Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ Καρκανέβατου Βάσω Κάσο Ινέσα Κυριακίδου Ελένη Κότε Άλντα

2 Στη σημερινή εποχή οι έφηβοι επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες
Στη σημερινή εποχή οι έφηβοι επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Σημαντικός παράγοντας επιρροής είναι τα πρότυπα που προβάλλονται στην κοινωνία. Μέσω μουσικής, κινηματογράφου, τηλεόρασης και διαδικτύου προβάλλεται μια εικόνα, την οποία οι έφηβοι ‘αναγκάζονται’ να μιμηθούν. Έτσι, οι έφηβοι, για να ενταχθούν ‘ιδανικά’ στην κοινωνία, τείνουν να ακολουθούν τις ίδιες μόδες, τις οποίες προβάλλουν τα πρότυπά τους.

3 Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω κινηματογράφου
Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω κινηματογράφου Από το ξεκίνημα της 7ης τέχνης οι έφηβοι άρχισαν να επηρεάζονται και, συχνά να μιμούνται τους χαρακτήρες που προβάλλονται αλλά και τα στερεότυπα που δημιουργούνται.

4 Παλαιότερος Κινηματογράφος
Με το πέρασμα των χρόνων η επιρροή των προτύπων που προβάλλονται μέσω του κινηματογράφου αυξάνεται όλο και περισσότερο. Μερικοί απ’ τους πρώτους ηθοποιούς που αποτέλεσαν αντικείμενα θαυμασμού είναι οι: Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, James Dean και Marilyn Monroe.Κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να είναι πρότυπα των εφήβων.

5 Τωρινή εποχή Στις μέρες μας, η προώθηση μιας δήθεν ιδανικής εικόνας προτρέπει τους εφήβους να ακολουθήσουν τη μόδα απλά για να νιώσουν αποδεκτοί απ’τη κοινωνία, με κίνδυνο να χάσουν την πρωτοτυπία τους και να γίνουν “fashion victims” (θύματα της μόδας)

6 Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω μουσικής
Πρότυπα προβαλλόμενα μέσω μουσικής Από την αρχαιότητα η μουσική ψυχαγωγούσε τους ανθρώπους. Τις τελευταίες δεκαετίες, μέσω των μουσικών βιομηχανιών προωθούνται διάφοροι τραγουδιστές και τραγουδίστριες ως πρότυπα, κυρίως στους εφήβους, καθώς είναι εύκολος στόχος.

7 Η γλώσσα της μουσικής Η μουσική χρονολογεί και εξελίσσει την ιστορία της παράλληλα μ' εκείνη της Γλώσσας. Στους νεότερους χρόνους,ως μουσική ορίζεται η έκφραση των συναισθημάτων και των ιδεών. Η μουσική εκφράζει τους χαρακτήρες των ανθρώπων γι’αυτό και η έκφραση «Η γλώσσα της μουσικής

8 Μουσικά Πρότυπα Τα προβαλλόμενα πρότυπα των μουσικών βιομηχανιών αποσκοπούν στο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των εφήβων. Κάποια από αυτά τα πρότυπα αποτελούν κακή επιρροή (ανάρμοστες συμπεριφορές, εθισμός σε παράνομες ουσίες, νοσηρός ανταγωνισμός για προβολή και δημοσιότητα, υπερβολικός εγωκεντρισμός, αδιαφορία για τον πραγματικό κόσμο κ.α.)

9 Προώθηση των προτύπων μέσα από το internet

10 Το ξεκίνημα του ίντερνετ
Οι πρώτες συνδέσεις στο διαδίκτυο έγιναν την δεκαετία του ’70 και στην δεκαετία του ’90 το διαδίκτυο έγινε προσβάσιμο σε όλους. Έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να εκφράζουμε την γνώμη μας από όλες τις γωνιές του κόσμου.

11 Διάδοση προτύπων μέσω Internet
Τα δεδομένα, οι τάσεις και τα πρότυπα μεταδίδονται : 1. Εντυπωσιακά γρήγορα 2. Μαζικά και σε παγκόσμιο επίπεδο 3. Συχνά αλλοιωμένα λόγω ψηφιακής επεξεργασίας, άλλοτε αθέλητα κι άλλοτε κακόβουλα με σκοπό είτε τη δυσφήμιση, είτε την κερδοσκοπία.

12 Τηλεοπτικά πρότυπα Διάσημα πρότυπα αναδεικνύονται καθημερινά μέσω τηλεόρασης, με σκοπό την αύξηση της δημοσιότητας τους, αλλά και την επιρροή τους

13 Μόδες που δημιουργούνται μέσω των προτύπων
Μόδες που δημιουργούνται μέσω των προτύπων Όπως αναφέρθηκε, μέσω των προτύπων οι έφηβοι πειραματίζονται με νέες μόδες που τους βοηθάνε να ενταχθούν σε μια συγκεκριμένη, αποδεκτή ομάδα με δικό της στυλ και φυσιογνωμία, επηρεασμένη βέβαια από το κυρίαρχο στυλ.

14 Συμπέρασμα Οι έφηβικές ταυτότητες είναι πολύ ρευστές και ασταθείς και αλλάζουν με κάθε νέα τάση, έτσι ώστε τα νέα αγόρια και κορίτσια να γίνουν αποδεκτά από τους συνομήλικους τους και την κοινωνία.


Κατέβασμα ppt "ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google