ΓΕΦΥΡΕΣ … ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Ενότητα: Κατασκευαστικά συστήματα (Δομές) ΣΤ΄ ΤΑΞΗ Eιρήνη Πετράκη Ειρήνη Μάντολε.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Πρωτεύουσα της Κύπρου
Advertisements

Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ:ΓΙΑΡΕΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΜΑΘΗΜΑ:ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Οι μεγάλες πόλεις της Ευρώπης
Οι Γέφυρες του Κόσμου Μια διαθεματική ματιά πάνω στο ρόλο των γεφυριών στη ζωή και την ιστορία.
Παπαδοπούλου Άννα(από το βιβλίο τεχνολογίας Α΄ΗΛΙΑΔΗΣ-ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ)
ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ
Μαρία Μπελούμπαση Άρτεμις Παγάνη
ΕΛΒΕΤΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ.
Σημαντικές εκκλησίες και Τεμένη στη πόλη της Λευκωσίας
Πραγα η «χρυση πολη».
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Ιταλία Η Ιταλική Δημοκρατία ή Ιταλία είναι χώρα της νότιας Ευρώπης, αποτελούμενη από μία χερσόνησο σε σχήμα μπότας και δύο μεγάλα νησιά στη Μεσόγειο θάλασσα:
Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σκοπός μαθήματος
Οι πιο εντυπωσιακές γέφυρες του κόσμου Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό γεφύρι.
ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ Μια ιστορία που γράφτηκε
Η πόλη της Κερύνειας – εισαγωγικά Θέση Ονομασία Ιστορία
Εργασία στην Γεωγραφία
Μουσεία της Λευκωσίας Σκοπός του μαθήματος
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
Η Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης
Χάρης Αλεξίου Νικόλας Βουβάκης
Το Κάστρο της Μονεμβασιάς
Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΟΥΡΤΟΥΜΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Ιστορία Με τον όρο Ιστορία εννοείται η συστηματική μελέτη του παρελθόντος εστιασμένη κυρίως στην ανθρώπινη, δραστηριότητα έως την ανθρώπινη παρούσα εποχή.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου Σχολικό έτος
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ Σε μικρή απόσταση από την Πάτρα βρίσκεται η αεροπορική πτέρυγα 007 στην περιοχή της Ανδραβίδας. Την περίοδο που χτιζόταν η γέφυρα.
Η ΑΡΓΩ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
24 βήματα – 24 pas Γενικό Λύκειο Ασκληπιείου
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Η Γαλλία και το Παρίσι. Παρίσι Το Παρίσι γνωστό και ως η Πόλη του Φωτός από τότε που φωτίστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι.
Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΡΑΓΑ
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Λάμπρος Ζησιμόπουλος Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου Έλενα Τασίου Ε ’ ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑ Μαρίνος Νεοκλέους Νικόλας Γερολέμου Χριστόφορος Πολυστυπιώτης.
Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. Χρόνος Ανέγερσης Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίστηκε στα μέσα του 11ου αιώνα.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΣΑΛΙΔΟΥ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑ Η Περιστερώνα είναι ένα χωριό περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Λευκωσία, στους πρόποδες της.
ΚΟΥΡΙΟ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΟΛΟΣΣΙ Λάρα Πάτσι, Ηλιάνα Αχιλλέως.
Καταφύγια – Σπίτια Ενότητα: Κατασκευαστικά συστήματα ΣΤ΄ τάξη Ειρήνη Μάντολε Eιρήνη Πετράκη.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΝΑΩΝ
            13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Οι Εκκλησίες του κόσμου
Περιβαλλοντική ομάδα 1ου Γυμνασίου
ΕΝΟΤΗΤΑ Α Μεσαιωνικός κόσμος Ι θεοκρατικός χώρος
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΤΑΞΗ Ε’
Διαδρομή Πάφος - Λεμεσός
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Τα σχολεία του κόσμου.
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΓΕΦΥΡΕΣ … ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Ενότητα: Κατασκευαστικά συστήματα (Δομές) ΣΤ΄ ΤΑΞΗ Eιρήνη Πετράκη Ειρήνη Μάντολε

Αρχαία γεφύρια της Κύπρου Τι γνωρίζουμε για αυτά; Τα περισσότερα αρχαία γεφύρια που υπάρχουν σήμερα στην Κύπρο φαίνεται να προέρχονται από τη Μεσαιωνική περίοδο. Όμως αναμφίβολα υπήρχαν γεφύρια και κατά την αρχαιότητα και κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία με θέμα «Γεφύρια της Κύπρου» στον σύνδεσμο:

Γεφύρια από τα Μεσαιωνικά και Ενετικά χρόνια Το μεσαιωνικό γεφύρι κοντά στον Ξυλιάτο. Το γεφύρι του Τζιελεφού είναι ένα από τα ενετικά γεφύρια που βρίσκονται στην Κύπρο! Το μεσαιωνικό γεφύρι του Ρούδια είναι στον Ξερό Ποταμό, μέσα στο Δάσος Πάφου.

Tο ενετικό ξακουστό γεφύρι του Σκάρφου είναι από τα πιο αρχαία της Κύπρου. Κοντά στην Αγγελόκτιστη, στη δυτική όχθη του ποταμού Τρεμιθού, σώζονται τα υπολείμματα ψηλών τοίχων με καμάρες, απομεινάρια γοτθικού γεφυριού που μπορεί να χρονολογηθεί στο τέλος του 15 ου ή αρχές του 16 ου αιώνα. Μια ματιά στην ιστορία, μια ματιά στην Κύπρο μας... Για να γνωρίσετε από κοντά αυτά τα γεφύρια, μπορείτε να οργανώσετε μια εκδρομή με την τάξη σας ή μια εκδρομή με την οικογένειά σας. Εάν θέλετε μπορείτε να δείτε το βίντεο που προτείνουμε για να πάρετε μια γεύση …

Σύγχρονες γέφυρες στην Κύπρο … Αυτοκινητόδρομος Λεμεσού –Πάφου Γέφυρα για πεζούς, Άγιος Αθανάσιος, Λεμεσός ΓΣΠ, εναέρια γέφυρα αυτοκινητόδρομου, Λευκωσία Γέφυρα Ζυγού στην Άλασσα, Λεμεσός

Να ρίξετε μια ματιά στις πιο κάτω εικόνες γεφυρών από όλο τον κόσμο και να αναφέρετε πώς αυτές οι γέφυρες βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων σε αυτές τις περιοχές! Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΕ– ΒΕΚΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ Γέφυρα Széchenyi, Βουδαπέστη ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΝ-ΝΕΦ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΑΠΕΪ, ΤΑΪΓΟΥΑΝ Sydney Harbour Bridge, Σίδνεϊ, Αυστραλία Γέφυρες του κόσμου … GOLDEN GADE ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ

ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΕΛΛΑΔΑ Tower Bridge, Λονδίνο ΓΕΦΥΡΑ ΜΙΛΑΝΟΥ, ΓΑΛΛΙΑ

Μια γέφυρα, ένα τεχνολογικό επίτευγμα… στην Ελλάδα! ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ: ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ: Η σχεδίαση και η κατασκευή μιας γέφυρας δεν είναι κάτι απλό. Εμπεριέχει ομαδική δουλειά, πολλές γνώσεις, προετοιμασία και δεξιοτεχνία… Μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από το σχετικό βίντεο με όλη τη διαδικασία της κατασκευής της γέφυρας του Ρίου Αντιρρίου στην Ελλάδα...

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ (€ ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΕΦΥΡΕΣ! Τι μπορεί να συμβολίζουν; Συμβολίζουν την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων της Ευρώπης, καθώς και την επικοινωνία της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο!

Η κρεμαστή γέφυρα Palau Langkawi’s (Μαλαισία) Γέφυρα Aiguille du Midi, Γαλλία Royal Gorge (Κολοράντο, ΗΠΑ) Κρεμαστές γέφυρες σε μεγάλα ύψη και άλλες από μπαμπού, που για να τις διασχίσει κανείς χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, είναι μερικές μόνο από τις πιο… τρομακτικές γέφυρες του κόσμου! Εάν θέλετε μπορείτε, σε ομάδες ή ατομικά, να κάνετε μικρές έρευνες στο διαδίχτυο με κάποιο από τα πιο κάτω θέματα ή για κάποια αλλά θέματα που εσείς θέλετε και να μοιραστείτε τις πληροφορίες σας με τους συμμαθητές σας! τρομακτικές γέφυρες του κόσμου Οι ομορφότερης γέφυρες του κόσμου Παράξενες γέφυρες του κόσμου Οι μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου Ιστορική εξέλιξη της γέφυρας διάσημες γέφυρες του κόσμου

Φυσικές γέφυρες Πολύ παράξενες γέφυρες είναι αυτές στη Cherrapunji, στη μακρινή Ινδία. Κατασκευάζονται από τις ρίζες του δέντρου Ficus elastica. Αυτό το δέντρο παράγει μια σειρά από δευτερεύουσες ρίζες στα υψηλότερα μέρη του κορμού του, οι οποίες μπορούν να ενώνουν τις όχθες ποταμών. Απίστευτο και όμως αληθινό