ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
4η Ενότητα:Καθαρισμός.
Advertisements

Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
Ενότητα 5η Συνέχεια.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
διατροφή «Ένα ξεροκόμματο που το τρως ήρεμος είναι καλύτερο
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Συστήματα επισιτισμού
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Συστήματα επισιτισμού - Μάθημα 1ον
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Ζ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Στεγνη περιποιηση του χεριου
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΨΥΞΗ.
Κεφάλαιο 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Μπαρ
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ 1.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΑΛΤΣΕΣ.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΨΑΡΙΑ.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE OR POT ROASTING
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΣΕ ΠΙΑΤΟ
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Δ΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
ΕΝΟΤΗΤΑ:6 ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΡΟΣ Α΄ ΣΤΟΧΟΙ:
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΠΟΣΕ / POACHING
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
Τεχνολογία και ποιοτικός έλεγχος Σιτηρών & Αρτοσκευασμάτων Ενότητα 8: Υγιεινή κατά την παρασκευή προϊόντων άρτου. Θεοφάνης Γεωργόπουλος, Kαθηγητής Εφαρμογών,
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Το κρέας Παρουσίαση από τη Μαρία Δημητρίου. Το κρέας (ορισμός) Κρέας ονομάζουμε την σάρκα των ζώων. Το κρέας αποτελεί τροφή για τον άνθρωπο από τα προϊστορικά.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
 Αυτό εδώ είναι ένα σίδερο παλιού τύπου, που λειτουργούσε με κάρβουνα. Το πάνω μέρος με το χερούλι άνοιγε προς τα πίσω και στο εσωτερικό τοποθετούνταν.
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
 ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΧΑΡΤΙ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.
 Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος.  Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό.
ΒΡΑΣΤΑ Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεθοδοι ΜαγειρεματοΣ 2.
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Ι 4ο εξάμηνο ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ ΛΟΥΚΙΑ
Σάντουιτς.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
BAΘΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ (DEEP FRYING)
ΡΟΣΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ (POELING /POELER)
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο. ΑΑναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. ΕΕπεξηγεί τα διάφορα στάδια τα οποία περιλαμβάνει η μέθοδος μαγειρέματος.

Είναι το ψήσιμο της τροφής κυρίως με ακτινοβολία.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Υγιεινή και γρήγορη μέθοδος. Το ψήσιμο ελέγχεται εύκολα. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Συνεχής επίβλεψη. Κάρβουνα μπορεί να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες.

Κρέατα Πουλερικά Ψάρια Ντομάτες Μανιτάρια Κολοκυθάκια κ.λπ.

Το ψήσιμο της τροφής στη σχάρα μπορεί να γίνει:  Κάτω από πηγή θερμότητας. (Σαλαμάντρα)  Πάνω από πηγή θερμότητας. (Σχάρα, Φουκού)  Μπροστά από πηγή θερμότητας. (Γύρος)  Ανάμεσα από δύο πηγές θερμότητας. (Τοστιέρα)

Χτύπημα Το κτύπημα προηγείται του ψησίματος για να χαλαρώσουν οι ίνες των κρεάτων. Η τροφή μπορεί να μαριναριστεί για περισσότερη γεύση με βότανα, κρασί, σκόρδο κ.α. Επειδή με το κτύπημα η επιφάνεια της τροφής μεγαλώνει, το ψήσιμο γίνεται πιο γρήγορα.

Λάδωμα Είναι η επάλειψη της σχάρας και της τροφής με λάδι πριν από το ψήσιμο. Το λάδωμα είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει η τροφή στη σχάρα. Το λάδι πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και με μέτρο.

Μισοκάψιμο της τροφής (charring/marking) Αυτό γίνεται στο ψήσιμο στην σχάρα και το προκαλεί η επαφή του φαγητού με τις καυτές μεταλλικές ράβδους. Οι σκούρες αυτές γραμμές δίνουν την χαρακτηριστική εμφάνιση στις τροφές στη σχάρα και βελτιώνουν την εμφάνιση τους. Το μισοκάψιμο της τροφής στην σχάρα είναι σημαντικό γιατί όχι μόνο δίνει γεύση στην τροφή, αλλά δίνει επίσης την χαρακτηριστική εμφάνιση που έχουν τα φαγητά στην σχάρα.

MISE EN PLACE. Αυτό προϋποθέτει καλή οργάνωση και γνώση της διαδικασίας και της συνταγής που θα ακολουθήσουμε. Η σχάρα πρέπει να είναι ζεστή και καθαρή για να γίνει το ψήσιμο και το μισοκάψιμο του φαγητού σωστά. Αλατοπιπερώνουμε για να δώσουμε γεύση στην τροφή. Το μαρινάρισμα δίνει περισσότερη γεύση. Η τροφή και η σχάρα πρέπει να λαδώνονται.

Τοποθετούμε το φαγητό στην σχάρα με την «καλή» του μεριά πρώτη. Γυρίζουμε την τροφή 90 μοίρες για να γίνει το ‘μαρκάρισμα’ της τροφής. Γυρίζουμε την τροφή για να συμπληρωθεί το ‘μαρκάρισμα’ από την άλλη μεριά. Τελειώνουμε το ψήσιμο της τροφής.

ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο και τον εξοπλισμό που απαιτείται για ψήσιμο. ΑΑναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. ΕΕπεξηγεί τα διάφορα στάδια τα οποία περιλαμβάνει η μέθοδος μαγειρέματος.