Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015
Καθηγητρια : κα Παπαδοπουλου Μαθητές : Αντωνιάδης Νίκος, Γαγαμάνης Δημήτρης , Γαγαμανης Σάκης , Δήμου Νικόλας, Ζακαλκας Κων/νος, Μηλοβιανος Βασίλης

2 Εισαγωγή Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και το σύνολο ήχων από τους οποίους απαρτίζεται ένα μουσικό κομμάτι. Στην Αρχαια Ελλάδα η μουσικη ή Αππολώνια τέχνη αναφερόταν γενικότερα σε όλες τις τέχνες και όχι μονο στην ακουστική .

3 Ιστορία Η μουσική χρονολογεί και εξελίσσει την ιστορία της παράλληλα μ' εκείνη της ανθρώπινης εξέλιξης και του έναρθρου λόγου. Επειδη ο απλός λόγος ως ηχητικό μέσο δεν μπορεί να αποδώσει το φάσμα των αποχρώσεων των κειμενικών, προσωπικών ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, γι αυτο ο άνθρωπος ανέπτυξε ένα νέο ηχητικό μέσο έκφρασης: τον Μουσικό Λόγο.

4 Ιστορια Προϊστορική Eποχή
Εικασίες για τη μουσική αυτής της εποχής βασίζονται σε ευρήματα που προέρχονται από διάφορους παλαιολιθικούς αρχαιολογικούς χώρους. Π.χ. Ευρύματα που εχουν θεωρηθεί ως αυλοί με επτά τρύπες και έγχορδα όργανα. Η Ινδία έχει μία από τις παλαιότερες μουσικές παραδόσεις του κόσμου - αναφορές στην ινδική κλασσική μουσική (μάργκα) μπορούν να βρεθούν σε αρχαίες ιερές γραφές της Ινδουιστικής παράδοσης. Οι αρχαιότερες συλλογές προϊστορικών μουσικών οργάνων έχουν βρεθεί στην Κίνα και χρονολογούνται μεταξύ των 7000 και 6600 π.Χ.

5 Ιστορια Αρχαιότητα Στην Αρχαία Ελλάδα
Κατά την αρχαϊκή και κλασική εποχή μουσικη θεωρουνταν τα ποιητικά είδη και κυρίως στην λυρική ποίηση. Χρησιμοποιόταν για διασκέδαση, εορτασμους και πνευματικά δρώμενα. Είχαν μουσικά όργανα όπως τον αυλό, τη λύρα, και ιδιαίτερα την κιθάρα (οχι οπως την γνωριζουμε σημερα). Η μουσική ήταν σημαντικό μέρος της αρχαιοελληνικής παιδείας, όπου τα αγόρια ξεκινούσαν μουσικές σπουδές από έξι χρονών.

6 Ιστορια Κλασσική Μουσική
Στη δυτική Ευρώπη, η μουσική εξελίχθηκε από τη μονοφωνία ως την πολυφωνία και την ομοφωνία. Η κλασσική μουσική εφερε την ανεξαρτητοποίηση της απο το θρησκευτικό περιεχομένο και το κείμενο γενικότερα μέσω της ενόργανης μουσικής. Εικόνα (παρτιτούρα του Μπάχ)

7 Ιστορια Κλασσική Μουσική
Στα τελη 19ου αρχες 20ου αιώνα στον δυτικοευρωπαϊκό χώρο επινοήθηκε επίσης και τελειοποιήθηκε σειρά από συστήματα Μουσικής Σύνθεσης, όπως η Αντίστιξη, η Φούγκα, η Αρμονία, ο Δωδεκαφθογγισμός ή Σειραϊσμός.

8 Είδη οργάνων Ιδιόφωνα Ο ήχος παράγεται μέσω της δόνησης του ίδιου του σώματός τους Μεμβρανόφωνα Τα μεμβρανόφωνα (ομάδα κρουστών) φέρουν στρογγυλές μεμβράνες προς κρούση Χορδόφωνα Στα χορδόφωνα ο ήχος δημιουργείται θέτοντας τεντωμένες χορδές σε ταλάντωση

9 Είδη οργάνων Αερόφωνα Στα αερόφωνα ο ήχος δημιουργείται από αέρα που ταξιδεύει μέσα σε όργανο με σωληνοειδές σχήμα. Ηλεκτρόφωνα Τα ηλεκτρόφωνα παράγουν ήχο μέσω ηλεκτρονικού κυκλώματος

10 αιώνας Ο 20ος αιώνας ειναι η αρχή μιας σειράς ανακαλύψεων νεων ειδών μουσικής . Απο την ροκ δημιουργήθηκαν εκατοντάδες παρακλάδια ειδών μουσικής από τα οποία μερικά ειχαν ΄πέραση και ακούγονται μεχρι και σήμερα ενώ άλλα που δεν άντεξαν ουτε μια δεκαετία. Τα συγκρωτήματα δημιουργούνται κατα εκαντοτάδες , η μουσική γίνεται μόδα και κουλτούρα των νέων η οποία υιωθετείται και η μουσικη μπαίνει σε κάθε σπίτι χαρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

11 αιώνας Μερικά απο τα είδη της ροκ μουσικής που εχουν επικρατήσει είναι : Alternative rock Καταγωγή : Πανκ ροκ δημιουργήθηκε το και αποτελείται από διάφορες υποκατηγορίες και είδη που ξεκίνησαν να προκύπτουν από την ανεξάρτητη μουσική σκηνή Συγκρωτήματα : Red Hot Chili Peppers, Linkin park, The White Stripes , Coldplay κ.α.

12 20 - 21 αιώνας Hard Rock καταγωγή : Blues Rock
εμφανίστηκε στις αρχες του 1970 και ειναι μια πιο γρηγορη και δυνατη μορφη της ροκ Συγκρωτήματα : Deep Purple , AC/DC , Led Zeppelin κ.α.

13 αιώνας Ραπ μουσική Η ραπ είναι αφροαμερικανικό μουσικό είδος που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του Έχει τις ρίζες της στην αφρικανική μουσική την οποίαν έφεραν με τη βίαιη εκδούλευση και μετέπειτα μετακίνηση τους οι μαύροι στην Αμερική. Ονομάστηκε έτσι εκ του αγγλικού ακρωνύμιου r.a.p (δηλαδή Rhythm And Poetry). Πρόκειται για είδος που δίνει έμφαση στους στίχους (ρίμες) και στο περιεχόμενο. Οι ρίμες (στίχοι), οι οποίοι έχουν μεγάλη έκταση και ποσότητα, εκφράζουν κατά κανόνα καθημερινά βιώματα και εμπειρίες.

14 αιώνας Ραπ μουσική Καλλιτέχνες : Eminem, 50 cent, Dr. Dre, Tu-Pac Shakour (R.I.P.) , DMX, Necro κ.α. Έλληνες : 12ος πίθηκος, Τάκι Τσαν, Ραψωδος Φιλόλογος , Εισβολέας κ.α.

15 αιώνας Ηλεκτρονική Μουσική Από το 1990 έως σήμερα η ηλεκτρονική μουσική, που έχει πολλές υποκατηγορίες, έχει καταλάβει το μεγαλύτερος μέρος του ακουστικού κοινού . Είδη : House, Electro , Dubstep , Chillstep , Future Bass κ.α Καλλιτέχνες : David Guetta, Skrillex, Hardwell, Fedde Le Grand, Moguai κ.α.

16 Η Ιστορια Της Μουσικης ΕΥΧΑΡΙΣΟΤΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΕΛ Αξιού Μάθημα: Project Ετος : 2015"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google