Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς, συνήθως στις αποχρώσεις του καφέ. Είναι μελωδικό όργανο και παίζεται με τα χέρια. Από το δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα, αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή μουσικά όργανα, καθώς χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα μουσικών ειδών, όπως η τζαζ, μπλουζ, ροκ, ποπ, λαϊκή, παραδοσιακή μουσική και ποπ ροκ, ενώ στη νεότερη ιστορία της χρησιμοποιείται σε ένα αυξανόμενο ρεπερτόριο κλασικής μουσικής.

2 ΚΙΘΑΡΑ

3 ΚΙΘΑΡΕΣ

4 ΠΙΑΝΟ Το πιάνο είναι μουσικό όργανο, που εντάσσεται στην κατηγορία των χορδόφωνων ή αλλιώς των πληκτροφόρων. Παίζεται με πλήκτρα, τα οποία όταν πατηθούν από τον πιανίστα σηκώνουν σφυράκια που χτυπούν τις χορδές του, παράγοντας έτσι ήχους. Αν και πολλοί πιστεύουν πως χρησιμοποιείται κυρίως στην κλασική μουσική, το πιάνο κατέχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο και στην τζαζ, την μπλουζ και το ροκ εν ρολ, καθώς και στη λαϊκή μουσική. Είναι πολύ μελωδικό γι’ αυτό και έγινε το αγαπημένο μουσικό όργανο των συνθετών. Τα καλύτερα καθώς και αρκετά ακριβά σε τιμή είναι τα πιάνα με ουρά που είναι μεγάλα όχι μόνο σε μέγεθος αλλά και σε ήχο. Τα όρθια πιάνα είναι ίσως πιο συνηθισμένα γιατί καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο αλλά και επειδή είναι λιγότερο ακριβά.

5 ΠΙΑΝΟ

6 ΠΙΑΝΟ

7 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ Το Μπουζούκι είναι έγχορδο λαϊκό μουσικό όργανο. Το σύγχρονο μπουζούκι διαθέτει τρεις ή τέσσερις διπλές χορδές τις οποίες χτυπά ο μουσικός με ένα μικρό πλήκτρο, την πένα.΄Εχει σχήμα αχλαδιού και ένα μακρύ βραχίονα με κλειδιά στην άκρη για κούρδισμα. Μεγάλη σημασία στον ήχο έχει και η ποιότητα των ξύλων από τα οποία είναι κατασκευασμένο το όργανο. Για την κατασκευή του σκάφους θεωρείται ότι καλύτερα ξύλα είναι της μουριάς, της απιδιάς, της κερασιάς, της ακακίας, της φτελιάς κι ακολουθούν της καρυδιάς, του πλάτανου, της καστανιάς.

8 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

9 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

10 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

11 ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ

12 ΒΙΟΛΙ Το βιoλί είναι έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με δοξάρι. Έχει 4 χορδές διαφορετικού τονικού ύψους (σολ, ρε, λα, μι), που χορδίζονται κατά διαστήματα πέμπτης και η μουσική του έκταση περιλαμβάνει 44 χρωματικούς φθόγγους. Το βιολί στηρίζεται στον ώμο ενώ με το ένα χέρι ο μουσικός απλώς πιέζει τις χορδές με το να το κρατά καθόλου ενώ με το άλλο κινεί το δοξάρι επάνω στις χορδές. Το βιολί εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα.Τη σημερινή μορφή του την πήρε κυρίως στην Ιταλία, όπου μεγάλες οικογένειες κατασκευαστών όπως οι Αμάτι, Γκουαρνέρι και Στραντιβάριους, δημιούργησαν θαυμάσιας ακουστικής όργανα που μέχρι και σήμερα θεωρούνται αξεπέραστα. Τα πρώτα βιολιά χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση έργων λαϊκής και χορευτικής μουσικής. Οι περισσότεροι μεγάλοι συνθέτες έγραψαν μουσική για σόλο βιολί, μεταξύ των οποίων ο δάσκαλος Σεμπάστιαν Μπαχ αλλά και σημαντικοί συνθέτες της κλασικής εποχής όπως οι Αμαντέους Μότσαρτ και Μπετόβεν.

13 ΒΙΟΛΙ

14 ΒΙΟΛΙ

15 ΒΙΟΛΙ

16 ΒΙΟΛΙ

17 ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΕΛΟΣ

18 ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας Παρουσίαση:
ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας Παρουσίαση: Αντρέας Στυλιανού Ε’2 Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας


Κατέβασμα ppt "ΚΙΘΑΡΑ Η κιθάρα ανήκει στην κατηγορία των έγχορδων μουσικών οργάνων. Αποτελείται συνήθως από έξι χορδές. Κατασκευάζεται από ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google