Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου

2 Άγιος Δημήτριος Ο Άγιος Δημήτριος Βοιωτίας είναι ένας πεδινός οικισμός του ομώνυμου Δημοτικού διαμερίσματος του Καποδιστριακού δήμου Ορχομενού στο νομό Βοιωτίας. Βρίσκεται σχεδόν στην καρδιά της Κωπαΐδας, νότια του Ορχομενού. Ο πληθυσμός του ανέρχεται περίπου στους 1000 κατοίκους.

3 Η Ιστορία του χωριού Από το 1912 ο Άγιος Δημήτριος αποτέλεσε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, στην οποία ανήκε και ο οικισμός Μαυρόγεια. Η κοινότητα παρέμεινε αμετάβλητη μέχρι την κατάργησή της το 1998 με το σχέδιο Καποδίστριας, οπότε και εντάχθηκε στον δήμο Ορχομενού. Ο πληθυσμός του Αγίου Δημητρίου παρουσίαζε αύξηση μέχρι τη δεκαετία το 1940 ενώ στη συνέχεια παραμένει σταθερός με μικρές διακυμάνσεις

4 Το χωριό Τα χωριό περιβάλλεται από χωράφια στα οποία καλλιεργούνται διάφορα φυτά ανάλογα με την εποχή. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει μια αξιοπρόσεχτη εκκλησία. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται ένας μικρός βυζαντινός ναός του 12ου αιώνα, με διπλή Αγία Τράπεζα που αποτελεί σπάνιο φαινόμενο.

5 Αξιοθέατα Σε απόσταση μόλις 5χμ. βρίσκεται ο Ορχομενός με πολύ ενδιαφέροντα αρχαία και βυζαντινά μνημεία, τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κανείς όπως ο τάφος του Μινύα και ο βυζαντινός ναός της Παναγίας της Σκριπούς

6 Φαγητό-Διασκέδαση Στο χωριό μπορείς να γευτείς τοπικά φαγητά και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με κρέας και νόστιμες πίτες. Γίνονται δύο φορές το χρόνο πανηγύρια. Ένα της Ζωοδόχου Πηγής και ένα του Αγίου Δημητρίου. Τότε γίνονται εκδηλώσεις με παραδοσιακή μουσική και συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Πολύ έντονα γιορτάζεται το Πάσχα όπου όλοι ψήνουν αρνιά στο λάκκο.

7 Κωνσταντίνος Καραχάλιος
ΤΕΛΟΣ Κωνσταντίνος Καραχάλιος


Κατέβασμα ppt "Τουριστικός οδηγός Αγίου Δημητρίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google