ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2. Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η έννοια της διαφοράς στο σχολείο Προβληματισμοί και προτάσεις.
Advertisements

Μια ομάδα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό...
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Αν το διαγράψεις αυτό μετά το διάβασμα… θα περάσεις ένα χρόνο κακής τύχης ! *** Αλλά… αν το στείλεις σε (2 τουλάχιστον) φίλους… θα έχεις 3 χρόνια καλής.
Μετάφραση – Προσαρμογή στο Power Point: Μαρία Κασαπίδη
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
Ο Μάνος Χατζιδάκις για το νησί των συναισθημάτων
Ο βασιλιάς των βατράχων
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Μια παρέα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό...
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Το Τουβλο.
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας (από την πλευρά του Λύκου)
O γέρος και τα τρία αδέλφια
Music: Smoke gets in your eyes Pictures By: Unknown source Edited by AMRA.
ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ MASTER TEMPO FEAT KIM.
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ο φτωχοσ και τα γροσια . ..
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Πηνελοπης δελτα, O τρελαντωνης. Μυθiςτορhμα
Ο ΓεωργΟς και τα ΠαιδιΑ του
Ο Γεωργός και τα Παιδιά του
Σεμπάστιαν Πίλαρτζικ Θάνος Κανέλλος Τζαβέλας Νέστορας
ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΑΛΑΤΑ Δήμητρα Γαλάνη Αθηνά Κυριάκου.
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ Δ1.
Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα.
Παρουσίαση του βιβλίου …………..
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Σ ΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ ( ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ) Μ ΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Α ’ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
 Το βιβλίο αυτό μιλάει για ένα παιδί τον ντεντέκτιβ Κλούζ που ανακαλύπτει ενα φάντασμα που στοιχειώνει τον επιστάτη του σχολείου.  Τι γίνεται στο.
17/9/15 ΣΤ2. Το όνομα του συγγραφέα είναι Γουέντι Σμιθ.
 Ήταν κάποτε, μία παρέα παιδιών που συναντήθηκε σε μια όμορφη παραλία. Ενώ τα παιδιά συζητούσαν, άκουσαν βήματα. Κρύφτηκαν πίσω από τα αρμυρίκια, γιατί.
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ. Ο Τσάρλυ, ο Κοκκινομάλλης κι ο Πρέστον ένιωσαν μεγάλη έκπληξη όταν ο κύριος Έντουαρτς ήρθε να τους αναζητήσει στην αίθουσα κράτησης. Ο Τσάρλυ.
Μαθηματικά ΣΤ΄ τάξης Δίκαιη μοιρασιά! Διαίρεση φυσικών και δεκαδικών αριθμών.
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΖΩΟ Ο ΚΑΪΖΕΡ ΜΟΥ!!!
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
Το Τουβλο.
Το Τουβλο.
ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΥΛΑΚΟΥ E’2 16/19/15.
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
29/9/15 Ε΄2 Χρhστος Μπaτζιος.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΩΤΑ 24/9/2015 Ε’1.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
ΠΑΡΑΜΥΘΙ.
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Δ1 Ελiνα και Αναστασiα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΘΑΛΕΙΑ ΣΤΑΘΑΤΟΥ Σεπτέμβρης 2015 E2

Κ ΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ Ζωρζ Σαρή

1 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ηρωίδα του βιβλίου είναι η Κορντέσα. Μια μεσήλικη γυναίκα, χήρα και μητέρα δυο παιδιών. Ο Δημήτρης ο γιός της έχει ξενιτευτεί στην Ολλανδία όπου εκεί μένει μόνιμα με την οικογένεια του. Η κόρη της η Μαρία είναι παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και μένει με τη Κορντέσα σε μια Κωμόπολη.

2 Ο ΚΕΦAΛΑΙΟ Ο καιρός της Κορντέσας μοιράζεται στις δουλειές και στην ανατροφή των πολυαγαπημένων της εγγονιών. Βέβαια για συντροφιά έχει και τη μαύρη αγαπημένη της ποδιά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Βασικά έχει πιο πολύ αδυναμία στον μικρότερο εγγονή της, τον Ηλία, ο οποίος έχει το όνομα του άντρα της. Εντωμεταξύ η Μαρία δεν έχει την καλύτερη σχέση με τη μητέρα της, αντίθετα με τον γαμπρό της τον Θωμά με τον οποίο μοιράζονται τα πάντα.

3 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Όλα κυλούσαν ήρεμα στη ζωή της Κορντέσας. Ώσπου μια μέρα η Κορντέσα πήρε ένα μήνυμα από τον γιο της όπου της έγραφε ΜΑΝΑ ΕΛΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. Αυτό μόνο. Μα εκείνη δεν μπορούσε όσο και να ήθελε δεν μπορούσε να αφήσει τα εγγόνια της στην τύχη τους. Αλλά και πάλι μπας και τόσα χρόνια άκουσε κανένα ευχαριστώ; Όχι!!! και τότε γιατί να μείνει;

4 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η Κορντέσα μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να πάει. Εκείνη λοιπόν την ώρα πάει να το πει στη κόρη της μιας και τα παιδιά ήταν για ύπνο. Βρίσκει την κόρη της και τον γαμπρό της και λέει πως θα φύγει. Τότε η κόρη της έγινε έξαλλη και αντάλλαξαν βαριά λόγια. Έτσι πάνω στον καυγά ξεφεύγει του Θωμά που κρύβει η Κορντέσα τα λεφτά της.

5 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το άλλο πρωί η Κορντέσα πήγε να πάρει τα λεφτά από την κρυψώνα αλλά τι να δει η κρυψώνα ανοιχτή κι όλα τα λεφτά εξαφανισμένα τίποτα πουθενά λες κι άνοιξε η γη και τα κατάπιε. Αλλά όχι εκείνη ήξερε ποιος τα είχε πάρει η κόρη της για να την εμποδίσει να φύγει. Δεν μπορούσε να το πιστέψει η ίδια της η κόρη να την κλέβει, ήταν αδιανόητο.

6 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το απόγευμα που γύρισε και η κόρη της από τη δουλεία της είπε να της φέρει πίσω τα λεφτά προτού γυρίσει από την καθημερινή της επίσκεψη στην πόλη. Αυτά είπε μόνο η Κορντέσα και έκλεισε επιβλητικά την πόρτα πίσω της χωρίς να αφήσει την κόρη της να αρθρώσει μια κουβέντα.

7 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Λίγες ώρες μετά το μυστήριο λύνεται όταν τα χρήματα εμφανίζονται. Ο δράστης είναι ο μικρός Ηλίας που ακούγοντας τον καβγά θεώρησε ότι αν κρύψει τα χρήματα η γιαγιά του θα μείνει για πάντα κοντά του. Ανακουφισμένη η Κορντέσα ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι.

8 Ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Όμως τα νέα όπου φτάνουν ανατρέπουν τα πάντα. Ο γιος της σκοτώνεται σε ένα τροχαίο η Κορντέσα κάνει το μεγάλο ταξίδι για να αποχαιρετήσει για πάντα τον αδικοχαμένο γιο της. Γυρνώντας προσπαθεί να προσποιηθεί ότι η ζωή συνεχίζεται. Ήταν κρίμα.

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ

Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ1 Η Κορντέσα μια ηλικιωμένη πια γυναίκα μένει στο χωριό της και φροντίζει τα τρία της εγγόνια και την κόρη της. Η Κορντέσα είναι καλόκαρδη κι κανείς δεν έχει να πει κακιά κουβέντα για εκείνη.

Ο Η ΡΩΑΣ ΜΟΥ Ο ήρωας μου είναι άντρας και είναι ψηλός με ξανθά μαλλιά και περίπου 33 ετών. Είναι ευγενικός και του αρέσει να βοηθάει ανθρώπους.

Τ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΤΈΛΟΣ Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του γιού της η Κορντέσα εκεί που κάνει τον συνηθισμένο της περίπατο, ξαφνικά ακούει μια φωνή να φωνάζει βοήθεια. Η Κορντέσα τρέχει έντρομη να δει από πού ακούγεται η φωνή. Όταν φτάνει βλέπει ένα αγριογούρουνο το οποίο σφάδαζε από τους πόνους γιατί είχε πιαστεί σε μια παγίδα ενός κυνηγού. Η Κορντέσα μετά από πολύ προσπάθεια καταφέρνει και το ελευθερώνει.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ Μόλις λοιπόν το ελευθέρωσε το αγριογούρουνο γίνεται ένας ωραίος νεαρός. Η Κορντέσα είχε μείνει με το στόμα ανοικτό. Δεν ήξερε τι να πει. Τότε ο νεαρός της λέει είμαι μάγος και ένας κακός κυνηγός με αιχμαλώτισε και τώρα που εσύ με ελευθέρωσες μπορείς να κάνεις μια ευχή και εγώ θα την κάνω πραγματικότητα. Τότε η Κορντέσα χωρίς να πει άλλη κουβέντα του φωνάζει θέλω τον γιο μου πίσω. Έτσι και αυτός πραγματοποίησε την ευχή της.

ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Μου άρεσε περισσότερο όταν η Κορντέσα βρήκε τα λεφτά της και κατάλαβε πως η κόρη της δεν την είχε κλέψει.

Λ ΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Το βιβλίο όπου διάβασα ήταν από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει και σίγουρα θα σας πρότεινα να το διαβάσετε κι εσείς.

ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ Η Ζωρζ Σαρή γεννήθηκε 23 Μαΐου 1925 στην Αθήνα και πέθανε το 9 Ιουνίου ετών στην Αθήνα. Ήταν ηθοποιός σπουδαία συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων και παιδικής λογοτεχνίας όπου και έχει βραβευτεί.