Σχολικό έτος: 2012-2013 Μάθημα: Πληροφορικής Θέμα: Ο μηχανισμός των αντικυθήρων Μαθητής :Σπύρος Φαναριώτης Α΄ Γυμνασίου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Advertisements

στάδια στην εξέλιξη της Τεχνολογίας
Μια παρουσίαση από την …
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ο Υπολογιστής των Αντικυθήρων, 80 μ.Χ. Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Η Ιστορία των υπολογιστών
Μάθημα: Πληροφορική Τατιάνα Βρεττάκου
Το οποίο μας βοηθά να αποθηκεύουμε γνώσεις.
Ο υπολογιστής στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής
ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΚΥΤΤΑΡΩΝ
Θέμα: Τα αγάλματα της Αρχαϊκής Εποχής
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ (ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ)
Αρχαίες Νέες Τεχνολογίες
ΓΝΩΣΕΙΣ, ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....
Μάθημα 1.2 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές;
Κεφάλαιο 4 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές;
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας - 9/2/ Μάνος Ρουμελιώτης Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία Ο Μηχανισμός των.
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Η Αίγυπτος είναι η χώρα από την οποία ξεκίνησε η μεγάλη καινοτομία στην εξέλιξη της ελληνικής πλαστικής. J. Boardman: Greek Sculpture, The archaic period,
Σπύρος Στρατηγός Σπύρος Τσουκαλάς. Οι ιστορικές γνώσεις για τους επόμενους αιώνες είναι ανύπαρκτες, έως τον 18 ο αιώνα τουλάχιστον. Το 1722 ο Ολλανδός.
“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:
Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Τάξη: Ε’ Η Κρήτη.
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ NEWALL
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
 Ο έφηβος των Αντικυθήρων είναι ένα χάλκινο άγαλμαχάλκινοάγαλμα της ελληνιστικής περιόδου, το οποίο ανελκύθηκε από ένα ναυάγιο του 1ου αιώνα π.Χ., το.
Το ρολόι Λουδάρου Δήμητρα Μεθενίτης Αρτέμης Γ’ τάξη Δημοτικού
Κατά την επίσκεψη Καλωσόρισμα των παιδιών. Χωρισμός σε τέσσερις ομάδες ( Ανεμώνες, Ρόδια, Τριαντάφυλλα, Περιστέρια) Τακτοποίηση προσωπικών αντικειμένων.
1. 2 Η εξέλιξη της μηχανής και η επίδραση στην επαγγελματική δραστηριότητα η επίδραση στην επαγγελματική δραστηριότητα.
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ TMHMA ΣΤ2
Πλωτάρχης(Μ) Α. Ρημικής ΠΝ 9 ο ΣΕΕΠΝ 2 η ΜΙΚΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 1 Δίκτυα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών 2 η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΘΗΝΑ 9/12/2013 ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 3 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 Το project με το οποίο ασχοληθήκαμε ονομάζεται «παιχνίδι της γνώσης». Χωριστήκαμε σε ομάδες όπου η κάθε μία ασχολήθηκε με ένα ξεχωριστό διδασκόμενο μάθημα.
Αρχαϊκή Τέχνη.
Μπλεζ Πασκάλ και ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Αστερισμό ονομάζουμε το κάθε αυθαίρετο τμήμα της ουράνιας σφαίρας ή θόλου που περιέχει μια κάπως ξεχωριστή ομάδα άστρων. Ο Ζωδιακός Κύκλος είναι η ζώνη.
ΟΜΑΔΑ 1 Κίτσου Ελένη Μπαλάφα Ζωή Οικονόμου Γρηγόρης Πιπερίδης Λευτέρης
Μηχανισμός Αντικυθήρων
ΜΑΘΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ
Μάθημα 1.2 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ α’ γυμνασίου.
Αστρολάβος Ο υπολογιστής των Αντικυθήρων. Μια πρώτη ματιά Αστρολάβος είναι ένα αστρονομικό όργανο που εφευρέθηκε από τον έλληνα αστρονόμο Ίππαρχο το 2ο.
LOGO Προγραμματισμός Η/Υ β’ εξάμηνο – εργαστήριο ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Α.Π.Θ. Msc Τηλεπικοινωνίες Πολυτεχνική.
ΣΤΕΡΓΙΟΣ Δ΄ Τάξη, Μάθημα Πληροφορικής 1 ο Π. Δ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας Από τον μαθητή: Δημήτρη Βασιλόπουλο Από τον μαθητή: Δημήτρη Βασιλόπουλο.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι μία αρχαιοελληνική εφεύρεση που, όπως υποστηρίζουν πολλοί επιστήμονες, εμφανίζει κοινά χαρακτηριστικά με μία αναλογική.
ΓΡΑΜΜΙΚΗ Α ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΛΕΡΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ.
2 ο ΕΠΑΛ Σερρών «Εξωραϊσμός του σχολικού χώρου με εικαστικές παρεμβάσεις» Σχολ. έτος
Εκπαιδευτική εκδρομή Στ΄ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα παιδιά της τάξης ονειρευόμασταν την εκπαιδευτική.
ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ Κ. Κολοβός - Γ. Μανιάτης ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΗΔΗ  ΗΤΑΝ ΈΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.
Διδακτική της Πληροφορικής Ορολογία
Τα μουσεία της Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ fdtugy
Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας
Εικόνα 4.2: Από το ρόπαλο στο ποντίκι: χρόνια διαφορά
Μάθημα 1.2 Πώς φτάσαμε στους σημερινούς υπολογιστές;
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Τεχνολογία από την αρχαία εποχή έως σήμερα
Μύθοι και Επιστήμη.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧAIΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ
Υλικό Υπολογιστών (Hardware)
 Η χώρα μας εξαιτίας της μακρόχρονης ιστορίας της, διατηρεί πολυάριθμα μουσεία με ποικίλα θέματα.  Ωστόσο, οι νεοέλληνες δεν δείχνουν μεγάλη ευαισθησία.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Ο Αρχιμήδης και η αρχή της Άνωσης. Ο Αρχιμήδης  Ο Αρχιμήδης γεννήθηκε το 287π.Χ και πέθανε το 212 π.Χ. στις Συρακούσες της Σικελίας. Ασχολήθηκε με την.
Αγα-Πάμε Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων;
Τεχνολογία και Επιστήμη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχολικό έτος: Μάθημα: Πληροφορικής Θέμα: Ο μηχανισμός των αντικυθήρων Μαθητής :Σπύρος Φαναριώτης Α΄ Γυμνασίου

Ανακάλυψη Μηχανισμός Γενικές πληροφορίες Ιστορία κ΄ Χρήση

Γενικές πληροφορίες Αρχαίο τέχνημα μηχανικός υπολογιστής και όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων παρουσιάζει ομοιότητες με πολύπλοκο ωρολογιακό μηχανισμό Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων

Ανακάλυψη Ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο ανοικτά του Ελληνικού νησιού Αντικύθηρα μεταξύ των Κυθήρων και της Κρήτης. Με βάση τη μορφή των ελληνικών επιγραφών που φέρει χρονολογείται μεταξύ του 150 π.Χ. και του 100 π.Χ., αρκετά πριν από την ημερομηνία του ναυαγίου, το οποίο ενδέχεται να συνέβη ανάμεσα στο 87 π.Χ. και 63 π.Χ.. Θα μπορούσε να ήταν κατασκευασμένο μέχρι μισόν αιώνα πριν το ναυάγιο. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε το 1900 σε βάθος περίπου 40 με 64 μέτρων και πολλοί θησαυροί, αγάλματα και άλλα αντικείμενα, ανασύρθηκαν από Συμιακούς σφουγγαράδες και βρίσκονται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.Αντικύθηρα ΚυθήρωνΚρήτης87 π.Χ.63 π.Χ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

αναλογικός υπολογιστής αναλογικός υπολογιστής σχεδιασμένος για να υπολογίζει τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων.Εμπεριέχει ένα διαφορικό γρανάζι διαφορικό γρανάζι Είναι φτιαγμένος από μπρούντζο σε ξύλινο πλαίσιο Αυτός ο μηχανισμός είναι η αρχαιότερη σωζόμενη διάταξη με γρανάζια Μηχανισμός

Ιστορία κ Χρήση ΟΙ αρχαίοι Έλληνες είχαν δημιουργήσει αυτό τον εκπληκτικό μηχανισμό για να προβλέπουν πότε θα είναι η επομένη έκλειψη γιατί την θεωρούσαν κακό οιωνό. Αυτή η τεχνολογία για μια τέτοια εποχή είναι θαύμα και για την δίκια μας εποχή ένα τεράστιο ερώτημα. Σπύρος Φαναριώτης ΤΕΛΟΣ