Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Αγροτουριστική μονάδα στη Νικήσιανη Καβάλας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Αγροτουριστική μονάδα στη Νικήσιανη Καβάλας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αγροτουριστική μονάδα στη Νικήσιανη Καβάλας.
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Δουρτμές Αλέξανδρος Αγροτουριστική μονάδα στη Νικήσιανη Καβάλας.

2 Νικήσιανη: «Χρυσός» στους πρόποδες του Παγγαίου.
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Νικήσιανη: «Χρυσός» στους πρόποδες του Παγγαίου. Σύμπλεγμα Νικήσιανης, Γεωργιανής και Αγίου Χριστόφορου, από το 1996 αποτελούν τον δήμο Παγγαίου. Βρίσκεται ΒΔ της Καβάλας, στα σύνορα με Δράμα και Σέρρες, στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους. Το Παγγαίο έχει χαρακτηριστεί περιοχή “Natura 2000”. Περιοχή με πλούσιο οικολογικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

3 Ποιες ανάγκες της περιοχής καλύπτει η επιχείρηση;
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Ποιες ανάγκες της περιοχής καλύπτει η επιχείρηση; Ανάπτυξη εναλλακτικών γεωργικών πρακτικών με εισαγωγή καινοτόμων καλλιεργειών. Μικρής κλίμακας, αλλά υψηλής ποιότητας γεωργικά προιόντα. Παροχή ολοκληρωμένων τουριστικών υπηρεσιών στον τομέα εναλλακτικού/βιωματικού τουρισμού.

4 Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα - Καινοτομία
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα - Καινοτομία Βιωματικός τουρισμός : μια νέα μορφή τουρισμού στην Ελλάδα. Η απόλαυση του φυσικού περιβάλλοντος και η γνωριμία με τα χαρακτηριστικά φυσικά τοπία, τα τοπία φυσικού κάλλους και την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Η επαφή και η γνωριμία με την τοπική αγροτική πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων κτλ. Η προσφορά διαφοροποιημένων, υψηλής ποιότητας τουριστικών προϊόντων . Η παρατήρηση των γεωργικών δραστηριοτήτων και η συμμετοχή σε αυτές Καινοτομία στα καλλιεργούμενα είδη αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά). Η άσκηση παράλληλων τουριστικών δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο (πεζοπορία, κυνήγι, ορειβασία κτλ.)

5 Ανάλυση αγοράς – Πελατεία
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Ανάλυση αγοράς – Πελατεία Ταξιδιώτες, ευκατάστατοι άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο που αναζητούν πρωτότυπες βιωματικές εμπειρίες και τουριστικές υπηρεσίες πέρα από το τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα, φιλοξενία. Κάτοικοι εξωτερικού, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη αυξητική τάση προς το βιωματικό τουρισμό.

6 Απαραίτητες συνεργασίες
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Απαραίτητες συνεργασίες Περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Περιφέρεια Δασών και Δασαρχείο Καβάλας. Δήμος Παγγαίου. ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι. Ορειβατικός και κυνηγετικός σύλλογος Καβάλας.

7 «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Ανάλυση SWOT Τα Δυνατά Σημεία της Επιχείρησης είναι: Η ποικιλία δραστηριοτήτων, τις οποίες θα αναπτύξει η επιχείρηση, θα της προσδώσουν εισοδήματα από διαφοροποιημένες πηγές, κάνοντάς την λιγότερο ευάλωτη στην απώλεια κάποιας παραγωγής. θα συμβάλλει στην άμβλυνση της εποχικότητας των ταξιδιωτικών δραστηριοτήτων θα συμβάλλει, ακόμη, στην παροχή ποικιλίας βιωματικών δραστηριοτήτων προς τους πελάτες της, ανάλογα με τη χρονική περίοδο, κάνοντάς την περισσότερο ελκυστική. Τα Αδύνατα Σημεία της Επιχείρησης είναι: Η έλλειψη του απαραίτητου κεφαλαίου για την δημιουργία της επιχείρησης. Η αδυναμία παραμονής του ιδιοκτήτη στην Νικήσιανη για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάθε φορά. Η μη ύπαρξη ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Οι κυριότερες Ευκαιρίες της Επιχείρησης είναι: Η δραστηριότητα τοπικών φορέων και συλλόγων, που μπορούν να συμμετέχουν στη δημιουργία και παροχή περισσότερων βιωματικών εμπειριών. Η ύπαρξη, στην γύρω περιοχή, κτημάτων με διαφορετικές καλλιέργειες (πχ αμπελώνες) Η απουσία αγροτουριστικών μονάδων από την γύρω περιοχή Η εύκολη πρόσβαση μέσω της Εγνατίας Οδού Οι κυριότερες Απειλές για την Επιχείρηση είναι: Η άγνοια της τοπικής κοινωνίας για τα οφέλη του αγροτουρισμού και ο φόβος προς το καινούργιο. Η απουσία αγροτουριστικών μονάδων από την γύρω περιοχή αποτελεί ταυτόχρονα και απειλή, καθώς έτσι απουσιάζει και η κρίσιμη μάζα πελατών. Η δημοσιονομική και χρηματοοικονομική κρίση που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο

8 «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Σχέδιο Δράσης Εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας με σκοπό την παραχώρηση έκτασης 50στρ. από την Περιφέρεια Δασών για την εγκατάσταση της επιχείρησης. Εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης με σκοπό την αναζήτηση χρηματοδότησης από προγράμματα επιδοτήσεων, αλλά και ιδιώτες. Συμμετοχή σε πρόγραμμα επιδότησης νέων αγροτών με σκοπό την επέκταση των ήδη υπαρχόντων καλλιεργιών. Αναζήτηση αγορών για τη διάθεση της παραγωγής αρωματικών φυτών. Συμμετοχή σαν μέλος στην Ένωση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος.

9 Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!
«Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Αγροτουριστική μονάδα στη Νικήσιανη Καβάλας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google