Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιβαλλοντική ομάδα 1ου Γυμνασίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιβαλλοντική ομάδα 1ου Γυμνασίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Περιβαλλοντική ομάδα 1ου Γυμνασίου
~Βαλς με 12 "Σεισμούς".....~ Περιβαλλοντική ομάδα 1ου Γυμνασίου

2 Σεισμός: ένα πολύ σοβαρό και αναπάντεχο φαινόμενο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε

3 Οι ομάδες μας Επειδή το θέμα των σεισμών είναι πολύ ευρύ χωριστήκαμε σε 5 ομάδες των ατόμων και έτσι κάθε ομάδα ήταν υπεύθυνη να ασχοληθεί με το θέμα το οποίο είχε αναλάβει . Οι ομάδες ήταν οι εξής: Εγγελαδίνες. Rolling stones. Σεισμοβλάβες. Τρεις σεισμοί και δύο χορεύουν . Οι σεισμολόγοι έρχονται.

4

5 Η διαδρομή μας Με την πολύτιμη και πολύ χρήσιμη βοήθεια των καθηγητών και όλου του σχολείου καταφέραμε να οργανώσουμε εκδρομές στο ΚΠΕ Αρχανών όπου και εκεί ενημερωθήκαμε για τους σεισμούς αλλά και την ενδιαφέρουσα επίσκεψη μας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Μ.Φ.Ι.Κ). Αφού λοιπόν το θέμα μας είναι οι σεισμοί ας κάνουμε μια σύντομη αναφορά για αυτούς:

6

7 Πληροφορίες για τον σεισμό
Ο σεισμός μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ καταστροφικό φαινόμενο εφόσον υπάρχουν ευπαθή κτίρια και υποδομές .Τον σεισμό δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε μιας και συνδέεται με δυνάμεις στο εσωτερικό της Γής .Όμως εφόσον έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις θα μπορέσουμε σε πιθανό σεισμό να τον αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση.

8 Ελλάδα και σεισμοί H Ελλάδα είναι η πρώτη σε σεισμικότητα χώρα στην Μεσόγειο και έκτη στον κόσμο , πλήττεται συνεχώς από σεισμούς από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα .Κάποιοι από αυτούς ήταν αρκετά καταστροφικοί και πραγματικά σημάδεψαν την ιστορία της Ελλάδας.

9 Αποτελέσματα μεγάλων και καταστροφικών σεισμών

10 Είμαστε τα ‘ΡΙΧΤΕΡ’ιαα !

11 Ευχαριστήριο σημείωμα
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές του σχολείου, τους Εκπαιδευτικούς στο ΚΠΕ και στο Μ.Φ.Ι .K, τους συμμαθητές μας αλλά πάνω από όλα τον κύριο Μαρουλάκη ,τον κύριο Ανδρουλάκη ,τον κύριο Κουλουγουσίδη & την κυρία Τζερεμέ την αρχηγό της ομάδας μας : ~ΒΑΛΣ ΜΕ 12 ΣΕΙΣΜΟΥΣ~ το επιμελήθηκαν η Ελένη Βρυγιωνάκη και η Ελευθερία-Δέσποινα Γραφανάκη!


Κατέβασμα ppt "Περιβαλλοντική ομάδα 1ου Γυμνασίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google