ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ. Αποτελεί το πιο σημαντικό παράγοντα για την ύπαρξη και ευημερία μια τουριστικής- επισιτιστικής επιχ/σης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Advertisements

 Από τις ανάγκες εκπαίδευσης της οικονομίας στις ανάγκες εκπαίδευσης του ατόμου : Το επαγγελματικό προφίλ ως στοιχείο σύζευξης της προσφοράς με τη ζήτηση.
ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ = ΘΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Οργανωτική ετοιμότητα Επιχειρησιακή ετοιμότητα Λειτουργική ετοιμότητα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.
 Το σχέδιο ΜΚΤ απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις της στρατηγικής ΜΚΤ: 1) πως φτάσαμε ως εδώ; 2) που βρισκόμαστε τώρα; 3) που θέλουμε να πάμε στο μέλλον;
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟ. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ • αναγκάζει τους επιχειρηματίες να σκεφτούν τα σημαντικά ζητήματα μιας επιχείρησης. • εξετάζει όλες.
Επιχειρηματική ιδέα Ευκαιρίες από το περιβάλλον (πόροι) Φυσικοί πόροι Ανθρωπογενείς πόροι Προσωπικές ικανότητες, δεξιότητες κλπ. ΓνώσειςΔεξιότητεςΕμπειρίεςΆλλα…
Το Σχέδιο Μάρκετινγκ – Marketing Plan
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΔΡΑΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ● Η δράση της συμβουλευτικής περιλαμβάνει όλες εκείνες.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Χρησιμότητα & Τρόποι Αξιοποίησης από τους Διαπραγματευτές των μερών
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Οι Άνθρωποι είναι το πιο σημαντικό κεφάλαιο κάθε Οργανισμού Η Ανάπτυξη του Προσωπικού μπορεί να γίνει με τρόπο ωφέλιμο και για τον Ίδιο.
Ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια : Προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη Ομιλία κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου CEO CHIPITA.
Τουριστική ανάπτυξη Κατευθύνσεις και μεθοδολογία του σχεδιασμού Αλέξης Χατζηδάκης
Ο.Σ.Σ. 1: «ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»
«ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ »
Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής
Εισαγωγή στην Αξιολόγηση Έργων Πληροφορικής Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ. Βέμου Κωνσταντίνα Τσάμα Ριγκέρς.
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
Φάσεις της Διοίκησης Αμοιβών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Προγραμματισμός Ανθρώπίνου Δυναμικού
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α Φάση: Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαβούλευση.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 12 Μαρτίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Λουκάς Τσιρώνης1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ (1) Διοίκηση είναι η συστηματοποίηση της συλλογικής προσπάθειας μέσω της οποίας στοχεύουμε στην ικανοποίηση των στόχων που έχουν.
Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής 23/10/091 Νικόλαος Καρανάσιος - Επίκουρος Καθηγητής.
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 26/03/2004.
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Στελέχωση.
Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
«ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου Στοιχεία Διοίκησης Επιχειρήσεων Έλεγχος.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων
Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων
ΕΝΟΤΗΤΑ 3η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ Επιχειρηματικό Σχέδιο. Σκοπός Κατάρτιση συνοπτικού επιχειρηματικού σχεδίου για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος.
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Δρ. Γεώργιος Καμπουρίδης 9/21/2016 Βιωσιμότητα Νέας Επιχείρησης 1.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 9 ο ΜΑΘΗΜΑ. ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ Τον πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική διαδικασία τον παίζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Η ανθρώπινη.
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΩΝ Βίκυ Φλέγγα Οικονομολόγος, Μsc περιφερειακή ανάπτυξη Στέλεχος διεύθυνσης οργάνωσης και πληροφορικής.
Ανάπτυξη – Βελτίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού
► Karew Ure. The Psychology of Manufacturer (1835) ► Kίνημα βελτίωσης των συνθηκών ζωής στα εργοστάσια (στελέχη πρόνοιας) (welfare officers). Kύριος σκοπός.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού Σπύρος Αβδημιώτης ΜΒΑ PhD.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Στρατηγικές Καθορισμού των Αναγκών του Οργανισμού σε ΑΔ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Προϊόν - Υπηρεσίες και Διανομή
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Φοιτητής: Τάρταρης Παναγιώτης (Α.Μ 6510)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ
Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Διαχείριση Έργων
Βιωςιμοτητα μιας Νεας Επιχειρηςης
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Εκπαιδευτικό Σενάριο Επιχειρηματικότητας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ: ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
Σχεδιασμός Προγραμματισμός στις Υπηρεσίες Υγείας
Οι Λειτουργίες του HRM Ερατώ Παρασχάκη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ

Αποτελεί το πιο σημαντικό παράγοντα για την ύπαρξη και ευημερία μια τουριστικής- επισιτιστικής επιχ/σης. Βασικός στόχος είναι η χρησιμοποίηση του κατάλληλου προσωπικού στην κατάλληλη θέση. Με άλλα λόγια εννοούμε >

Βασικές λειτουργίες του προγραμματισμού Ανάλυση ζήτησης και της προσφοράς ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας Πρόβλεψη των αναγκών της επιχ/σης ανάλογα και με την πολιτική της Κατάρτιση συγκεκριμένου πλάνου Επιτυχής αντιμετώπιση προβλημάτων μέσω συγκεκριμένων λύσεων

Προϋποθέσεις για τον προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού  Τρόπος λειτουργίας της επιχ/σης  Στρατηγική της επιχ/σης (για παράδειγμα ορισμένες επιχ/σεις επιδιώκουν να καλύψουν κενά με το ήδη υπάρχον προσωπικό)  Κύκλος ζωής της επιχ/σης (άλλες οι ανάγκες σε προσωπικό για μια νέα επιχ/ση και άλλες για επιχ/σεις που βρίσκονται σε παρακμή)  Οργανωτική διάθρωση της επιχ/σης (πλήρωση κενών θέσεων σε ενδεχόμενες ακούσιες ή εκούσιες αποχωρήσεις)  Εξωτερικό περιβάλλον της επιχ/σης (εργατική νομοθεσία, κίνητρα για το προσωπικό, οικονομικές συνθήκες)

Διαδικασία προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού Μελέτη υφιστάμενης κατάστασης Πρόβλεψη μεταβολών στο εργατικό δυναμικό Προσδιορισμός αναγκών Σχεδιασμός προγράμματος κάλυψης αναγκών Αξιολόγηση προγράμματος και διορθωτικές ενέργειες

Μελέτη υφιστάμενης κατάστασης  Εξωτερικής αγοράς εργασίας  Εσωτερικής αγοράς εργασίας  Επιχειρηματικών σχεδίων

Μελέτη εξωτερικής αγοράς εργασίας Περιλαμβάνει την τοπική, και εθνική, διεθνή αγορά εργασίας από την οποία η επιχ/ση μπορεί να αντλήσει προσωπικό. Εδώ θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη:  Εργασιακά πρότυπα(τίτλοι σπουδών, καταρτισμένο προσωπικό ή εξειδικευμένο)  Τα χαρακτηριστικά της περιοχής (π.χ η αλυσίδα sheraton Αθήνα ή σε κάποιο νησί)  Υπάρχουσα νομοθεσία  Κίνητρα  Οικονομικές συνθήκες  Πολιτικές ανταγωνιστών

Μελέτη εσωτερικής αγοράς Ανάλυση θέσεων εργασίας Καταγραφή του υφιστάμενου προσωπικού και με τις ικανότητες Πρόβλεψη της μελλοντικής ζήτησης για προσωπικό Πρόβλεψη της μελλοντικής προσφοράς Σύγκριση ζήτησης-προσφοράς για προσωπικό Εξαγωγή συμπερασμάτων

Μελέτη των επιχειρηματικών σχεδίων Σχετίζεται με τους στόχους που θέτει κάθε επιχ/ση απαντώντας στα ερωτήματα 1.Που βρίσκεται η επιχ/ση σε μια συγκεκριμένη περίοδο 2.Τι επιδιώκει και που θέλει να φτάσει η επιχ/ση 3.Με ποιο τρόπο θα φτάσει η επιχ/ση στο επιθυμητό αποτέλεσμα

Σχεδιασμός προγράμματος κάλυψης αναγκών σε συνδυασμό με προϋπολογισμό οικονομικών μελετών Περιλαμβάνει τα σχέδια δράσης:  Σχέδια προσλήψεων  Σχέδια μείωσης προσωπικού  Σχέδια για την εκπαίδευση  Σχέδια για αύξηση της απόδοσης των εργαζομένων  Σχέδια αμοιβών  Σχέδια αναδιοργάνωσης

Σχέδιο δράσης στελεχών Αφορά την δημιουργία ενός εμπλουτισμένου οργανογράμματος που περιγράφει τόσο τις σχέσεις των υπαρχόντων στελεχών όσο και τους υποψηφίους αντικαταστάτες σε κάθε επίπεδο. Επίσης περιλαμβάνει την πρόβλεψη προαγωγών και μεταθέσεων εντός της επιχ/σης