Θέατρο ! Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Advertisements

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΧΟΡΟΣ ΤΣΑΜΙΚΟΣ
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΦΗΒΩΝ
Σωματικο θεατρο & μιμικη απο τον 20ο αιωνα και εξης
 Με τον όρο θέατρο εννοούμε την παραγωγή απεικονίσεων και συμβάντων, παραδοσιακών ή φανταστικών, ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση.
INSTALLATION ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΡΥΣΙΝΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Αρχαία θέατρα Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ Μυρσίνη Μαλιόγκα Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ ΑΠΘ.
Αρχαία Θέατρα Γιάννης Βαρής 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Ε’ – 2015.
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΟΠΕΡΑ.  Η όπερα αποτελεί μουσικό θεατρικό είδος, είναι δηλαδή μουσική σύνθεση που περιλαμβάνει συγχρόνως και σκηνική δράση. Οι διάλογοι των ηθοποιών.
 Με τον όρο θέατρο εννοούμε την παραγωγή απεικονίσεων και συμβάντων, παραδοσιακών ή φανταστικών, ανάμεσα σε ανθρώπους με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση.
1Ο Πρότυπο Πειραματκό Δημοτικό
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ: ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ Η Γλώσσα του Μπαλέτου ΠΑΜΕ Μπαλέτα ΠΑΜΕ Ο Ρόλος ΠΑΜΕ.
Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΧΟΙ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Διευθύνει τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών Συντονίζει αυτούς.
Βύρωνας: Μια Συνοικία, Μια Ιστορία
Το θέατρο στην αρχαία Αθήνα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  2011 – ο Γυμνάσιο Αθηνών  ΜΑΪΟΣ 2012  ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΚΟΥ.
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Η ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αρχαία θέατρα Γιώργος Καρανάσιος Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης.
Μηχανισμοί του αρχαίου θεάτρου:
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ B2
Η μουσική,οι οργανοπαίκτες-καραγκιοζοπαίκτες και η κοινωνική ιστορία.
Εικαστικό εργαστήρι ΣΦΑΚΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά.
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
Αθήνα η Γέννηση της Δημοκρατίας
ΧΟΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΣΟΥΓΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Τ.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας Ε ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΠΤΔΕ-ΑΠΘ.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’70 ξεκίνησα τα πρώτα μου ταξίδια στην Ευρώπη, ένα από τα κατά την γνώμη μου πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Όμιλοι παραδοσιακών τραγουδιών. Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού Το "Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού" είναι ένας σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με.
Το Θέατρο της Επινόησης Devised Theatre Άννα Τσίχλη Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών -Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
Παραδοσιακοί Χοροί. Περιεχόμενα Εισαγωγικά Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί (καλαματιανός,τσάμικος,μπάλος)
Αρχαίο Θέατρο Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Αρχαίο Ελληνικό θέατρο
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΛΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Αρχαίο θέατρο – Αρχαίο Ωδείο Πάφου
Επιφανείς Έλληνες της Τεργέστης
Παρεμβατικό πρόγραμμα νέων μεθόδων διδασκαλίας στη Β’2 τάξη Στα πλαίσια της εργασίας στην τάξη και των φετινών στόχων έγινε διδασκαλία με νέες μεθόδους.
ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ
Θέατρο Σκιών Τάσου Ανδριώτη Τηλ: Website: Facebook:
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
Δημιουργός του project: Βασίλης Αναγνωστόπουλος  Θέμα project: Νοημοσύνη των ζώων  Υπόθεμα: Νοημοσύνη των θαλάσσιων ζώων  Τάξη/Τμήμα: Β1 Λυκείου  Κατηγορίες.
Παρασταση θεατρου σκιων
Τεχνολογία και Επιστήμη
Το Παλάτι, ο Ιππόδρομος και οι Δήμοι. Κεφ 10 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Θέατρο ! Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού. Το θέατρο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αθήνα, σαν μια εξέλιξη του διθυράμβου.

Θέατρο δρόμου Θέατρο Δρόμου είναι μια μορφή θεατρικής παράστασης και παρουσίασης σε υπαίθριους δημόσιους χώρους χωρίς ένα συγκεκριμένο ακροατήριο πληρωμής. Οι χώροι αυτοί μπορεί να είναι οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, αναψυχής αποθεματικά και τις γωνίες του δρόμου.δημόσιους χώρουςαυτοκινήτων Οι παράγοντες που θα μπορούσαμε να πούμε πως προσδιορίζουν το θέατρο Δρόμου είναι: θεατρικότητα, η μεταμόρφωση, η ύπαρξη ηθοποιού, ο δημόσιος χώρο και. η θεατρικότητα η μεταμόρφωση η ύπαρξη ηθοποιού ο δημόσιος χώρος οι κώδικες που αυτός προϋποθέτει

Χαρακτηριστικά Το θέατρο στους δρόμους παρατηρείται από τα αρχαία χρόνια. Διονυσιακές γιορτές,μικρά και μεγάλα Παναθήναια.Τα θεάματα δρόμου γίνονται οπουδήποτε σε πλατείες, πάρκα,πεζοδρόμους, παραλίες.

Ελκύουν το κοινό (παιδία, νέους και μεγάλους). Τέτοιες εκδηλώσεις είναι το Θέατρο σκιών, η παντομίμα,το θέατρο (Επιδαύρου, Ηρώδειο, Θέατρο Βράχων, Ευριπίδειο…) Το θέατρο,τσίρκο, μουσική, χορός, ποίηση, εικαστικά, μαριονέτες, Ξυλοπόδαροι και ο Καραγκιόζης που παρουσιάζονται στον δρόμο !

Καλλιτέχνες στο δρόμο και νομοθεσία Οι καλλιτέχνες του δρόμου πρέπει να πάρουν μια άδεια. Μια ειδική άδεια από τις τοπικές ή κρατικές κυβερνήσεις δηλαδή.

Οι καλλιτέχνες κάνουν θέατρο δρόμου χρησιμοποιώντας απλά κοστούμια και σκηνικά, και συχνά υπάρχει μικρή ή καθόλου ενίσχυση του ήχου, με παράγοντες ανάλογα με τα φυσικά τους φωνητικά και σωματική ικανότητα. Αυτό το θέμα με τον ήχο σημαίνει ότι το σωματικό θέατρο, συμπεριλαμβανομένων χορό παντομίμα και χονδροειδής, είναι ένα πολύ δημοφιλές είδος σε ένα υπαίθριο σκηνικό. Οι παραστάσεις πρέπει να είναι ιδιαίτερα ορατές, και απλές για να προσελκύσει πλήθος.κοστούμιασκηνικάενίσχυσηφωνητικάτο σωματικό θέατρο παντομίμαχονδροειδής

Χώρος έκφρασης των καλλιτεχνών Θέατρο Δρόμου διακρίνεται σε άλλες πιο επίσημες εξωτερικές θεατρικές παραστάσεις, όπως παραστάσεις σε ένα πάρκο ή στον κήπο, όπου ίσως να υπάρχει και ένα εισητήριο ! Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία για τη σύγχρονο θέατρο δρόμου είναι μοναδική κοινωνικοπολιτική θέση του. Οι άνθρωποι που μπορεί να μην έχουν πάει ποτέ, ή ήταν σε θέση να αντέξουν οικονομικά να πάνε, ο «νόμιμος»… θέατρο μπορεί να παρακολουθήσει μια παράσταση δρόμου. Δυνάμει του, όπου οι παραστάσεις λαμβάνουν χώρα, το κοινό τους αποτελείται από κανέναν και ο καθένας που θέλει να δει. Εάν ένα μέλος του ακροατηρίου δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, τότε είναι δωρεάν.

Παράγοντες που οδηγούν την εργασία στο δρόμο Διάφοροι επαγγελματίες θα έχουν διαφορετικά κίνητρα για τη χρήση του δρόμου ως χώρος για την απόδοση. Για κάποιους είναι απλώς και μόνο επειδή η εργασία τους δεν είναι αποδεκτή από τα παραδοσιακά κανάλια, καθώς και για άλλους είναι επειδή έχουν λάβει μια σαφή απόφαση να το πράξουν. Αυτό μπορεί να είναι κοινωνικά, πολιτικά ή και καλλιτεχνικά κίνητρα.

Παντομίμα : Ένας καλλιτέχνης μίμος είναι κάποιος που χρησιμοποιεί μίμους ως θεατρικό μέσο ή ως μια τέχνη, με τη συμμετοχή miming, ή ενεργώντας έξω σε μια ιστορία, μέσα από τις κινήσεις του σώματος, χωρίς τη χρήση της ομιλίας..

Ηθοποιοί έπαιζαν και αυτοσχεδίαζαν από πόλη σε πόλη, κυρίως στην Ιταλία απ΄ όπου μεταφέρθηκε στην Γαλλία και Αγγλία και απέκτησε με τα χρόνια διάφορες μορφές. Η παντομίμα είναι ένα θέατρο αντισυμβατικό, ανοιχτό σε όλους στο οποίο όλα είναι εφικτά. Είναι η τέχνη της «μεταμόρφωσης» στην οποία κυριαρχούν μόνο ο ήχος της καρδίας και οι κινήσεις !!

Σπουδαίοι Μίμοι Ο Σαρλό ο πιο μεγάλος ρομαντικός μίμος του 19ου αιώνα.Ο Μαρσέλ Μαρσό ο πιο γνωστός μίμος της σύγχρονης εποχής.Ο Μαρσό έδωσε νέα πνοή στη παντομίμα..δίδαξε στο Παρίσι και έπαιξε σε 85 χώρες!  Αναφέρει ότι η μιμιτική δεν είναι ουσιαστικά ερμηνεία και αντιγραφή της φύσης.

Το όνομα της παντομίμας προέρχεται από μια μασκοφόρο χορεύτρια που ονομαζόταν Pantomimus.

Ξυλοπόδαροι Τα ξυλοπόδαρα είναι πάσαλοι, δοκοί ή τεχνητές προσθήκες που προσαρμόζονται στα πόδια των ανθρώπων και τους επιτρέπουν να βαδίζουν πιο ψηλά από το έδαφος.

Ταχυδακτυλουργοί : Χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία προκειμένου να πετύχουν τα κόλπα τους. Βρίσκονται είτε στο δρόμο είτε σε διάφορες εκδηλώσεις αλλά και παιδικά πάρτυ !

Θέατρο σκιών Θέατρο σκιών Θεατρικό είδος. Η καταγωγή της τεχνικής του έχει ξεκινήσει από την Ανατολή. Το πιο γνωστό θέατρο σκιών της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι της Ιάβας. Η τεχνική του εμφανίζεται τον 11ο αι. σαν μυστηριακό θέατρο. Το θέατρο σκιών παίζεται με ημιδιάφανες ζωγραφισμένες εικόνες συνήθως πάνω σε χαρτί ή δέρμα πάνω σε μία λευκή οθόνη που φωτίζεται από πίσω. Τις φιγούρες τις χειρίζεται ο καλλιτέχνης με ειδικές λαβίδες. Την παράσταση του θεάτρου σκιών την συνοδεύει ζωντανή μουσική

επίσης … Στην Ελλάδα εμφανίστηκε το 1841 στο Ναύπλιο. Ο πρώτος καραγκιοζοπαίχτης ήταν ο Μπάρμπα -Γιάννης Βράχαλος. Ο καραγκιοζοπαίχτης μόνος του κατασκευάζει τις φιγούρες, τις ζωγραφίζει και τις σκαλίζει. Η πιο γόνιμη περίοδος που ανθεί το Ελληνικό θέατρο σκιών είναι από το