Δημιουργία πειράματος Θα σας ζητηθεί να σχεδιάσετε ένα πείραμα που να διερευνά μία υπόθεση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να: χειριστείτε τις μεταβλητές,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
Advertisements

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ. Εισαγωγικός τομέας και προκαταρτική φάση •Μικρή Περιγραφή: •Λεξιλόγιο: •Κοινό που απευθύνεται:Σε μαθητές της ΧΥΖ τάξης (γυμνασίου,
Ασκήσεις Συνδυαστικής
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Πειραματικά Σχέδια Ομάδων
Τάξη Ε Ενότητα 1 Αφαίρεση Μαρία Μ. Χαραλάμπους
Γενικό πλαίσιο παρουσιάσεων Διάρκεια παρουσιάσεων: 10 λεπτά με 5 λεπτά για ερωτήσεις Φόρματ παρουσιάσεων: PowerPoint ή αντίστοιχο πρόγραμμα Αριθμός ομιλητών:
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
EDUE 240: Βάσεις και Βασικές Έννοιες των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Maria Evagorou Fall UNIC, Συνάντηση 2η.
5. Χαρακτηρισμός των μαθηματικών γνώσεων των μαθητών.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1ο ΚΕΦ. 1-ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΑΕΠΠ.
1 Το Πανηγύρι της Επιστήμης ως Μέσο Καλλιέργειας Δεξιοτήτων Διερεύνησης στο Δημοτικό Σχολείο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΡΧΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιστημονική μέθοδος
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
Νικολάου Κατερίνα Παπαμιχαήλ Μαρία Χριστοδουλίδου Ελένη Χρίστου Χλόη.
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
Μέθοδοι έρευνας* * Οι διαφάνειες διαφορετικού φόρματ, έχουν δημιουργηθεί από την κα Ορφανίδου.
Ποια είναι η διαδικασία της διερεύνησης; Έχω ένα πρόβλημα Η κυρία Καθαρούλα δεν καταφέρνει να καθαρίσει τους λεκέδες από τα ρούχα των παιδιών της και θέλει.
Μέθοδοι έρευνας.
ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ: Διατύπωση Αναπτυξιακών Ερωτημάτων
Τι άλλαξε στα νέα αναλυτικά προγράμματα;. Βασικοί άξονες του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Βασικοί άξονες του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Ένα συνεκτικό.
Μουσειοσκευή Racce «Σεισμοί και Ηφαίστεια» Φύλλο Προ- αξιολόγησης Το ερωτηματολόγιο στοχεύει στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τα.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
“ΛΥΣΙΑΣ 2012” 16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet.
Η Πειραματική Μέθοδος Φυσικός και τεχνητός πειραματισμός. Η πειραματική μέθοδος στηρίζεται στη βασική αρχή της εκούσιας μεταβολής μιας και μόνο ανεξάρτητης.
PSY 301 Μάθημα 2ον KOINΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟΙ & ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ.
Σεμινάριο Τελειοφοίτων Διατύπωση ερευνητικών υποθέσεων.
ΜΑΘΗΜΑ 10ο. Ανάρρωση και πρόγνωση  Είναι χαρακτηριστικό του εγκεφαλικού ότι οι περισσότεροι ασθενείς παρουσιάζουν βελτίωση, ανεξάρτητα από το αν μπαίνουν.
Εργαστήριο Στατιστικής (8 ο Εργαστήριο) Συσχετίσεις μεταξύ μεταβλητών (ερωτήσεων)
Γεωργία Τσαπάλου & Στέλλα Κούρτη Μια μικρή εισαγωγή : Η σημασία της ερώτησης στην διδακτική διαδικασία  Η ερώτηση αποτελεί συστατικό μέρος του λόγου.
Ερωτηματική μέθοδος Η ερωτηματική μέθοδος είναι αμφίδρομη επικοινωνία Αποτελείται από δύο στοιχεία: την ερώτηση και την απάντηση Θέτει τον εκπαιδευόμενο.
ΜΑΘΗΜΑ 11: ΑΜΟΙΒΕΣ, ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, MSc, Med,
Ανάλυση- Επεξεργασία των Δεδομένων
Μεθοδολογία των Επιστημών του Ανθρώπου: Στατιστική
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Έλεγχος Υπόθεσης για το μέσο ενός πληθυσμού
Η πλατφόρμα Βασίλης Γαργανουράκης Υπεύθυνος 2ου ΕΚΦΕ Ηρακλείου
ΕΡΕΥΝΑ -ΟΡΙΣΜΟΣ-ΕΙΔΗ ΕΡΕΥΝΑΣ
Υγεία και Ευεξία Μαθητών/τριών
Στατιστικές Υποθέσεις II
Τίτλος επιστημονικής εργασίας
Έλεγχος για τη διαφορά μέσων τιμών μ1 και μ2 δύο πληθυσμών
Πορεία διδασκαλίας Στάδιο προετοιμασίας Στάδιο παρουσίασης
Πού χρησιμοποιείται ο συντελεστής συσχέτισης (r) pearson
Υποθέσεις εργασίας και μεταβλητές
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
5o Μάθημα: Το τεστ χ2 Κέρκυρα.
Η επιστημονική μέθοδος ως εργαλείο ανάπτυξης της Βιολογίας
Παρουσίαση επιστημονικής εκδήλωσης
ΟΡΙΣΜΟΙ Επιστήμη Το σύνολο συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων, καθώς και η έρευνα αυστηρώς καθορισμένων πεδίων του επιστητού με συγκεκριμένες και.
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Κάποιες βασικές έννοιες στη μεθοδολογία της ψυχολογίας
Χρειαζόμαστε ένα παράγοντα που ελέγχουμε, και έναν που μετράμε.
Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων Εργασία 1ης Ενότητας Kapetanas Ε. & Zachariadis Τ. (2007). Students’ beliefs.
Απλή γραμμική παλινδρόμηση
Στατιστικές Υποθέσεις
Θέση Αλέξης Μπρες. o Φέρνουμε την ευθεία πάνω στην οποία είναι το αντικείμενο, τη θέση του οποίου θέλουμε να περιγράψουμε. o Επιλέγουμε ένα σημείο αναφοράς.
Στοιχεία θεωρίας σφαλμάτων
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
Στοιχεία θεωρίας σφαλμάτων
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΩΝ
Ανάλυση των πελατών Δρ. Μάλαμα Ελεονώρα Ιουλία
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δημιουργία πειράματος Θα σας ζητηθεί να σχεδιάσετε ένα πείραμα που να διερευνά μία υπόθεση. Θα πρέπει να είστε σε θέση να: χειριστείτε τις μεταβλητές, να επιλέξετε το πειραματικό σχέδιο, να περιγράψετε τη διαδικασία, να θεωρήσετε κάποια αποτελέσματα, να τα αναπαραστήσετε γραφικά, και να αποτιμήσετε την υπόθεση.

Υπόθεση Η υπόθεση πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά. Η μελέτη της θα μας δώσει τις ανεξάρτητες και εξαρτημένες μεταβλητές. Συνήθως η διατύπωση της υπόθεσης εμπεριέχει αυτούσιες τις ανεξάρτητες και εξαρτημένες μεταβλητές

Ανεξ. Μεταβλητές Πόσα επίπεδα θα έχει; Ποια θα είναι τα επίπεδα; Ποιο πειραματικό σχέδιο θα επιλέξουμε για το χειρισμό της;

Εξ. Μεταβλητές Χρειάζονται λειτουργικό προσδιορισμό; Ποιος είναι αυτός; Πώς θα μετρήσουμε την εξαρτημένη μεταβλητή;

Μεταβλητές ελέγχου Υπάρχουν μεταβλητές που θέλουμε να ελέγξουμε; Ποιες είναι; Γιατί θέλουμε να τις ελέγξουμε; Πώς θα τις ελέγξουμε;

Διαδικασία Πώς τρέχουμε το πείραμα; Τι λέμε στα υποκείμενά μας ότι πρέπει να κάνουν; Τι υλικά χρησιμοποιούμε;

Αποτελέσματα Τι αποτελέσματα συγκεντρώσαμε; Πώς θα τα αναπαραστήσουμε γραφικά; Σε ποιο συμπέρασμα μας οδηγούν σε σχέση με την υπόθεσή μας;

Παράδειγμα Σας ζητεί το υπουργείο παιδείας να εκτιμήσετε την εξής υπόθεση: Η ποσότητα ασκήσεων για το σπίτι, βοηθά τη μάθηση της Ιστορίας της Α’ Γυμνασίου; Επηρεάζει την ικανοποίηση των μαθητών για το σχολείο;

Μελέτη υπόθεσης Ποιοι είναι οι παράγοντες (μεταβλητές) της υπόθεσής μας; Η ποσότητα ασκήσεων για το σπίτι, βοηθά τη μάθηση της Ιστορίας της Α’ Γυμνασίου; Επηρεάζει την ικανοποίηση των μαθητών για το σχολείο; Α.Μ.: ποσότητα ασκήσεων στο σπίτι Ε.Μ.: μάθηση ιστορίας, ικανοποίηση για σχολείο.

Ανεξ. Μεταβλητή Α.Μ.: ποσότητα ασκήσεων στο σπίτι Επίπεδα;3-4 Πειραματικό σχέδιο; Μεταξύ ομάδων Γιατί επιλέγουμε αυτό το σχέδιο; Δε θέλουμε να αλληλεπιδράσουν τα επίπεδα της Α.Μ.

Εξ. Μεταβλητή Ε.Μ.: μάθηση ιστορίας, ικανοποίηση για σχολείο. Λειτουργικοί προσδιορισμοί; Μάθηση ιστορίας=σωστές απαντήσεις σε τεστ γνώσεων, Ικανοποίηση= απάντηση μαθητών σε επταβάθμια κλίμακα.

Μεταβλητές ελέγχου Ικανότητα διδάσκοντα Ποιότητα ασκήσεων Επίπεδο γνώσης μαθητών Πώς θα επηρέαζαν, και πώς τις ελέγχουμε;

Αποτελέσματα Έστω ότι βρήκατε τα εξής: Ομάδα με μία άσκηση: ικανοποίηση 4, επίδοση 50% Ομάδα με δύο ασκήσεις: ικανοποίηση 4, επίδοση 55% Ομάδα με τρεις ασκήσεις: ικανοποίηση 4, επίδοση 60% Ομάδα με 4 ασκήσεις: ικανοποίηση 2, επίδοση 50%. Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα; Πώς τα αναπαριστούμε γραφικά; Τι θα προτείνατε στο υπουργείο;

Θεωρητικές ερωτήσεις Θα κληθείτε να απαντήσετε 2-4 θεωρητικές ερωτήσεις. Θα έχετε περιορισμό στον αριθμό λέξεων που θα χρησιμοποιήσετε. Οι ερωτήσεις είναι πιθανό να ελέγχουν συγκεκριμένη γνώση (π.χ. τι είναι αρνητική ενίσχυση, τι είναι ενορατική μάθηση, κλπ.), ή χρήση γνώσης για αποτίμηση θεωρητικών προβλέψεων (π.χ. τι σημαίνει το αποτέλεσμα των πειραμάτων του Τόλμαν για τη συμπεριφορική θεωρία μάθησης).