση Οταν πωληθεί ο τίτλος η διαφορά αυτή θα μεταφερθεί σε λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης μαζί με τα κέρδη (ζημίες) που θα προκύψουν από την πώληση του τίτλου.

7 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του εμπορικού χαρτοφυλακίου: Πρόκειται για μετοχές που αγοράζουν οι επιχειρήσεις για εμπορικούς σκοπούς και Προσδοκούν ότι θα αποκομίσουν κέρδη από τις συχνές αγοραπωλησίες τους, εκμεταλλευόμενες τις συνεχείς διαφοροποιήσεις στις τιμές τους.

8 Επιμέτρηση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στην εύλογη αξία τους(Άρθρο 24) Χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του εμπορικού χαρτοφυλακίου: Η επιμέτρηση των μετοχών αυτών γίνεται στην εύλογη αξία τους, όπως αυτή διαμορφώνεται στο χρηματιστήριο. Η θετική ή αρνητική διαφορά επιμέτρησης παρουσιάζεται σε λογαριασμό αποτελεσμάτων χρήσης –π.χ. διαφορές αποτίμησης στοιχείων για εμπορικούς σκοπούς