¨Από το μέλι έρχομαι και στην κορφή …….. τα οφέλη¨ Η διατροφική αξία του μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1 ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τι γνωρίζετε για την Aloe Vera ?
Advertisements

ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Μία υποδειγματική κοινωνία
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Η διατροφική αξία του σταφυλιού και των προϊόντων του
Ρίγανη Αχλαδοκάστρου Ρίγανη Αχλαδοκάστρου.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (Οικιακή Οικονομία)
«Μέλισσα, ένα θαύμα της φύσης»
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
Μάγ(κ)ιες Μέλισσες ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη είναι μία χημική ουσία, που αυξάνεται στον οργανισμό με την κατανάλωση λιπαρών ουσιών.
COLOSTRUM Γάλα των πρώτων ωρών της ζωής , είναι τόσο παλιό όσο και η ίδια η μητρότητα. Μοναδική τροφή που περιλαμβάνει φυσικά αντισώματα σε μεγαλύτερες.
MICROSILVER.
Από το κύτταρο στον οργανισμό
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
EΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ.
Η μέλισσα ένα ασπόνδυλο ζώο
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Ασθένειες και καταστάσεις που οφείλονται στην κακή διατροφή
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Εργασία Οικιακής Οικονομίας “ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”
το αίμα Συμμετέχει: Αποτελείται από:
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΒΟΤΑΝΑ : ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Ερευνητική εργασία «ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ»
ΥΠΟΘΕΜΑ 2ο : ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Β΄ ΤΜΗΜΑ 1 ΣΧ. ΕΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «ΜΙΑ ΚΑΛΟΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ «ΜΑΡΙΑ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟΥ»
Βιταμίνες & Οφέλη.
Μέλι. Πηγή ευζωίας και μακροζωίας
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου
ΓΑΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ.
Σοκολάτα και υγεία Εργασίας της ομάδας Βαρελίδου Κατερίνα
ΜΕΛΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ.
ΑΙΜΟΦΟΡΑ ΑΓΓΕΙΑ.
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
Διατροφή και υγεία Ελένη Καλιάτση Α΄ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Άργους.
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ.
GINKGO BILOBA.
ΣΠΕΙΡΙΛΙΟ. Το σπειρίλιο είναι ένας μικροσκοπικό φύκος πράσινου-μπλε χρώματος. Αναπτύσσεται σε λίμνες και ευδοκιμεί σε θερμά και αλκαλικά περιβάλλοντα.
Αναστασία Ιωαννίδη Μαρία Παναγή Νίκη Αγρότου, Β΄1
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
ΛΕΚΙΘΙΝΗ.
 Είναι η απόλυτα φυσική διαδικασία διατροφής πολύτιμη και αναντικατάστατη.  Δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία ή αποστείρωση και μπορεί να γίνει αυθόρμητα.
Σπιρουλίνα Η τροφή των αστροναυτών. Σπυριδωνίδη Έλλη 1ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Β4 Σχ. Έτος Πάτρα.
Πρωτεΐνες ή Λευκώματα:. Πρωτεϊνες Το όνομά τους « πρωτεΐνες » προέρχεται από το ρήμα πρωτεύω και υποδηλώνει την πρωταρχική τους σημασία για τη ζωή, αν.
Εργασία των : Πέρσας Μαράτσου Γιώργου Μπότσα Σίμου Πονηρού Μαρκέλλου Σκιαθίτη.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
Μέλισσα ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΓΙΩΡΓΟ Λ. ΜΑΡΙΝΟ Δ. ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ Κ.
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
Αυτά είναι τα 4 βότανα μπροστά στα οποία οι επιστήμονες υποκλίνονται
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
3.4 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στον άνθρωπο
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Θεραπευτικές ιδιότητες βοτάνων που υπάρχουν στο σχολείο μας
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Παρουσίαση 4:Η ανατομία της μέλισσας
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑ PROJECΤ ΝΕΡΟ Από τους μαθητές: Τσιλίκας Σάββας Τσαντίλας Αλέξανδρος Ηλιάσκος Ξενοφώντας Σωτηρόπουλος Κωνσταντίνος.
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Η ζάχαρη και τα υποκατάστατα της
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Ο ΥΓΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

¨Από το μέλι έρχομαι και στην κορφή …….. τα οφέλη¨ Η διατροφική αξία του μελιού και των άλλων προϊόντων της μέλισσας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1 ου ΕΠΑ.Λ ΑΛΜΥΡΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΛΥΚΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΑΡΧΟΝΤΗ ΒΙΚΥ ΑΜΠΡΑΖΟΓΟΥΛΑ ΝΤΙΝΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΕΛΙ ΠΡΟΠΟΛΗ ΓΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ

Ως ‘μέλι’ ορίζεται το φυσικό προϊόν που παράγουν οι μέλισσες από τη συλλογή νέκταρος, φυτικών χυμών και εκκρίσεων εντόμων από ζωντανά μέρη του φυτού (μελίτωμα), τα οποία μετατρέπουν και αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους μέχρι να ωριμάσουν. ΜΕΛΙ

Αποκαλείται η τροφή των θεών και όχι άδικα! Η βιολογική αξία του μελιού έγκειται τόσο στη διαιτητική αξία που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και στην αντιβακτηριδιακή και την αντιοξειδωτική του δράση. Το μέλι περιέχει μια πληθώρα συστατικών, όπως σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, που είναι ευεργετικά για τον άνθρωπο. Πιο αναλυτικά, η φρουκτόζη και η γλυκόζη, που είναι τα κυριότερα σάκχαρα του μελιού, αφομοιώνονται πιο εύκολα και γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, η γλυκόζη είναι η μόνη μορφή σακχάρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μυς, γι’ αυτό το μέλι αποτελεί μια άριστη πηγή ενέργειας για παιδιά και αθλητές. Διατροφική αξία μελιού

Τα μεταλλικά στοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο) που περιέχει το μέλι βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών και στη πήξη του αίματος. Το μέλι τέλος περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βιταμινών, όπως βιταμίνες Α, Β1, C, ριβοφλαβίνη κ.ά. που αν και βρίσκονται σε μικρή ποσότητα συμβάλλουν στην απορρόφηση των σακχάρων από τον οργανισμό και γενικότερα στην καλή λειτουργία του.

Πεπτικό – Απεκκριτικό σύστημα Αναπνευστικό σύστημα Ωτορυνολαρυγγικά προβλήματα Κυκλοφορικό σύστημα Δερματολογικές παθήσεις Οφθαλμολογία Οδοντιατρική Διαβήτης Αλκοόλ Καρκίνος Το μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των παρακάτω ασθενειών ή προβλημάτων υγείας:

 Ανακούφιση από τον βήχα  Απογευματινή κούραση  Άγχος και ένταση  Εγκαύματα  Άσθμα  Κυστίτιδα  Πονόδοντος  Χοληστερίνη  Δυσπεψία  Πονοκέφαλος μετά από κατανάλωση αλκοόλ  Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού συστήματος Το μέλι ως φάρμακο

ΠΡΟΠΟΛΗ κολλώδης ουσία καστανοκίτρινο - μαύρο χρώμα 25 0 C : σκληρή υφή Η πρόπολη είναι ένα κολλητικό, ελαστικό, ρητινώδες υλικό. Αποτελείται από ρητίνες που συλλέγουν οι μέλισσες από τους οφθαλμούς, τους καρπούς, το φλοιό και τα άνθη των φυτών, οι οποίες εμπλουτίζονται με κερί, γύρη και ένζυμα από τις μέλισσες.

Οι μέλισσες χρησιμοποιούν τη πρόπολη για να περιορίζουν τα ανοίγματα της φωλιάς τους ή της κυψέλης για άμυνα και θερμομόνωση. Ακόμα με την πρόπολη καλύπτουν τους φυσικούς εχθρούς που εγκλωβίστηκαν και πέθαναν μέσα στη κυψέλη και δεν μπορούν να τους απομακρύνουν, προκειμένου να μην αποτελούν εστία μόλυνσης. Με λίγα λόγια η πρόπολη είναι το απολυμαντικό της κυψέλης.

 Αντιμικροβιακή (βακτήρια, μύκητες, ιούς)  Αντιφλεγμονώδη.  Επουλωτική.  Αναισθητική.  Αντιοξειδωτική. Φαρμακολογικές ιδιότητες της πρόπολης

σαμπουάν λοσιόν σαπούνια κρέμες σιρόπια καραμέλες κάψουλες στοματικά διαλύματα οδοντόκρεμες spray ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ

Χρησιμοποιείται για : Λοιμώξεις του αναπνευστικού ( γρίπη, αμυγδαλίτιδα, ωτίτιδα, κλπ.) Προβλήματα στόματος ( πονόδοντος, ουλίτιδα, κλπ.)  αντισηπτικό & επουλωτικό πληγών  εκζέματα, ψωρίαση  εγκαύματα  μυκητιάση δέρματος  επιχείλιος έρπης  ακμή Δερματολογία

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ Παράγεται από τις εργάτριες μέλισσες για να θρέψουν όλες τις προνύμφες της κυψέλης για τις 3 πρώτες μέρες της ζωής τους & τη βασίλισσα για όλη της τη ζωή.  φρέσκος βασιλικός πολτός ( ψυγείο, κατάψυξη )  λυοφιλοποιημένος βασιλικός πολτός ( θερμοκρασία περιβάλλοντος)  κάψουλες, αναβράζοντα δισκία, κρέμες Διατίθεται:

Θεραπευτικές Ενδείξεις τονώνει την άμυνα του οργανισμού βελτιώνει τη μνήμη, τις πνευματικές λειτουργίες αυξάνει σωματική αντοχή αυξάνει διάθεση βελτιώνει σεξουαλική δραστηριότητα ρυθμίζει την όρεξη_ αδυναμία, ανορεξία  αντιμικροβιακή  αντιφλεγμονώδης  αντιοξειδωτική  μείωση χοληστερίνης & τριγλυκεριδίων Θεραπευτικές Δράσεις

ΓΥΡΗ  βρίσκεται στα άνθη του φυτού υπό μορφή σκόνης  αρσενικό στοιχείο του άνθους  βασικό είδος διατροφής για τις μέλισσες (μοναδική πηγή πρωτεϊνών, παραγωγή βασιλικού πολτού)

Γύρη και Ιατρική Η γύρη βοηθά:  Στο έλκος του δωδεκαδάκτυλου  Σε παθήσεις του προστάτη  Σε ασθένειες του ήπατος  Στην αναιμία  Στο διαβήτη  Στην αρτηριοσκλήρωση  Σε αλλεργίες

Σας ευχαριστούμε!!!!!! Ραντεβού του χρόνου…… Βeeeeeeeeeeeeeeeeeee