Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΖΟΥΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΤΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΡΟΥΒΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΞΥΡΑΦΑΚΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2 ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ Το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας, βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του Ν. Ευρυτανίας και στα σύνορα με τους νομούς Καρδίτσας και Αιτωλοακαρνανίας . Στα δυτικά του χωριού περνά ο ποταμός Αχελώος, ο οποίος αποτελεί και το φυσικό σύνορο των νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας.

3 ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ Στο χωριό κατοικούσαν μέχρι τη δεκαετία του '70 πολλές εκατοντάδες άνθρωποι που ασχολούνταν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες η έλλειψη υποδομών και το λιγοστό εισόδημα που απέφερε η κτηνοτροφία οδήγησε τους περισσότερους κατοίκους στο δρόμο της εσωτερικής μετανάστευσης. Το δημοτικό σχολειό πλεον δεν λειτούργει. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 80 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με κτηνοτροφία ,γεωργία και μελισσοκομία. Για την ψυχαγωγία τους υπάρχουν τρία καφενεία.

4 ΛΕΠΙΑΝΑ Τα Λεπιανά, είναι κτισμένα σε υψόμετρο 690 μέτρων, βρίσκονται ανατολικά του Ραπτοπούλου, είναι απλωμένα αμφιθεατρικά μέσα σε μια ιδιαίτερα όμορφη και εξαιρετικά ευήλια τοποθεσία, κάτω από την προστατευτική σκιά που σχηματίζει η ανατολική πλευρά της κραταιάς Τσιούκας. Αξίζει να αναφερθεί, ότι απέναντι απ’ τον οικισμό των Βαρκών, νότια και ανατολικά του χωριού, υπάρχουν σκόρπια απομεινάρια αρχαίου κάστρου…! Εικάζεται, ότι το εν λόγω κάστρο έχει κατασκευαστεί κατά την προχριστιανική εποχή και πιο συγκεκριμένα κατά την περίοδο που άκμαζε η Αιτωλική Συμπολιτεία!

5 Ακόμη , πρέπει να ειπωθεί, ότι ο W
Ακόμη , πρέπει να ειπωθεί, ότι ο W. Woodhouse, που στα 1892 επισκέφθηκε την περιοχή, κάνει αναφορά για μια αρχαία επιγραφή, που είχε βρεθεί τυχαία στο χωράφι κάποιου ονόματι Φαρμάκη. Σήμερα υπάρχουν 120 μόνιμοι κάτοικοι και ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται σταδιακά η μελισσοκομεία . Στο χωριό υπάρχουν τρία καφενεία ,ένας ξενώνας ο όποιος ανήκει στην εκκλησία ,ένα γήπεδο μπάσκετ και ένα δημοτικό σχολειό το οποίο δεν λειτούργει.

6 ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ Το Ραπτόπουλο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε πληθυσμό χωριά της Ευρυτανίας ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αγράφων. Απέχει απ’ το Καρπενήσι 92 χιλιόμετρα και 110 απ’ το Αγρίνιο. Βρίσκεται κτισμένο σε υψόμετρο 880 μέτρων, μέσα σε μια κούπα γης που σχηματίζουν η Τσούκα, η Σαλόπετρα, το Κρι, ο Αϊ –Λιάς και ο Κακανέλος.  Το Ραπτόπουλο έχει 250 μόνιμους κατοίκους και την θερινή σεζόν ο πληθυσμός φτάνει στους 1019.

7 Το χωριό διαθέτει τις ακόλουθες υπηρεσίες :
Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών(ΚΕΠ) για την διευθέτηση όλων των θεμάτων των πολιτών. Εθνική Τράπεζα . Αγροτικό Ιατρείο, το οποίο προσφέρει πρώτες βοήθειες στους κατοίκους. Φαρμακείο . Ταχυδρομείο. Σχολεία όλων των βαθμίδων(παιδικός σταθμός-νηπιαγωγείο, Δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο-Λύκειο).

8 Τα επαγγέλματα των κατοίκων του χωριού είναι τα εξής:
Κτηνοτροφία Μελισσοκομία Ξυλεία Ιχθυοκαλλιέργεια πέστροφας Ελεύθεροι επαγγελματίες(φούρναρης,ταξιτζής,παντοπώλης,ψητοπώλης,οικοδόμος,επιπλοπειός,κυροπλάστης,ελαιοχρωματιστής,ηλεκτρολόγος,πωλητής οικοδομικών υλικών) Για τους επισκέπτες το χωριό διαθέτει ξενώνα για την διαμονή τους.

9 Πρασιά Αποτελείται από τους συνοικισμούς : Φουσιανά, Βασιλέσι,  Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Μεταξάδες, με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά ο καθένας. Έλατα, βελανιδιές, καστανιές, πεύκα και κέδροι δημιουργούν ένα μωσαϊκό πράσινου. Οι οικισμοί που αναφέραμε, και ειδικότερα τα Φουσιανά, το Βασιλέσι, η έδρα της κοινότητας Πρασιά ή Κυπαρίσσι, συνδέονται με αυτοκινητόδρομο, ο οποίος φτάνει ως το χωριό Κέδρα. Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων είναι 273 και συνεχώς μειώνεται…

10 Κυπαρίσσι Το Κυπαρίσσι αποτελεί κεντρικό συνοικισμό κ σε αυτό δεσπόζει το υπεραιωνόβιο κυπαρίσσι ύψους 35μ. με περίμετρο κορμού 7μ., προστατευμένο μνημείο της φύσης. Χαρακτηρίζεται ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας για την Ελλάδα, αφού τα κλαδιά του υπήρξαν καταφύγιο των κλεφτών και αρματολών, ο δε πατέρας Κοσμάς Αιτωλός προφήτεψε για το κυπαρίσσι ότι "αν ξεραθεί από την κορυφή του, η Ελλάδα Θα ελευθερωθεί, αν ξεραθεί από την ρίζα του, η Ελλάδα δεν Θα ελευθερωθεί". Ακόμη και σήμερα ξεχωρίζει η ξεραμένη κορυφή του και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια. Ανακηρύχτηκε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού.

11 Κυπαρίσσι   Στο Κυπαρίσσι, υπάρχουν επίσης λείψανα αρχαίου οικισμού, που κατά καιρούς βρέθηκαν από τους κατοίκους και πολλά αρχαία αντικείμενα. Ενδείξεις αρχαίας οχύρωσης υπάρχουν στη θέση Κάστρο. Υπάρχει τούνελ φυγής, που στην κατακόρυφη διαδρομή του είναι φραγμένο με πέτρες. Αξιόλογα διατηρητέα θρησκευτικά μνημεία, ο ναός της Γέννησης Του Χριστού, με αγιογραφίες του 1609 και του Αγίου Νικολάου της ίδιας περιόδου. Η Πρασιά γνώρισε μεγάλη καταστροφή κατά την επέλαση του Μουσταή πασά της Σκόνδρας, όπως και η ευρύτερη περιοχή. Υπήρχαν πολλές εκκλησίες και μονές που δεν γλίτωσαν στη μανία των τουρκοαλβανών.

12 Ο Άγιος Ιωάννης Προδρομος ή παλιά "Κόπραινα", Φουσιανά
είναι ο δυτικότερος από τους πέντε συνοικισμούς της παλιάς κοινότητας Πρασιάς. Ο Πρόδρομος, με τον ομώνυμο ναό της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου που δεσπόζει στην περιοχη και οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ανέρχονται τους 29. Φουσιανά Η επίσημη ονομασία είναι “τα Φουσιανά”. Έδρα του δήμου είναι το Κερασοχώρι και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας. Το χωριό αποτελείται από 67 κατοίκους οι οποίοι το καλοκαίρι αυξάνονται. Στο χωρίο υπάρχει ένα καφέ στην πλατεία του χωριού.

13 Μεταξάδες Η επίσημη ονομασία είναι “οι Μεταξάδες”.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Μεταξάδες ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Πρασιάς, του πρώην Δήμου ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ του Νομού ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ. Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού ανέρχονται σε 15. Οι κάτοικοι ψυχαγωγούνται στο μοναδικό καφενείο που διαθέτει το χωριό.

14 ΙΤΕΑ Στην κοιλάδα του Αχελώου, στη βορειοδυτική γωνιά του Νομού Ευρυτανίας είναι χτισμένος ο Οικισμός ΄΄Ιτέα Ευρυτανίας΄΄. Ο οικισμός ΄΄φωλιάζει΄΄ στις κατάφυτες και συνάμα απότομες δυτικές πλαγιές της ΄΄Τσιούκας΄΄ . Είναι χτισμένος σε υψόμετρο από 650 μέτρα έως 815. Μεγάλο πλεονέκτημα του οικισμού είναι η πανοραμική θέα του . Δυτικά: Διακρίνονται χωριά του Βάλτου , η κοιλάδα του Αχελώου (με τα χωράφια του ΄΄Δρυμώνα΄΄ και του κάμπου Βρουβιανών ). Ανατολικά: οι πλαγιές της Τσιούκας κι άλλες βουνοκορφές της Ευρυτανίας . Νότια :Χωριά της Ευρυτανίας , της Αιτωλοακαρνανίας και το βουνό της Κανάλας .Βόρεια: Χωριά και βουνά των Νομών Άρτας και Καρδίτσας .   Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων ανέρχονται στους 100. Παραδοσιακά οι κάτοικοι ασχολήθηκαν με την παραγωγή του τσίπουρου που  χάνεται στο βάθος του χρόνου . Εικάζεται πως  ξεκίνησε  να παράγεται τον 14ο αιώνα  από μοναχούς του Αγίου Όρους και  σιγά , σιγά εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ελλάδα . Οι κάτοικοι της Ιτέας ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία , την  κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία . Το δημοτικό σχολείο δεν λειτουργεί , για την ψυχαγωγία των κατοίκων υπάρχουν δυο καφενεία –παντοπωλεία.

15 ΚΕΔΡΑ Έδρα του δήμου είναι το Κερασοχώρι και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας. Τα Κέδρα έχουν υψόμετρο 877 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους 100 ενώ το καλοκαίρι αυξάνεται ο αριθμός τους στους … Στον Πλατανιά, μια πανέμορφη τοποθεσία, υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, ο οποίος γιορτάζει στις 22 Αυγούστου, ημέρα όπου η εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αγαθονίκου του μάρτυρα. Στα Κέδρα οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την Έ κτηνοτροφία.

16 ΚΕΔΡΑ Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ο δρόμος που ενώνει τον Ν. Ευρυτανίας με τον Ν. Καρδίτσας. Ένα μεγάλο μέρος του δρόμου είναι χωματόδρομος (περίπου 7-8 χιλιόμετρα) με αποτέλεσμα να κάνει δύσκολη την μετακίνηση των ανθρώπων.

17   ΑΡΓΥΡΙ Το όνομά του χωριού, Αργύρι, λέγεται ότι προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, διότι στην περιοχή υπήρχε άργυρος από τον οποίο κατασκευάζονταν και τα γνωστά από την ιστορία "αργύρια".  Μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου και τον ερχομό του Εμφύλιου όλο το χωριό σχεδόν θα μεταναστεύσει στο Κομπώτη της Αρτας αφού πίσω στο χωριό μαινόταν οι διαμάχες μεταξύ στρατού και ανταρτών. Μεγάλη μάστιγα του χωριού, αλλά και γενικά της περιοχής αποτέλεσε η μετανάστευση, η οποία απογύμνωσε την περιοχή από ανθρώπινο δυναμικό και την μετάβαλλε σε χώρα των γερόντων.  Αγέρωχα ως σήμερα μοιάζουν να αντιστέκονται στον χρόνο και στις κακουχίες, σε έναν κόσμο που χάνεται και ερημώνει, κάστρα, γεφύρια, ναοί, ξωκλήσια και πέτρινα σπίτια. Στο Αργύρι υπάρχουν περίπου 100 μόνιμοι κάτοικοι και το καλοκαίρι ο αριθμός ανέχεται στους περίπου. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, γεωργία και την μελισσοκομία. Στο χωριό υπάρχει ένα δημοτικό σχολείο και ένα νηπιαγωγείο που απασχολεί παιδιά . Το χωριό διαθέτει δυο ξενώνες ,ένα καφενείο και ένα καφενείο-ψησταριά . Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που τροφοδοτεί με ρεύμα τις τριγύρω περιοχές. Επίσης υπήρχε ένα Κ.Ε.Π. το οποίο τώρα δεν λειτουργεί και ένα ιατρείο που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής.

18 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

19 ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ Ας τα ……. γνωρίσουμε….
Η Ευρυτανία είναι ένας ορεινός νομός που ευνοεί την δημιουργία μελισσοκομικών μονάδων . Η απασχόληση αυτή δεν μπορεί να προσφέρει μεγάλα πλούτη σ’ αυτούς που την υπηρετούν. Εξασφαλίζει όμως ένα ικανοποιητικό εισόδημα όταν η άσκησή της γίνεται ορθολογικά. Στις σημερινές συνθήκες, με την υψηλή ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους, αλλά και λόγω των αυξημένων αναγκών που οφείλονται κατά βάση στην καταναλωτική μορφή της κοινωνίας που ζούμε, υπάρχει μια έντονη ζήτηση ενασχόλησης με το επάγγελμα του μελισσοκόμου. Η σύγχρονη, ορθολογική και οικονομική μελισσοκομική εκμετάλλευση πρέπει να στηρίζεται στην αξιοποίηση - παραγωγή όλων των προϊόντων της κυψέλης. Αυτά δε δεν είναι ούτε λίγα, ούτε ευκαταφρόνητα από κάθε άποψη. Ας τα ……. γνωρίσουμε….

20 Μέλι Το μέλι από την αρχαιότητα μέχρι τον 18ο αιώνα ήταν το μόνο ζαχαρώδες τρόφιμο για τον άνθρωπο. Η άποψη ότι ασκεί ευεργετική επίδραση γενικά στην υγεία του ανθρώπου ήταν και είναι διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται σαν δυναμωτικό, λόγω της γλυκόζης που περιέχει, η οποία είναι άμεσα αφομοιώσιμη από τον οργανισμό μας. Ασκεί ευεργετική επίδραση στην καρδιά, στο συκώτι και στο πεπτικό μας σύστημα. Επίσης, λόγω της παρουσίας υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) και της υψηλής συγκέντρωσης ζαχάρων έχει καλή αντιβακτηριοστατική δράση . Το παραγόμενο μέλι διακρίνεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: το ανθόμελο, που παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών (θυμαριού, πορτοκαλιάς, βαμβακιού, ηλίανθου, ερείκης, κλπ), και το μέλι από μελιτώματα, που παράγεται από εκκρίματα κοκκοειδών που απομυζούν φυτά. Στην κατηγορία αυτή ανήκει το μέλι του πεύκου, της ελάτης και άλλων δασικών φυτών.

21 Γύρη Γύρη ονομάζεται το προϊόν που συγκεντρώνουν οι μέλισσες από διάφορα λουλούδια. Είναι η πλουσιότερη φυσική τροφή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, απαραίτητα αμινοξέα, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά, μεγάλης βιολογικής αξίας για τη μέλισσα, αλλά και για τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης βοηθάει τη διανοητική λειτουργία, δίνει ευεξία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση, έχει διουρητική δράση, βελτιώνει την όρεξη και τον μεταβολισμό και καταπολεμά τη γενική αδυναμία και εξασθένηση του οργανισμού.

22 Βασιλικός Πολτός Στον βασιλικό πολτό βρίσκεται ο καθοριστικός παράγοντας που μετατρέπει την προνύμφη-μέλισσα από εργάτρια σε βασίλισσα. Ο βασιλικός πολτός είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και άλλων χρήσιμων ουσιών, γι’ αυτό κι έχει γίνει αντικείμενο πολλών ιατρικών μελετών για τις ευεργετικές επιδράσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό.

23 Κερί Οι σπουδαιότεροι τομείς χρήσης του μελισσοκεριού είναι οι βιομηχανίες καλλυντικών, κεριών και παραγωγής φύλλων κηρήθρας. Το κερί συλλέγεται κυρίως από τα σφραγίσματα των κελιών και από τις παλιές κηρήθρες.  

24 Δημιουργία γαλακτοκομικής μονάδας
Στην περιοχή μεγάλο ποσοστό των κατοίκων ασχολούνται με την κτηνοτροφία και γι’ αυτό θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια γαλακτοκομική μονάδα . Γνωρίζοντας την υψηλή διατροφική αξία του γάλακτος ,η βιομηχανία θα μας προσφέρει ένα προϊόν ανωτέρας ποιότητας το οποίο θα συλλέγεται από φάρμες των παραγώγων της Ευρυτανίας . Η δημιουργία αυτής της προσπάθειας θα έχει ως στόχο να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, συνδυάζοντας την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος στους καταναλωτές σε δίκαιες τιμές, αντάξιες της υπεραξίας του τελικού προϊόντος.

25 Φιλοσοφία γαλακτοκομικής μονάδας.
Διασφάλιση της ποιότητας του γάλακτος άρα υπεραξία στο τελικό προϊόν. Μείωση του κόστους παραγωγής. Αύξηση της παραγωγικότητας του ζωικού κεφαλαίου. Βελτίωση του διαχειριστικού επιπέδου των μονάδων. Ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα. Δημιουργία θέσεων εργασίας. κατανάλωση τοπικού γάλακτος χωρίς κάποια επεξεργασία.

26 Η μονάδα αύτη θα πρέπει να διαθέτει μια πλειάδα εξειδικευμένων στελεχών που υποστηρίζουν τα μέλη του σε όλες τις φάσεις της παραγωγής γάλακτος. Μια δυναμική ομάδα επιστημόνων που απαρτίζεται από κτηνιάτρους, γεωπόνους, οικονομολόγους, νομικούς, λογιστές, επιστήμονες διοίκησης και επικοινωνίας, που θα βρίσκονται στη διάθεση των παραγωγών προκειμένου τα προϊόντα του συνεταιρισμού να ανταποκρίνονται στις υψηλές λειτουργικές απαιτήσεις της αγοράς. Επιπλέον θα μπορεί να συνεργαστεί με εταιρείες, εργοστάσια και προμηθευτές ζωοτροφών και πρώτων υλών προχωρώντας σε προμήθειες πρώτων υλών και διαφόρων προϊόντων για τα μέλη του σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Στη συνέχεια εφόσον η μονάδα έχει μια σημαντική παραγωγή για τον τόπο θα μπορέσει να συνάψει συμβόλαιο με μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες και θα είναι ικανή να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο της παραγωγής των μελών σε τιμές αντάξιες της ποιότητας της.

27 Κτηνοτροφικός συνεταιρισμός
Στόχοι του Συνεταιρισμού Η αναβάθμιση της παρεχόμενης τεχνικής υποστήριξης των εκτροφέων στην περιοχή δραστηριοποίησης του Συνεταιρισμού Η συλλογή, η τήρηση γενεαλογικών στοιχείων και η εγγραφή όλων των ελληνικών κρεάτων της περιοχής υλοποίησης της δράσης στο γενεαλογικό βιβλίο της φυλής. Η επιλογή και η αναπαραγωγή των πλέον παραγωγικών ζώων, τα οποία κάτω από τις επικρατούσες συνθήκες εκτροφής θα εξασφαλίσουν στον κτηνοτρόφο το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα.

28 Πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής"
Για την δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων παρέχεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του Προγράμματος "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ", οικονομική ενίσχυση για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.

29 ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ
    ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Στην περιοχή μας θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας Γυναικείος Συνεταιρισμός τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Ακολουθώντας παλιές τοπικές συνταγές, δοκιμασμένες εδώ και πολλά χρόνια, να παράγουμε ζυμαρικά, γλυκά, βότανα, ποτά, προϊόντα λαϊκής τέχνης και να κάνουμε μεταποίηση φρούτων. Το εργαστήριό μας θα είναι το μοναδικό που θα υπάρχει στην περιοχή των Αγράφων και να χρησιμοποιεί παραδοσιακούς τρόπους και συνταγές.

30 Συνεταιρισμός ξύλου Η Ευρυτανία είναι ένας ορεινός νομός που στο 50% περίπου της έκτασής του καλύπτεται από δάση. Το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός, ο οποίος Αναπνέει, μεγαλώνει, γερνάει και πεθαίνει. Όμως με την κατάλληλη γνώση και φροντίδα, μπορεί να μείνει άφθαρτο για πολλά χρόνια, ακόμη και να μην γεράσει ποτέ. Αγαπάμε το ξύλο, ζούμε μ' αυτό και βιώνουμε κάθε ιδιομορφία του. Ξεκινώντας από την βάση, με την επιλογή των καταλληλότερων ειδών ξύλου για κάθε περίπτωση, μελετώντας τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον χρήσης, όπως το κλίμα της περιοχής, η καταπόνηση από τον άνθρωπο, η αντοχή σε φορτία και επαγρυπνώντας σε όλα τα στάδια επεξεργασίας του, μπορούμε να πετύχουμε την ιδανική σχέση αντοχής και αισθητικής σε κάθε εφαρμογή του. Έτσι θα ήταν ωφέλιμο να δημιουργηθεί στον τόπο μας ένας συνεταιρισμός ξυλείας.

31 Οικολογία: Με οδηγό τη φύση και την πολυετή πείρα μας, φροντίζουμε τα προϊόντα μας και όλα τα υλικά επεξεργασίας, να είναι οικολογικά, σε αποδεκτά τεχνολογικά επίπεδα, να τηρούνται οι υψηλότερες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές και με ανταγωνιστικό κόστος. Η επιχείρηση δεσμεύεται στην φιλοσοφία της μηδενικής απόρριψης και αυτό σημαίνει την ανάληψη ευθύνης για τις απαιτήσεις του πελάτη. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται σε ποικίλους τομείς της υλοτομίας όπως η εμπορία ξυλείας και καυσόξυλων, κλάδεμα και κοπή δέντρων αλλά και η δημιουργία ξυλοκατασκευών. Το εμπόριο ξυλείας εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Η παράδοση πραγματοποιείται με δικά μας μέσα μεταφοράς και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

32 Ιεκ Για την ανάπτυξη των παραπάνω επιχειρήσεων στην περιοχής μας θα πρέπει να παρέχεται η κατάλληλη εκπαίδευση. Γι΄ αυτό προτείνουμε δημιουργία Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα παρεχεται εξειδίκευση πάνω στους αντίστοιχους κλάδους.


Κατέβασμα ppt "ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google