Παλαιολόγου Έλενα – Β 3 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ολλανδία Βαγγέλης Βρυώνη Στ’1.
Advertisements

Γερμανία Μαρίλια Διόλα.
Το νερό είναι ένα στοιχείο απολύτως απαραίτητο για κάθε μορφή ζωής. Στο σώμα των ανθρώπων, των ζώων αλλά και των φυτών αποτελεί πάνω από τα 2/3 του ολικού.
ΦιλανδIα Μαρία Ιωσήφ.
Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΡΟΛΟΓΙΩΝ Από τη Ναταλία Εύζωνα
Διαμαντής Κυριακόπουλος – Παντελής Moυρτζιάπης
Οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
Αντρέας Παναγιώτου ΣΤ΄2
ΚΟΡΥΦΕΣ!!!! ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Είναι ΟΙ ΕΞΗΣ: ΕΒΕΡΕΣΤ
Να σκέπτεσαι και... να ενεργείς Η διαφορά μεταξύ φτωχών και πλούσιων χωρών δεν έγκειται στην ηλικία της χώρας.
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΕΛΒΕΤΙΑ Η Ελβετία είναι μια μικρή, ορεινή χώρα. Επίσης είναι φημισμένη για τα γαλακτοκομικά της και τα πανέμορφα ποτάμια της. Πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι.
Βουνά όλου του κόσμου Χρήστος Μ. Στ’ Τάξη
Οι τομείς παραγωγής της ευρωπαϊκής οικονομίας
H πολιτική διαίρεση της Ευρώπης
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Επιμελητήριο Ηρακλείου Δήμος Καστελλίου Δήμος Καστελλίου Δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και δυνατότητες για νέα επαγγέλματα Επιμελητήριο.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
ΕΛΒΕΤΙΑ.
Κάνε κλικ στη χώρα που σε ενδιαφέρει…
ΒΟΥΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ2.
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
ΒΟΥΝΑ Ένα βουνό ή όρος είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός που εξαπλώνεται πάνω από τη γύρω περιοχή, σε μια περιορισμένη έκταση, με μια κορυφή. Ένα βουνό.
Τα ποτάμια και οι λίμνες στη ζωή των Ευρωπαίων
ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
Χώρες Δανάη Σαρναζίδου.
H βιομηχανία και η βιοτεχνία στην Ευρώπη
Ελβετία Βιέννη.
Η Πόλη της Πάφου Θέση Ιστορία Πληθυσμός Πολιτιστικές εκδηλώσεις
ΚΑΝΑΔΑΣ Ελένη Βακανά.
Β 4.4 Τα πλεονεκτήματα της ζωής στα βουνά
Μάθημα 41: Βιομηχανία και Βιοτεχνία στην Ευρώπη
Κεφάλαιο 26 Ο κατακόρυφος διαμελισμός της Ευρώπης.
Οι πέντε πιο ψηλές κορυφές Άννα Αργυροπούλου 1ο Π.Δ.Σ. Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Τάξη: Στ2 Έτος:
Λιθουανία πρωτεύουσα το Βίλνιους. Ιστορική Εξέλιξη 14ο αιώνας: Η μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. 1410: Μάχη του Γκρούνβαλντ. 1795: Ρωσική κυριαρχία. 1915:
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Από την Παρασκευή Καραγιώργη - Μάγου.
Γερμανία Επίσημη Ονομασία : Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Πρωτεύουσα : Βερολίνο. Πληθυσμός : (καταμέτρηση του 2011) Νόμισμα: ευρώ.
Μαθαίνοντας τη Γερμανία!!! Ειρήνη Μηλαίου Ελένη Μεταξά Ευαγγελία Μπρέζα.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ.
Εισαγωγή στη Χιονοδρομία Ακαδημαϊκό έτος
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Των μαθητών: Aldo Stoicho Krasimir Θεόδωρος Vitor Samvel Elis Χαράλαμπος Γιώργος Dulev Anton Επιμέλεια: Κακουλίδης Γιάννης Ποντίκη Κατερίνα.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Γεωγραφικά Στοιχεία ● Έκταση: km² ● Πρωτεύουσα: Σόφια ● Πληθυσμός: ● Γλώσσες: Βουλγαρική, Τουρκική, Τσιγγάνικη και άλλες.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ. ΙΤΑΛΙΑ Πρωτεύουσα = Ρώμη Γλώσσα = Ιταλικά Πολίτευμα = Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία Πρόεδρος = Σέρτζιο Ματαρέλα.
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ελβετία
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
ΕΛΒΕΤΙΑ.
ΒΙΕΤΝΑΜ.
λΙΘΟΥΑΝΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: βασιλικη-ελενη ζωιδη
Ατομική Εργασία στο μάθημα της Γεωγραφίας
ΕργασΙα με θεμα: «ολλανδια»
Ο ρόλος του νερού στη γεωργία
ΠΟΛΩΝΙΑ.
ΜΕΞΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ.
Αυστρια Μια εργασία του μαθητή: Νίκου Μήτταρη
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Αλβανία.
Παπάζης Γεώργιος Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Μαλάμου Κωνσταντίνα
Τα κράτη της Βόρειας Αμερικής
Παρουσίαση: «ονοματεπώνυμο σπουδαστών»
Άντρεα Παπαϊωακείμ Σταύρη Χίντικου
Γερμανία Η Γερμανία, επίσημα Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης.
Τα ποτάμια και οι λίμνες στη ζωή των Ευρωπαίων
Βασίλης Α. 1Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Τάξη Στ2 2016
Finland ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Ε.Μ, Τ.Κ, Ζ.Σ, Τ.Γ, Ζ.Γ.
Δημοτικό Σχολείο Αγίων Τριμιθιάς Χρίστος Τομάζος Στ΄2
ΓΕΡΜΑΝΙΑ DEUTSCHLAND.
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παλαιολόγου Έλενα – Β 3

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΒέρνη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ /ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣΖυρίχη / Γενεύη, Βασιλεία, Λωζάννη, Νεσατέλ, ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣΓαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά κ.τ.λ. ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΟμοσπονδιακή κοινοβουλευτική δημοκρατία ΕΚΤΑΣΗ km2 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ 4,2 % ΣΥΝΟΡΑ1.852 km ΠΛΗΘΥΣΜΟ Σ κάτοικοι - εκτίμηση 2008

Κυριότερα ποτάμια Ο Ρήνος, που τη διαρρέει σε μήκος 375 χλμ Ο Άαρ είναι ο πιο σημαντικός ελβετικός ποταμός, αφού ολόκληρη η πορεία του γίνεται μέσα στο έδαφος της Ελβετίας. Ο Ροδανός, που τη διαρρέει σε μήκος 252 χιλ Οι ποταμοί της Ελβετίας, επειδή πηγάζουν από παγετώνες, είναι χειμαρρώδεις και γι' αυτό το λόγο δεν είναι πλωτοί

Οι κυριότερες λίμνες της Ελβετίας Λίμνη Μποντενζέε Λίμνη Λεμάν Λίμνη Νεσατέλ Λίμνη Λουγκάνο Λίμνη Ζυρίχης

Έδαφος Το έδαφος της Ελβετίας είναι ορεινό. Πάνω από το 70% του εδάφους της καλύπτεται από τις Άλπεις και βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο. Κλίμα Το κλίμα της Ελβετίας είναι εύκρατο μεταβατικό αλλά παρουσιάζει κατά τόπους διαφορές ανάλογα με το υψόμετρο. Στα μεγάλα ύψη κυριαρχεί το ορεινό κλίμα (κλίμα ύψους) Οικονομία Η οικονομία της χώρας αναπτύσσεται γύρω από τρεις πόλους: τη βιομηχανία, τον τουρισμό και το εμπόριο. Πολύ ανεπτυγμένος είναι επίσης ο τραπεζικός τομέας. Η οικονομία της είναι μια από τις πιο σταθερές στον κόσμο και χαρακτηρίζεται σαν υψηλής τεχνολογίας οικονομία.

Βιομηχανία Η βιομηχανία είναι πολύ αναπτυγμένη και είναι ο κυριότερος εξαγωγικός τομέας της οικονομίας της. Βασικοί κλάδοι της Ελβετικής βιομηχανίας αποτελούν η μεταλλουργία, η κατασκευή μηχανών, η βιομηχανία χημικών και φαρμακευτικών προϊόντων, η κατασκευή εξαιρετικών ρολογιών, η υφαντουργία, η σοκαλατοποιία και η βιομηχανία επεξεργασίας γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία η βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών, που βασίζεται στην υψηλή τεχνολογία και στη συστηματική επιστημονική έρευνα. Στα Γαλλοελβετικά σύνορα και κοντά στην Γενεύη εδρεύει το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας.CERN

Εμπόριο Το εμπόριό της είναι επίσης πολύ αναπτυγμένο. Εξάγει χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα, μηχανές, ηλεκτρικές συσκευές, ρολόγια, άλλα βιομηχανικά προϊόντα και εισάγει κυρίως τρόφιμα, καύσιμα και πρώτες ύλες. Επίσης, εξάγει γαλακτοκομικά και σοκολάτα. Τουρισμός. Η φυσική ομορφιά, το υγιεινό της κλίμα, ή ήσυχη ζωή της Ελβετίας προσελκύουν κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες. Η χώρα υποδιαιρείται διοικητικά σε 26 καντόνια και ημικαντόνια. Κάθε καντόνι έχει δικό του σύνταγμα, νομοθετικό σώμα, κυβέρνηση, και δικαστήρι α. Οι καντονικές κυβερνήσεις αποτελούνται από πέντε ή επτά μέλη, ανάλογα με το καντόνιο. Όσα θέματα δεν είναι αρμοδιότητας της συνομοσπονδίας, σύμφωνα με το ελβετικό σύνταγμα, ρυθμίζονται από τα καντόνια. Διοίκηση

Πολιτισμός Επίσης πολύ αναπτυγμένα είναι τα γράμματα και οι τέχνες. Θρησκεία Το 42% του πληθυσμού είναι ρωμαιοκαθολικοί και το 35% είναι Προτεστάντες. Με την εισροή μεταναστών στη χώρα ζουν περίπου 4% Μουσουλμάνοι, ενώ υπάρχουν και άλλα χριστιανικά δόγματα και μειονότητα Εβραίων. Το 11% ήταν άθεοι το Γλώσσες Επίσημες γλώσσες είναι η γερμανική, η γαλλική,η ιταλική, η ρετορομανική

Αγροικίες με θέα τη λίμνη Thuner

Άλπεις – η επιβλητική κορυφή Μάττερχορν μ.