Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων Εργασία 1ης Ενότητας Kapetanas Ε. & Zachariadis Τ. (2007). Students’ beliefs.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων Εργασία 1ης Ενότητας Kapetanas Ε. & Zachariadis Τ. (2007). Students’ beliefs."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων
Εργασία 1ης Ενότητας Kapetanas Ε. & Zachariadis Τ. (2007). Students’ beliefs and attitudes about studying and learning mathematics. Σαμαρτζής Πέτρος Δ201611

2 Τα ερευνητικά ερωτήματα
Ποίες είναι οι πεποιθήσεις και ποίες οι στάσεις των μαθητών Λυκείου, σχετικά με τη μελέτη και τη μάθηση των μαθηματικών; Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ τους ; Επηρεάζουν την απόδοση και την ικανότητα των μαθητών στην μαθηματική απόδειξη;

3 Η μεθοδολογία Το δείγμα της έρευνας: 1645 μαθητές Λυκείου από 25 σχολεία της Αθήνας. Το ερευνητικό εργαλείο: Ερωτηματολόγιο αποτελούμενο από 28 ερωτήσεις. Διαδικασία ανάλυσης: Factor Analysis από την οποία προέκυψαν 5 παράγοντες ( 2 για τις πεποιθήσεις και 3 για τις στάσεις ). Πολυμεταβλητή Ανάλυση Διακύμανσης με σκοπό να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν διαφορές στις πεποιθήσεις και στάσεις των μαθητών σε σχέση με το φύλλο τους αλλά και την κοινωνική τους κατάσταση. Pearson Correlation Analysis ώστε να εξετασθεί αν οι 5 παράγοντες επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά την αποδεικτική ικανότητα των μαθητών.

4 Τα συμπεράσματα Οι πεποιθήσεις και οι στάσεις των μαθητών είναι ανεξάρτητες από την κοινωνική τους κατάσταση. Τα κορίτσια πιστεύουν περισσότερο από τα αγόρια ότι η μαθηματική κατανόηση μπορεί να επιτευχθεί μέσω διαδικασιών. Επίσης τα κορίτσια είναι πιο προσεκτικά και πιο εργατικά στην εκμάθηση και την μελέτη των Μαθηματικών. Υπάρχει ισχυρή πίστη για την χρησιμότητα των Μαθηματικών αλλά και των αποδείξεων. Η αγάπη για τα Μαθηματικά αποτελεί παράγοντας που επιδρά θετικά όχι μόνο στην εκμάθησή τους αλλά και στην βαθύτερη κατανόησή τους. Παράλληλα συνδέεται και με υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις. Οι επιδόσεις των μαθητών στα μαθηματικά αλλά και η ικανότητα κατανόησης των αποδείξεων εξαρτώνται από τον τρόπο που οι μαθητές μελετούν και ‘’βλέπουν’’τα μαθηματικά.


Κατέβασμα ppt "Διδασκαλία και μάθηση των Μαθηματικών με διαδικασίες επίλυσης προβλημάτων Εργασία 1ης Ενότητας Kapetanas Ε. & Zachariadis Τ. (2007). Students’ beliefs."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google