Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ Μυρσίνη Μαλιόγκα Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ ΑΠΘ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ Μυρσίνη Μαλιόγκα Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ ΑΠΘ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ Μυρσίνη Μαλιόγκα Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ ΑΠΘ

2 Ποιοι ήταν τρεις μεγάλοι αρχαίοι συγγραφείς;
Οι τρεις μεγάλοι αρχαίοι συγγραφείς ήταν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης Από που προέρχεται η αρχαία τραγωδία; Η αρχαία τραγωδία αντλούσε τα θέματα της από τη μυθολογία και είχε στόχο να διαπαιδαγωγήσει το κοινό Τι γνωρίζετε για τις μάσκες; Οι μάσκες ήταν ένα είδος έκφρασης των συναισθημάτων του ηθοποιού.

3 Τι γνωρίζετε για τους ηθοποιούς;
Οι ηθοποιοί ήταν πάντοτε άντρες. Φορούσαν κοθόρνους που ήταν παπούτσια με πολύ ψηλές σόλες και λουριά. Οι ηθοποιοί φορούσαν προσωπεία και περούκες που έδειχναν τα συναισθήματα τους. Τι ήταν οι σάτυροι; Οι σάτυροι ήταν οι ακόλουθοι του Διονύσου. Ήταν μισοί τράγοι και μισοί άνθρωποι. Τι ήταν ο χορός; Ο χορός ήταν μια ομάδα ανθρώπων που εκτελούσαν το διθύραμβο ύμνο.

4 Τι ήταν οι χορηγοί; Οι χορηγοί ήταν πλούσιοι που πλήρωναν για να φτιαχτούν τα κοστούμια, οι μάσκες και ο υπόλοιπος εξοπλισμός των ηθοποιών. Επίσης πλήρωναν το εισιτήριο των φτωχών. Πολλές φορές οι χορηγοί έστηναν ένα άγαλμα προς τιμήν τους. Τι ήταν ο διθύραμβος; Ο διθύραμβος ήταν ένας αρχαίος ύμνος προς τιμήν του Διονύσου, τον οποίο τραγουδούσε μια ομάδα αντρών εκτελώντας χορευτικές κινήσεις (χορός).

5 Ποια είναι διαφορά της αρχαίας κωμωδίας από την τραγωδία;
Η διαφορά της αρχαίας κωμωδίας από την τραγωδία είναι ότι στη δεύτερη θρηνούμε ενώ στην πρώτη γελάμε και πολλές φορές σατυρίζεται ο εαυτός μας. Ποιους αρχαίους κωμικούς συγγραφείς γνωρίζεις; Οι αρχαίοι κωμικοί συγγραφείς που γνωρίζω είναι ο Αριστοφάνης (πειραχτήρι) και ο Μένανδρος, ο δεύτερος σε φήμη κωμικός συγγραφέας μετά τον Αριστοφάνη.

6 Ανέφερε μερικά αρχαία θέατρα
Τα αρχαία θέατρα που γνωρίζω είναι της Επιδαύρου, το Ηρώδειο, το αρχαίο θέατρο των Δελφών και του Θορικού. Ποιοι ήταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι και που κάθονταν; Οι επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ιερείς, οι ανώτατοι αξιωματούχοι ή οι προσωπικότητες που η πολιτεία ήθελε να τιμήσει. Κάθονταν στις πρώτες σειρές του θεάτρου.

7 ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ Μυρσίνη Μαλιόγκα Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ ΑΠΘ


Κατέβασμα ppt "ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ Μυρσίνη Μαλιόγκα Ε2 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης ΠΤΔΕ ΑΠΘ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google